14. 2K Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Sign in Like this video? Sign in to make your opinion count. Don't like this video? Published on Jan 19, 2015 Den magiske ørreten kan være litt sky og vanskelig. Samtidig er det vår mest populære sportsfisk i ferskvann. Thorstein viser deg hvordan du fisker ørret med lett utstyr som spinner og sluk fra land.

Bob fiske

Den beveger seg nå litt høyrere i vannet og jakter aktivt på insekter og andre byttedyr. Sluker som imiterer mindre byttedyr eller spinnere som imiterer små innsekt er ofte gode valg til ørretfiske sent på våren og på forsommeren. På sommeren er vanntemperaturen den viktigste faktoren for ørretfiske. Selv når denne når over 20 grader er det mulig å fiske ørret, men vanligvis vil det være vanskelig å få gode fangster. Dersom det er mulig bør du oppsøke andre fiskeplasser i nærheten hvor vannet er noen kjøligere. En liten elv eller et fjellvann vil ofte egne seg godt til ørretfiske når vanntemperaturen er på sitt høyeste. Et annet alternativ er å fiske i grålysningen, når temperaturen i vannet er på sitt kaldeste. Sterkt sollys er sammen med lange dager også en faktor som vanskeliggjør ørretfiske på sommeren, spesielt der hvor vannet er klart. Både selve sportsfiske og valg av fiskeutstyr er utfordrende under slike forhold. Generelt vil mindre sluker og spinnere da egne seg best til ørretfiske.

Bjerke Jeger og Fiskerforening disponerer fiske i 17 større og mindre skogstjern med tillhørende vassdrag. Bestanden består hovedsakelig av ørret og abbor, men sik er også å få i et av vassdragene. Arter Innlandsfiske Ørret Abbor Brunørret Sik Kjøp fiskekort her Veibeskrivelse Ta av til E16 fra E6 ved Oslo Lufhavn Gardermoen, følg skilting deretter til Nannestad og videre til Maura. Viktige datoer Det er ikke lagt inn noen viktige datoer Om oss Bjerke Jeger- og Fiskerforening ble stiftet i 1922, og er en forening for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte. Vi jobber aktivt for å tilby et stort jakt- og fiskeområde, samt å ha et bredt aktivitetstilbud. ​ Vi er tilknyttet Norges Jeger- og Fiskerforbund, som er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for jegere og fiskere. Følg Berke JFF på Facebook Kontakt oss BJERKE JEGER OG FISKERFORENING Bjørn Arild Thon 918 01 026 Lenker på denne siden Ingen lenker Fiskekvoter Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet. Mer detaljert beskrivelse Fiske etter hovedsakelig abbor og ørret i 17 vann og vassdrag nord i Akershus, Nannestad kommune.

Under ørretfiske må du også tilpasse sluken til den fisken du er ute etter. Undersøk hvor stor ørreten vanligvis er der hvor du skal drive sportsfiske, og velg så størrelse på sluk og spinner ut i fra denne kunnskapen. Skaff deg også kunnskaper om dybdeforhold i dine fiskevann og eventuelle strømforhold dersom du driver ørretfiske i mindre elver. Sterk strøm eller dype vann vil ofte kreve tyngre sluker for et effektivt ørretfiske. Du må også velge form og farge på dine sluker til ørretfiske. Vanligvis vil det svare seg å velge farger som samsvarer med det naturlige miljøet på din fiskeplass. Bruk av farger og former som etterligner insekt og andre byttedyr vil være et godt valg. Dersom ørreten lever av et bestemt innsekt, kan det for eksempel være smart å bruke en liten spinner som imiterer dette insektet. Hovedregelen er at du bør tilpasse dine sluker og spinnere til de gjeldene forhold. Men som ved alle former for sportsfiske, det finnes ingen absolutte regler. Du bør derfor ha et utvalg av sluker og spinnere spm er tilpasset forholdene der du driver ørretfiske.

Christina fiske

  • William fiske
  • Stephen fiske
  • Fiske library

Hell yeah! We are Fishermen! This short philosophical movie attempts to explain the very essence of why we fish (Nothing less…). We hope that fishermen all over "get it" and might be inspired to share the movie and maybe help even more people understand what drives us. More films in the "We are Fishermen" series are to be expected. SALMON FISHING: The heart of salmon fishing! Ny lækker film af Morten Jensen - aka Mr. Crazyeyes! Nyd lige denne undervandsoptagelse af en stor flynder, der hugger på agnfisken! Ketil Skår is with John Gabrielsen and 2 others. Turen til Havøysund er historie. Vi var innlosjert hos Norway Guide Fishing, med Mads og Brian som guider. Topp vær, topp sted, topp guiding, veldig bra båter -... i det hele tatt. Campen har et uvanlig bra fokus på sikkerhet - veldig bra. I tillegg har de gode angivelser på kartplotterne mht hvor en kan finne ulike arter fisk. Det øker følelsen av effektivt fiske. Anbefales! En diger kveite på 60 landet av John - 6 små satt ut, og 5 mindre på 8-14 ble med hjem.

Når du går inn i en sportsbutikk for å kjøpe fiskeutstyr er det lett å bli overveldet av alle variantene du tilbys. Gjennom denne artikkelen vil du forhåpentligvis få de kunnskapene du trenger for å kunne foreta bevisste og riktige vurderinger i valg av sluker og spinnere til ørretfiske. Spinnere kan betraktes som en type sluk som bør vurderes på lik linje med andre sluker. Ved ørretfiske er det viktig å vurdere størrelse og vekt på sluken du skal bruke. En del reklamer (ofte amerikanske) hevder at de kan selge deg en sluk i en størrelse som alltid gir gode resultater under ørretfiske. Dette stemmer ganske enkelt ikke. Ørret som utelukkende lever av mindre insekter vil vanligvis ikke bite på en stor sluk, mens ørret som lever av større byttedyr nesten aldri biter på en liten spinner. Først og fremst må størrelsen på sluken tilpasses fiskestangen din. Bruker du en spinner som er for lett vil du oppleve korte kast med dårlig presisjon, mens en sluk som er for tung vil kunne ødelegge noe av spensten i stanga.

Det er ikke tillatt med motor av noe slag på båt, heller ikke elektrisk motor. Det er ikke tillatt å benytte faststående redskap, som for eksempel line og garn. Utsett uten tilsyn betraktes som faststående redskap. Fiske med oter er ikke tillatt. Ørret kortere enn 25 cm skal levende og minst mulig skadd settes ut igjen. I bekker og elver og innenfor en sone på 100 meter ved bekke- og elveos, både innløps- og utløpsos, er alt fiske forbudt i oktober måned. Overtredelse av fiskereglene kan medføre ileggelse av gebyr, oppad begrenset til kr 1. 000, -, eller ved grove overtredelser politianmeldelse. Gode fisketips Tradisjonelt er det fiske med dupp og mark, samt spinner/slukfiske som har dominert i området. Fluefiske vinner stadig poppulæritet og mange av vannene egner seg godt for dette fisket. De største fiskene er riktignok tatt på mark men det er helt klart muligheter for virkelig flott fisk på flue. Og da spesielt i de mindre vannene hvor fiskepresset er mindre enn i de større sjøene.

  1. O.l. forkortelse