* Sovjetunionen svarte på NATO med å lage en egen militærallianse, Warzawapakten, for landene i Øst-Europa. *Hvorfor ble FN sveket under den kalde krigen? * Stormaktene hadde vetorett. Siden det var to stormakter som kjempet mot hverandre, pleide de legge ut veto om hverandre i hverandres sak. Da var det ikke mulig å få noe flertall i sikkerhetsrådet. FN ble da ofte lammet i saker som det gjaldt fred og sikkerhet. *Fortell det du vet om Cubakrisen!? * 14. oktober 1962 oppdaget amerikanske spionfly at det ble bygd rakettbaser på Cuba. Rakettene kunne nå store byer på få minutter. Det var Sovjetunionens statsminister i samarbeid med presidenten i Cuba, som hadde satt i gang byggingen. Amerikanerne var jo vant til å ha fienden på et havs avstand. *Si litt om kriger/konflikter utenfor Europa hvor supermaktene støttet hver sin part!? * Land som var i konflikt med et naboland, eller som kjemper mot opprørerne i et eget land, fremstilte seg gjerne som antikommunister og fikk våpen fra USA. Dermed var den andre parten sikret støtte fra Sovjetunionen.

Hva er vetorett medical

Les også denne kommentaren fra Sigrid Bonde Tusvik: «Unge jenter må bli litt mer som finansmenn, minus kokain i blodet» De største påvirkerene leses mer enn store norske nettaviser. De omsetter for flere millioner. Også skal de ikke stilles til ansvar, eller diskuteres i seriøse forum? Stresskoffert er byttet ut med plastrumpe. Påvirkerne er like fullt mektige samfunnsaktører. Som på ingen måte kan eller bør reduseres til kvinnemagasiner eller Natt & Dag. Holdningene om at «dette er uviktig fjas jeg holder meg for god for» påvirker debatten. Gjør det om til en ufarlig jentekrangel, en avsporing. Når det vi egentlig diskuterer her, er hvordan vi kan løse et massivt samfunnsproblem. Eldre menn kan ikke bestemme hva som er viktig å snakke om. De skal få vindmøllene sine i monitor. Også skal de tåle at alt som snakkes om på TV, kanskje ikke er noe som engasjerer dem, men som like fullt er viktig. Og - hva om de til og med tok seg bryet til å sette seg inn i tematikken? Når de først velger å fyre om den på twitter?

Jeg bare slenger det ut der, Geir. Ivar. Svein. Hvem enn du er. Møt Ulrikke Falch i portrettet: – Jeg husker at de gikk forbi meg, hostet og sa jeg så ut som en mann (+)

Hva er prolaps

Bli medlem, vær med og bestem politikken! 🌹 Sende "Ap" til 2077. Og bli med på Norges viktigste politiske samtale! Vi lager partiprogrammet vi går til valg på i 2021 og vi trenger dine forslag, dine ideer og dine erfaringer for å lage god politikk! Gå inn på - gi dine innspill og stem på andre sine forslag. Industrien knyttet til karbonfangst og -lagring vil være viktig for gjenreisingen av Norge etter koronakrisen, og kan skape tusenvis av nye arbeidsplasser i hele landet. Arbeiderpartiet krever at vi kommer i gang nå og at Norcem i Brevik blir et av de første norske anleggene. Arbeiderpartiet Industrien knyttet til karbonfangst og -lagring vil være viktig for gjenreisingen av Norge etter koronakrisen, og kan skape tusenvis av nye arbeidsplasser i hele landet. Vi krever at vi kommer i gang nå! Selv om ikke alt blir som opprinnelig planlagt, kan det vise seg at det føre deg til uante steder 🌹 Bli med på laget -De samme ansatte som hele landet har klappet for i ukevis. Som regjeringen har klappet for.

*Hvilken grunner hadde USA for å hjelpe Europa etter 2. verdenskrig? * Det var bolignød og mangel på mat i mange land i Europa etter krigen. Slike forhold kunne gi kommunismen stor appell. Det ville ikke USA, så de ga penger til disse landene. Da var liksom de landene på USAs side. USA selv kunne tjene på handel med Vest-Europa. *Hvilke land mottok ikke hjelp fra USA og hvorfor? * Sovjetunionen mottok ikke hjelp fra USA. Sovjet nektet også resten av Øst-Europa å få Marshallhjelp. De ville greie seg selv. *Forklar begrepet "Jernteppet"? * Jernteppet var et skille mellom øst- og vest-Europa. Det var veldig vanskelig å komme seg inn og ut av landene som var under jernteppet. De var redde for at de som reiste ikke ville vende tilbake. *Hvilken stilling hadde Berlin? * Berlin ble delt i Sovjetunionen, Frankrike, USA og Storbritannia fikk hver sin del. Til slutt slo Frankrike, USA og Storbritannia seg sammen. Da ble det øst- og vest-Berlin. Berlin lå 16mil innenfor den sovjetiske delen, så vest-Berlin fikk ikke forsyninger fra vest-Europa, fordi den lå i Sovjet.

Som er førstelinja for hele landet vårt gjennom bekjempelsen av krisen. Vi synes klappingen lyder hul nå. Og vi synes det er skuffende at regjeringen salderer kommunens budsjetter med lønna til de som utfører arbeidet, sier Ordfører Elin Gran Weggesrud og Truls Vasvik, leder i Vestfold og Telemark Arbeiderparti. # nyregjering2021 🌹 Arbeiderpartiet mener det må brukes enda sterkere muskler fra statens side for å skape trygghet for arbeid og helse. -Arbeiderpartiet vil nå bruke den muligheten som er i Stortinget til å forsterke revidert nasjonalbudsjett. Sørge for nok penger til kommunene, styrke næringslivet og igangsette nødvendig aktivitet. Vi vil bruke denne muligheten til å sikre folk arbeid og trygghet i tiden vi går inn i, sier Terje Aasland. Det er ekstra skuffende at budsjettet ikke inneholder noe om prosjektmidler til Norcem. Vi hadde forventet at regjeringen ville gi klarsignal til Karbonfangst- og lagring i Brevik. Regjeringen satser for lite på arbeid, sysselsetting og velferd i revidert nasjonalbudsjett.

Hva er ct scan

  1. Kjøpe barnevogn på nett
  2. Hva er vetorett test
  3. Nordic Ocean Watch’s Instagram post: “I fjor høst reiste jeg rundt i Norge å plukket søppel hver dag i 70 dager for å skape mer oppmerksomhet og engasjement rundt…”
  4. Hva er prolaps
  5. Avisa Nordland - Ola Giæver jr. skrev under kontrakt i bagasjerommet til Porschen. Nå eier han sitt eget flyselskap
  6. Hva er uber
  7. Hva er ct scan

1955: Vietnam blir delt. Nord-Vietnam ble kommunistisk. Etter hvert fikk Sør-Vietnam støtte av USA. Vietnam utviklet seg til å bli en Geriljakrig, når USA kom. Gerilja = Gjemmer seg blant vanlige folk og sloss om natten 1973: Amerikanerne trekker seg ut. 1975: Nord-Vietnam erobrer Sør-Vietnam. Vietnam blir kommunistisk. *Hva er Vietcong? * 1955 ble Vietnam delt i Nord og Sør. Regjeringen i sør hadde liten støtte blant folk fordi den var korrupt og lite effektiv, og det ble dannet en kommunistisk opprørbevegelse, Vietcong. *På hvilken måte har presidentutvalget i USA i 1964 og 1968 sammenheng med Vietnam-krigen? * I valgkampen i 1964 sa USA`s president Lyndon B. Johnson: "Et Asia truet av kommunistisk herredømme vil sette selve sikkerheten til USA i fare. " Han ville derfor sende amerikanske soldater til Vietnam. Johnson ble valgt til president. Han sendte soldater til Vietnam. Folk demonstrerte mot krigen, de ville ha slutt på den. President Johnson ble tvunget til å ikke søke gjenvalg i 1968.

hva er vetorett clinic