- Legg bort partipolitikken Tallene Dagbladet publiserte lørdag, viser at det har vært en stor demografisk endring i Oslo siden årtusenskiftet. I Oslo har nå fire av ti barn som blir født innvandrerbakgrunn, mens en av tre har bakgrunn fra et ikke-vestlig land. - Vi har hatt en rekordhøy innvandring til Norge de siste 15 årene. Det har fått størst utslag i Oslo, der de demografiske endringene har vært store på kort tid. Det er helt udiskutabelt. Så må spørsmålet være helt konkret hva vi gjør med de utfordringene det fører med seg. Det er mange tiltak som må til, sier Linda Noor. - Hvordan er det å være enig med Christian Tybring-Gjedde og Frps stortingsgruppe? - Alle mennesker har rett i noe. Jeg er uenig i veldig mye annet han sier, det samme vil han sikkert si om meg også. Men det må være mulig å være enig om noe. - Hva er din utfordring til politikerne? - Jeg håper politikerne klarer å se forbi posisjoneringene og heller jobbe med hvordan vi skal få løftet disse områdene. Det bør begge de politiske fløyene ta innover seg.

Www.firda.no fotball live

www firda no fotball live blog www.firda.no fotball live

Denne dobbeltheten gjør at vi stadig på nytt må tenke gjennom hva det egentlig betyr å forberede seg til jul og Jesu komme. Bildet av kongebesøket kan være en hjelp. Slike besøk skaper også ofte selvransakelse. Er det noe som trenger oppussing? Kanskje det er ting som må byttes ut? Dessuten kan vi få hjelp av tanken om Jesu hvordan Jesus kommer på tre måter: han ble et menneske (fortid), han kommer i sinnet hos den enkelte (nåtid) og han skal komme til dom og oppreisning (framtid). Disse tre «tidene» eller aspektene ved Jesu komme gir forskjellige impulser til adventstiden. På første søndag i advent er alle tre aspektene med i dagens hovedtema: Kongen kommer. Han kommer ikke som andre konger, men ydmykt ridende på et esel. Han kommer ved kirkens nyttår, som er annerledes enn et vanlig nyttår. Det «nye» kirkeåret er jo det samme som kom i fjor. Det samme året kommer igjen og igjen, og likevel er det et nytt år. Når vi i gudstjenesten følger Jesus inn i Jerusalem, så hører vi om noe som skjedde for lenge siden, men samtidig skjer det i gudstjenesten her og nå.

Grusom hemmelighet Seksti år senere begynner den amerikanske journalisten Julia Jarmond å nøste opp fortellingen om Sara. Hun skal skrive om sekstiårsmarkeringen, men oppdager raskt at franskmenn nødig vil snakke. De gamle blir ille berørt, de yngre kjenner ikke historien. Det skal vise seg at hennes franske ektemanns familie bærer på en grusom hemmelighet forbundet med Sara og lillebrorens skjebne. Det er alltid tvetydig når fortellinger fra Holocaust topper bestselgerlistene; et ubehag ved å vite at temaet i seg selv er en sikker vinner. De gule stjernene, de barberte hodene, den umenneskelige behandlingen, de millioner ofre. Enda mer belastende er det når vi kjenner Israels politikk i dag, og landets umenneskelige behandling av palestinerne. Viktig roman Samtidig er dette et tema så tungt at det fortjener ikke å glemmes. Og «Saras nøkkel»skiller seg ut idet boka tar opp en konkret hendelse som inntil nylig er blitt fortiet. Det historiske faktum at det var franskmennenes eget initiativ å arrestere barna.

  1. Se flåklypa grand prix på nett series
  2. Www.firda.no fotball live
  3. Hvordan koble flere lamper sammen
  4. Hvordan bli popular på skolen member
  5. Norges beste
  6. Live fotball
  7. Ekteskapsinngåelsen - Buvik, Børsa og Skaun menigheter
  8. Www firda no fotball live tv
  9. Berlin shopping butikker
  10. Hvordan lage ting på minecraft
  11. Hovind tannkjøtt rundt en tann pdf
  12. Mann med koffert clinic

VÅGÅ (Dagbladet): Roger Skogum (23) var passasjer i en av bilene som kappkjørte gjennom Vågå dødsnatta. Da han forlot Vågå, så han to ukjente biler stå igjen. Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon - Klokka var litt over tre på natta da vi reiste fra Vågå. Jeg, bilføreren og tre andre ungdommer reiste hjem til meg, forklarer Roger Skogum. Han mener han var hjemme ved 03. 15-tida. - Da vi passerte brua, så vi ingen. Verken den drepte 30-åringen eller andre biler, framholder han. Men han husker godt at det var igjen fem biler i sentrum når de reiste. - Det sto igjen en russebil, to biler fra Vågå og to ukjente biler jeg tror kan tilhøre i Lom-distriktet, sier han. Han husker i dag ikke hvilket bilmerke eller hvilken farge disse bilene hadde. En av bilene fra Vågå la seg på hjul etter bilen Roger satt i. - Vi kjørte gjennom Vågå til Fina-stasjonen rett før brua. Der svingte jeg av, forklarer 18-åringen, som kjørte bilen som la seg på hjul. Han bekrefter Roger Skogums forklaring om tidspunktet.

www firda no fotball live 2019

Byggestilen på dødehuset minner om den vi ser på de eldste stavkirkene. Foto: Raymond Sauvage, NTNU Vitenskapsmuseet – Grøfta utgjør nå et sirkulært avtrykk som forteller oss hvor gravhaugen har vært, noe som gjør at vi også kan se at dødehuset har vært plassert midt i haugen, forklarer Sauvage. Dødehuset dukket fram under utgravingen av gravfeltet til en av vikingtidens gårder på Vinjeøra i Hemne kommune, som NTNU Vitenskapsmuseets arkeologer undersøker i forbindelse med bygging av ny E39. Les også: Kongens menn Et hus for den døde Dødehus fra vikingtida er sjeldent i norsk arkeologi. I alt er det det funnet færre enn 15 slike hus her til lands, noe som gjør at vi ikke er helt sikre på hvilke funksjoner slike hus har hatt. – Tidligere har forskerne gjerne tolket disse husene veldig funksjonalistisk. De har blitt sett på som et likhus der man oppbevarte de døde – for eksempel mens man ventet på at telen gikk ut av bakken, forteller Sauvage. En slik tolkning forklarer likevel ikke hvorfor huset på Vinjeøra ble innlemmet i gravhaugen, og hvorfor man andre steder har funnet graver i dødehus.

Kanskje er man heldig og får øye på en hvit hare i snøen. I den mørke årstiden, når det er mindre å høste fra naturen, er det tid for å bearbeide råvarene våre. Pølseproduksjon, graving, salting og røyking hører med her. Av grønnsaker kan vi bruke de fine rotgrønnsakene som ble høstet i høst. Helt ferske er de ikke, men de er egnet for lagring og er smakfulle, sunne og kortreiste. Disse duger til vi igjen kan høste av naturens første vårgrønnsaker. Vinteren kan by på mange fine fisketurer, og det er høysesong for sild, østers, reker og sjøkreps. Selv om mange forbinder skalldyr med sommeren, er det på vinteren de smaker best. Det iskalde sjøvannet gjør at blåskjell, reker og annen sjømat får enda bedre smak. Blåskjellene er faktisk på sitt frodigste og søteste midt på vinteren. Fra januar og ut mars er det sesong for skrei. Skrei servert på tradisjonelt vis med lever og rogn er for mange årets kulinariske høydepunkt. I desember feirer vi jul, med alt som hører med av juleforberedelser.