1. Verdens skumleste historie of the world
  2. Verdens skumleste steder. Våger du å reise hit? - Travelblog Travellink
  3. Verdens skumleste histoire de france

Landingsbanen er en strand og oversvømmes av havet to ganger om dagen. Flyvningene må derfor tilpasses tidevannet. Når vindpølsen heises, betyr det at et fly er på vei og folk må holde seg unna stranden. Paro er den eneste internasjonale lufthavnen i Bhutan. Flyplassen ligger i en dal på 2000 meters høyde. Fjellene rundt er opptil 5500 meter høye, og dermed må flyene gå ned ekstremt raskt og ta flere krappe svinger før landing. I 2009 var bare åtte piloter sertifisert til å lande på flyplassen og kun under gode værforhold. Flyplassen på St. Maarten i De nederlandske antiller ender nesten i havet, og flyene som skal lande på rullebane 09 passerer like over hodene på badegjestene på den berømte Maho-stranden. Beliggenheten har gjort flyplassen svært populær blant flytittere som jakter på gode bilder. Se video til høyre! STANS, HER KOMMER ET FLY: En trafikkert vei krysser landingsbanen under Gibraltars betømte klippe. Foto: AP/Roca Perales HONDURAS: Kort og vanskelig. Her har militæret blokkert rullebanen for å hindre at et fly med den avsatte honduranske presidenten Manuel Zelaya skal lande i 2009.

Verdens skumleste historie of the world

Disse flyplassene er egnet til å fremkalle svettetokter både blant flyvere og passasjerer. Publisert 16. 02. 2014 Oppdatert Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Det er laget en rekke oversikter over nifse flyplasser med ekstrem beliggenhet og vanskelige forhold. Vi har plukket fra ulike lister og presenterer her - uten noen spesiell rangering - ti flyplasser som er gjengangere på disse listene. Bildet øverst i saken er fra øya St. Barts i Karibia. Flyplassen her går under flere navn, blant annet Gustaf III Airport etter den svenske kongen. Gustav III sørget for at øya kom under svensk herredømme i 1784, men øya ble solgt tilbake til Frankrike i 1878. Flyplassen er kjent for sin korte bane og vanskelige beliggenhet, hvor den ene enden slutter på en strand og den andre enden ender i en bratt åsside. Flyplassen regnes som verdens tredje farligste. «A unique landing experience», lokker Barra-flyplassen med på sine egne nettsider. Det er ingen overdrivelse.

verdens skumleste histoire naturelle

Foto: AFP/Orlando Sierra Gibraltar regnes som en av de farligste flyplassene i Europa. Den ble opprinnelig bygget som en nødflyplass for den britiske marinen og ligger bare 500 meter fra byens sentrum. Et kjennetegn ved denne flyplassen er at en travel vei krysser rullebanen. Veien må stenges hver gang et fly skal ta av eller lande. Beliggenheten til Courchevel-flyplassen i de franske Alpene er såpass skummel at åpningssekvensen til James Bond-filmen Tomorrow Never Dies ble filmet her. Det er en bratt bakke på rullebanen, som ender i et stup. SABA: Klipper og hav rundt rullebanen. Foto: Serge Melki/Wikimedia Commons Toncontin Airport i Tegucigalpa i Honduras har en av verdens korteste rullebanene for internasjonal trafikk – 2021 meter. Innflyvningen regnes som svært vanskelig, hvor piloten må gjøre flere krappe manøvre like før landing. History Channel kåret Toncontin til verdens nest farligste flyplass. Listen blir ikke komplett uten den nedlagte Kai Tak-flyplassen i Hong Kong. Fram til den ble nedlagt i 1998, måtte piloter manøvrere seg mellom fjell og skyskrapere før de satte flymaskinene ned på rullebanen, som for sikkerhets skyld endte i Victoria-bukten.

Halloween nærmer seg og brer seg utover landet med kalde grøss. Skumle landsbyer, spøkelseshus og steder preget av uforklarlige hendelser som får det til å gå kaldt nedover ryggen på de fleste, er bare noe av det som venter. Det finnes mange steder rundt om i verden som fremkaller gåsehud og skrekk. Du tror kanskje alt bare er oppspinn, men tenk om noen av historiene er sanne! La deg skremme av noen av de skumleste stedene i verden, hvis du våger… Isla de las Munecas – Dukkenes øy Har du noen gang vurdert å reise til Mexico City? Da er det bra å kjenne til den følgende historien før du reiser. Like sør for byen ligger den lille øya «Dukkenes øy», med en tragisk historie i bagasjen. Legenden sier at en liten jente druknet i en elv under mystiske omstendigheter, og at sjelen hennes etterpå tok bolig i dukkene på øya. Lokalbefolkningen forteller at de har sett dukkene bevege på hodene, åpne øynene og at de har vært vitne til at de til og med har visket til hverandre. Hvis du ikke fester lit til legenden finnes det en mer troverdig historie om hva som egentlig hendte.

Verdens skumleste steder. Våger du å reise hit? - Travelblog Travellink

verdens skumleste histoire de france

Flyplassen på Saba, en liten karibisk øy som administreres av Nederland, ender i et stup på hver side av rullebanen. Den er i tillegg ekstremt kort og tillater ikke stor feilmargin. Fjellene rundt plassen skaper også ubehagelige kastevinder. Denne lille flyplassen som ligger øst i Nepal minner mest om en vei. Bare helikoptre og små fly kan lande her. Flyplassen brukes mye av folk som skal klatre Mount Everest og har derfor fått navn etter Sir Edmund Hillary og sherpa Tenzing Norgay, de to første menneskene som nådde Everests topp. Flyplassen ligger på 2800 meters høyde og er 460 meter lang, med en helling på 12 grader. Fly kan kun ta av i den ene retningen og lande i den andre retningen. Kåret til verdens farligste flyplass av History Channel i 2010. Se spektakulære flyvideoer nederst i artikkelen! VERDENS FARLIGSTE: Tenzing-Hillary Airport i Nepal. Foto: Steve Hicks/Wikimedia Commons

Jenta skal ha druknet i elven og en vaktmester på øya forsøkte desperat å redde henne. En stund etter den tragiske ulykken fant mannen en flytende dukke i elva, en dukke som sannsynligvis tilhørte den døde jenta. For å vise respekt for jenta hengte han dukken opp i et tre. I tiden etterpå fortsatte mannen med å henge opp enda dukker i trærne for å forsøke å blidgjøre åndene som han følte han ble hjemsøkt av i lang tid etter ulykken. Han følte det som om en usynlig, ond kraft hadde tatt kontroll over han, og etter 50 år med samme ritual om og om igjen ble mannen funnet død. Det som gjør historien ubehagelig er at han ble funnet på samme sted og på samme måte som jenta han ikke klarte å redde 50 år tidligere. Spørsmålet er om du virkelig tør å reise hit og se stedet med egne øyne … og hvilken historie du velger å tro på? The Stanley Hotel Synes du det er vanskelig å velge hotell? Du bør kanskje tenke deg om en ekstra gang før du bestiller rom på dette hotellet. Ryktet sier nemlig at the Stanley Hotel i Colorado, USA, er hjemsøkt.

  1. Klp og arbeidsavklaringspenger
  2. Næringsstoffer: 3 næringsstoffer som er superviktige for hjernen din - KK
  3. Verdens skumleste histoire d'amour
  4. Liste over bilmerkers produksjonsland – Wikipedia
  5. Hvorfor blør man neseblod
  6. Norges hovedstad Oslo ligger på toppen av miljøvennlige byer i Europa.

Verdens skumleste histoire de france

En kvinne som ved et uhell satte fyr på huset sitt og brant inne er en av de som hjemsøker landsbyen. Det mest populære spøkelset er den gråtende mannen, som skal ha vært veldig ulykkelig da han døde. Hva som er sant og ikke, er det ingen som vet, men mange valfarter hit på Halloween. Våger du å besøke den spøkelsestette landsbyen etter dette?

verdens skumleste historie of the world