Delfin og andre havpattedyr står stadig oftere på menyen i fattige land, som regel på grunn av matmangel. Mens det fanges stadig mindre hval kommersielt, rapporterer folk i land som for eksempel Peru, Brasil, Colombia, Sri Lanka og Madagaskar at de spiser mer delfin, sjøku, sel og andre lignende dyr. Canadiske og amerikanske forskere har funnet at minst 92 forskjellige arter av havpattedyr ble fortært i perioden 1970-2009. Dårligere fiskefangst langs kysten er en grunn til at delfiner og andre oftere spises nå enn før, skriver New Scientist. Dyra blir en av svært få kilder til nødvendige proteiner når den vanlige fangsten svikter. Dessuten tror forskerne at bedre fiskenett gjør at flere av dyra ender som utilsiktet fangst - og dermed på tallerkenen. ( HJ)

Daniel tysdal

Agder: Høyre hårfint større enn Ap her. Mye fram og tilbake i ettervalgsforhandlingene der Frp først så ut til å støtte et Ap-ledet fylke, men snudde, noe som førte til at Høyre får fylkesordføreren i Arne Thomassen, støttet av Frp, KrF, V, PP og PDK. Disse seks har akkurat de nødvendige 25 (av 49) mandatene for å mønstre flertall. Rogaland: KrF i vippeposisjon her, de valgte et samarbeid med Ap, noe som gir Marianne Chesak fylkesordførervervet, støttet av Sp, KrF, MDG, V. Denne sentrum-Ap-konstellasjonen har 24 mandater bak seg og minste mulige flertall. Vestland: Valgresultatet ga Sp en utmerket forhandlingsposisjon som de utnyttet til å forhandle fram Jon Askeland som første fylkesordfører, støttet av MDG, KrF, SV, Venstre og Arbeiderpartiet. Disse fem har til sammen et komfortabelt flertall inne. Møre og Romsdal: Frp gjorde et sterkt valg, brøt landstrenden og gikk fram 4 pp. Sp, Frp, H og Ap ble omtrent jevnstore. Mye drama etter valget her som til slutt endte med at Ap, Sp, KrF, V, SV og MDG inngikk et samarbeid med Tove Lise Torve (Ap) som fylkesordfører.

En stor andel av studentpopulasjonen vår er dermed eldre studenter på deltidsstudier som jobber innen helse, omsorg, barnehage og skole. Bostedsanalysen viser at eldre studenter flytter østover, sier rektor ved HiOA, Curt Rise. Her skal fremtidens studenter bo. Sjekk hvor Studentsamskipnaden planlegger å bygge studentboliger frem mot 2020. — Studenter ønsker å bo der tilbudene er Styreleder i SiO, Tone Standal Vesterhus mener funnene om at studenter bosetter seg i gangavstand til studiestedet, stemmer godt overens med hvordan SiO baserer boligbyggingen sin. Styreleder for SiO, Tonje Vesterhus Thorstein Diesen, SiO — Studenter er mer urban enn befolkningen for øvrig. De ønsker å bo nær kulturtilbud, uteliv og liknende, sier Vesterhus. Videre forteller hun at SiO ønsker å legge til rette for at studentene kan ha en så god studiehverdag som mulig. — Noe av det innebærer å komme seg raskt til studiestedet og kunne bevege seg rundt på en måte som ikke tar knekken på økonomien, sier Vesterhus, og understreker behovet for å ha en studenttilpasset by med gode sykkel, gangvei og kollektivtransportruter.

Bjørg tysdal moe.mabul.org

bjørg tysdal moe stavanger kommune ray tysdal

Bjørg tysdal moe stavanger kommune

  1. Bjørg tysdal moe.edu
  2. Tysdal
  3. Fraværsgrensa har ført til mindre fravær – men flere elever stryker – NRK Oslo og Viken – Lokale nyheter, TV og radio

Bruk av flere legemidler samtidig kan ha utilsiktet effekt.

bjørg tysdal moe