Ikke akkurat den mest relevante kommentaren når sammenhengen var behandling av jøder. Vi vet det finnes en ulv. Mange ulver. Store flokker. Det var metaforen man brukte etter 22/7. Men det ble ikke funnet noen flokk. Knapt nok streifdyr. Merkelig nok er det ingen slike metaforer i bruk om et fenomen som trekker tusenvis av unge europeiske muslimer til jihad. Jødehatet inngår som ledd i jihad. Det er en integrert bestanddel. Det er heller ikke tema. Sakralisering av vold – jihad Av en eller annen ubegripelig grunn er ikke norske redaksjoner i stand til å lese om jihad og jødehat. Og norske jøder er forsiktige. Hvis de har lest David P. Goldman, så sier de det ikke høyt. Han skriver på hva som skiller islam fra de andre abrahamittiske religionene: religious war of conquest, that is, jihad, has the same role in Islam that the Lord's Supper has in Christianity. Christianity (and Judaism) have exercised violence in the past but never sacralized violence. That is unique to Islam among the self-styled Mosaic religions.

Hvor lever ulven i norge 10

  1. Tv 2 kjendis farmen
  2. Ninjago film norsk
  3. Hvor lever ulven i norge 3
  4. Hvor lever ulven i norge e
  5. Pause i forholdet open
  6. NRK Østlandssendingen @nrkostlandssendingen Instagram Profile Photos and Videos
  7. Hvor lever ulven i norges
  8. Hvor lever ulven i norge list
  9. Ulvevenner vil avlive ulven – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
  10. Hvor lever ulven i norge 1

Kan skyte ulven neste uke – Vi har nå ferdigbehandlet klagene på lisensfellingskvotene som gjelder utenfor ulvesonen, og opprettholdt nemndenes vedtak. Det kan felles til sammen 26 ulv utenfor ulvesonen. Kvotene som er satt utenfor ulvesonen, vil ikke true ulven i Sør-Skandinavia, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Elvestuen har gitt startskuddet for ulveskyting 1. oktober Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix Perioden ulven kan skytes i, starter 1. oktober. I juni i år fattet rovviltnemndene i region 4 og 5, som omfatter Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold, sitt vedtak om lisensfelling av ulv for vinteren 2018/2019. De besluttet da en lisenskvote på inntil tolv ulv utenfor ulvesonen og lisensjakt på tre ulveflokker innenfor ulvesonen. Etter vedtakene fikk Fylkesmannen nærmere 30 klager på bordet. Seks berørte kommuner, landbruksorganisasjoner og interesseorganisasjoner for jaktinteresser og skogeiere mente at uttaket var altfor lite. Rekordstort antall ulv Norges Bondelag er fornøyd med klima- og miljøministerens beslutning.

De er skjønt enige. Kan det bli motstand av slikt? Det minner mer om en kapitulasjon, eller det danskene kaller «selvmordshumanisme». Blir jøder trygge av slike omgivelser? Neppe.

– Det er bra at statsråd Elvestuen respekterer vedtakene som de regionale rovviltnemndene har gjort. Nemndene representerer de som må leve med utfordringene som ulven i Norge skaper. Nå er det viktig at de som lever av utmarka også blir lyttet til når det handler om felling av ulv inne i ulvesonen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig og styremedlem i Norges Bondelag. Samtidig mener han at Stortingets ulveforlik bør følges opp bedre enn i dag. – Vi har et rekordstort antall ulv i Norge, og bestanden ligger høyt over det bestandsmålet politikerne har vedtatt, hevder Frogner. Vinteren 2017–2018 ble det registrert 70–71 ulver som bare holdt til innenfor Norges grenser. I tillegg ble det registrert 45 ulver som lever i grenserevir på begge sider av riksgrensen mot Sverige, ifølge Rovdata. ( TV 2 / NTB)

Vi har fått makt over en enorm rikdom av økosystemer og naturtyper, millioner av ulike arter. Vi har ingen rett til å overlate fremtidige generasjoner en fattigere verden enn vi har i dag. Både fordi naturen har egenverdi. Men også fordi fremtiden vår er avhengig av at vi bevarer en levende og rik natur. VG MENINGER: Les flere kommentarer og kronikker her Likevel er det nettopp det vi gjør. Vi utrydder arter tusen ganger raskere enn det som er naturlig. Antallet dyr som lever på landjorden er halvert på 40 år. Som biolog og bestefar er jeg dypt bekymret for denne utviklingen. Norsk rovdyrpolitikk er et stygt eksempel på at vi forholder oss til naturen rundt oss på en måte som ikke kan fortsette. I samspill med ulven Det er selvsagt ingen grunn til å bagatellisere lidelsene for sauer tatt av rovdyr. De Grønne forstår at nærvær av rovdyr kan være en stor belastning for den enkelte bonde. Hensynet til beitenæringen skal også veie tungt i norsk rovdyrpolitikk forover. Norske utmarksressurser bør utnyttes i større grad enn i dag og nærvær av rovdyr kan påvirke mulighetene til å ta disse ressursene i bruk.

  1. Vondt i øynene når jeg ser til sident
  2. Mgp junior 2017 påmelding reviews
  3. Sovemedisin uten recept sverige se
  4. Mads andre hansen
  5. Lag ditt eget slektstre