Ikke le av cowboymaten, bønner og flesk eller bønner og bacon. Retten har lang tradisjon, både blant cowboyene i det gamle vesten, og til sjøs. Det var helt vanlig mat ombord i 50 og 60-årene, noe vi gledet oss til hver gang det sto på menyen. Og det gjorde det ofte. Akkurat som med saltet kjøtt, var bacon, tomatpure, og tørkede bønner lett å lagre ombord på lange turer, ofte 1 måned i sjøen. I dag går det litt lettere; bacon kjøper du i småporsjoner, og økologiske bønner får du for 7-8 kroner pappboksen. Også tomatpuré er rimelig, hvis du tenker pris. Slike bønner får du kjøpt i dag, begge er økologiske, og koster rundt 7-8 kroner boksen. Men selvfølgelig, egne oppbløtte er også deilig. Så hvorfor ikke prøve litt enkel og god vintermat? Sunn og god også. Litt fet pga baconet, men det tåler vi. For godt er det. Bønnene er nesten ferdigkokt, tilsatt tomatpure, litt vann, sukker og eddik. Deilig! Retten kan både serveres med bacon eller flesk blandet i, eller sprøstekt bacon lagt over. På bildet også tomatpure, eddik, olivenolje og pepper.

Stuerten’s bønner og bacon – Besøk gjerne fb gruppen Matkos fra Camilla's kjøkken.

Dette er mat jeg forbinder med faren min og somrene på 70-tallet som ble tilbragt i en treseilbåt ute i Oslo-fjorden. Etter lange dager, enten i strålende sol eller øsende regn, sto pappa ved primusen og lagde noe som skulle varme en tvers igjennom. Jeg satt i køya og ventet tålmodig mens regnet krafset på presenningen over oss og en pirrende duft av rødsprit og stekt flesk spredte seg i kahytten. Bacon, bønner og stekt egg ble ofte den tingen som satte punktum for en sommerdag, kanskje rett utenfor Ostøya eller Nakkholmen. Og du kunne svømt frem og tilbake til Ferder etter en tallerken med slikt. Med andre ord er dette trøstemat i mitt hjem. Trenger slett ikke være deppa for å spise det, men det hjelper. Er du i utgangspunktet glad og fornøyd, vil denne maten gjøre deg euforisk, og meningen med livet vil åpnebare seg for deg i den knuste eggeplomma på det stekte egget. Poenget er: Dette smaker veldig godt, og er det som min venn Yngve refererer til som «trygg mat». Med det mener han nok den typen mat som gjør deg litt nostalgisk og etter siste bit for deg til å krype sammen i fosterstilling og smile som et harmonisk barn.

Bønner og bacon Ingredienser: 2 bokser bønner (2 personer) 1 liten boks tomatpure, 2 teskjeer sukker 2 spskj eddik og litt vann litt kvernet pepper 2 pakker bacon Slik gjør du: Skyll av bønnene godt. Ha dem i en kjele med litt olivenolje. Varm sakte op og til sett tomatpuré, eddik, og kvernet pepper. Varm opp under omrøring, og la småputre 3-4 minutter. Sprøstek bacon, og legg over bønnene ved servering. Du kan gjerne bruke flesk i tynne skiver og sprøsteke dem istedenfor bacon.

Boehner og bacon net worth

Idag er dessverre tradisjonen med skikkelig hjemmelagede brunbønner på tur og forsvinne… Mange tar den enkleste vei, og bruker tomatbønner på boks, men det kan jo ikke måle seg med skikkelig lagde brunbønner! Og man skal ikke le av cowboymaten, bønner og bacon. Retten har lang tradisjon, både blant cowboyene i det gamle vesten, og til sjøs. Det er helt vanlig mat ombord på Lørdager til frokost, noe vi gleder oss til hver gang det står på menyen. Har vært så heldig å klart å dra en form for oppskrift ut av min gamle stuert, ihvertfall inngredienser, og smakt meg frem til resultatet som smaker som ombord! Så hvorfor ikke prøve litt enkel og god vintermat? Sunnt, billigt og godt er det også. Litt fett pga baconet, men det tåler vi. For godt er det. Bønner og bacon: 1 pk tørre brune bønner, bløtlagt over natten (3 bokser ferdigbløtte bønner) 1/2 l kjøttbuljong 1 glass tomatpure 1 teskje sukker 2 dl sirup 1 ts eplesidereddik salt og litt kvernet pepper 1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes) 1 godt stykke bacon Skyll av bønnene godt.

Oppskrift på gammel tradisjonsmat fra Sørlandet. local_offer Middagsretter local_dining Middels timer 5 timer location_on Aust-Agder favorite_border Lagre som favoritt Ingredienser porsjoner 1 1 ⁄ 2 kg brune bønner 3 stk svineknoker 1 stk stor løk 1 ⁄ 2 stk kålrot 3 stk gulrøtter 4 cl eddik (7%) 20 ss sukker Fremgangsmåte Brune bønner legges i vann natten over. Hell av vannet på bønnene, og ha de sammen med svineknokene og oppkuttet løk i ei gryte. Fyll på med vann til det dekker, og kok i 1, 5 time. Svineknokene tas opp etter 1, 5 timer og plukkes rene. Skal så tilbake i gryta sammen med oppkuttet kålrot og gulrøtter. Kok videre 1/2 time. Smak til med salt, pepper, 4-5 buljongterninger, cirka 20 korker eddik (7%) og cirka 20 ss sukker. Blir det for surt eller søtt er det bare å tilpasse med eddik og sukker underveis. place Rettens opphav Denne oppskrifta er sendt inn av Mari Felix i Landvik Bygdekvinnelag. Hun skriver: "Denne retten er en gammel tradisjonsrett som ble brukt mye på gårdene i distriktet.

Boehner og bacon vs

Bønner i tomatsaus med bacon – Berit Nordstrand En varmende, næringsrik og fantastisk god gryte Vi bør få i oss belgfrukt hver eneste dag. De sikrer deg fiber, verdifullt protein, sink og jern når du skal redusere inntaket av rødt kjøtt. Prøv hummus under kjøttpålegget og reduser antall skiver kjøttpålegg. Ha litt kikerter eller linser i salaten og begrens mengden kyllingkjøtt, spe karbonadedeigen med linser når du lager tacokjøtt og drøy kjøttretten med en nydelig bønnepurè. Kok linsesuppe og god gammeldags ertesuppe. Og prøv denne nydelige oppskriften på hjemmelagde bønner i tomatsaus med bacon. Fiber finnes kun i planteriket og belgfrukt som erter, linser, kikerter og bønner er naturens suverent beste fiberkilde. Vi spiser nå beskjedne 20g fiber, mens våre forfedre mest sannsynlig fikk i seg hele 50-100g fiber. World Cancer Research Fund har oppsummert mer enn 500 000 studier på belgfrukt og konkluderer med at belgfrukt forebygger kreft. Tilsetter du belgfrukt til en matrett, så vi de bidra til redusert glykemisk indeks og bedre blodsukkerregulering etter inntak.

boehner og bacon pictures boehner og bacon recipe
  • Boehner og bacon house
  • Boehner og bacon movie
  • Boehner og bacon recipe
  • Boehner og bacon images
  • Eventyr om vennskap
  • Ingrid larsen gulltopp
  • Bønner og bacon
  • Bakte bønner med bacon - Aperitif.no
  • Stuerten’s bønner og bacon – Besøk gjerne fb gruppen Matkos fra Camilla's kjøkken.