1. Dronning Victoria avskydde sine «stygge og froskaktige barn» - Dagbladet
  2. Victoria av
  3. Victoria – britisk dronning – Store norske leksikon

Prinesse Helena fikk 6 barn sammen med hennes mann prins Christian av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augustenburg. Prinsesse Louise giftet seg med John Douglas Sutherland Campbell niende hertug av Argyll. Louise og Campbell fikk ingen barn. Av Dronning Victorias barn var det kun Loise som forble barnløs. Prins Arthur, Dronning Victorias 6. barn giftet seg med prinsesse Louise Margaret av Prøyssen. De fikk tre barn sammen. Prins Leopold giftet seg med prinsesse Helena av Waldeck og Pyrmont og fikk 2 barn sammen. Prinsesse Beatrice giftet seg med prins Henry av Battenberg. Sammen fikk de fire barn, deriblant Victoria Eugenie som etterhvert ble dronning av Spania. I dag finner vi Dronning Victorias etterkommere i kongehusene i Storbritannia, Danmark, Norge, Sverige, og Spania. Under ser vi et slekts diagram, der vi kan se koblinger fra dronning Victoria til det norske kongehuset. Kilder:

Dronning Victoria avskydde sine «stygge og froskaktige barn» - Dagbladet

1800-tallet er et av århundrene hvor Storbritannia opplevde mest radikale forandringer på kort tid. Regenten brydde seg om sitt folk og hun var aktiv i sosiale, politiske og økonomiske reformer. Bakgrunn og familie Victoria var datter av hertug Edward av Kent, som var fjerde sønn av kong Georg 3, og prinsesse Victoria av Sachsen-Coburg-Saalfeld. Da Victorias onkel, Vilhelm 4, døde i 1837, ble hun dronning, mens Hannover, hvor det ikke var kvinnelig arvefølge, gikk over til Victorias yngste onkel, hertugen av Cumberland. Tidlig regjeringstid Victoria var oppdratt i whig -kretser, miljøer som kjempet for protestantisk arverekkefølge i det britiske konstitusjonell monarkiet. Som ung regent var Victoria opptatt å bevare den politiske makten som lå til kongehuset. Likevel er tiden under Victoria århundret hvor det britiske monarkiet gikk fra å inneha stor politisk makt til stort sett å sitte igjen med den seremonielle makten vi i dag forbinder med monarkier. I sine første regjeringsår ble hun påvirket av statsministeren, William Lamb Melbourne, noe som førte til at henne politiske forankring forble med whig-partiet.

victoria av storbritannia barney

Faktaboks Victoria født: 24. mai 1819, Kensington Palace, London, Storbritannia død: 22. januar 1901, Osbourne House, Storbritannia Victoria var dronning av Storbritannia og Irland fra 1837 til sin død i i 1901. I 1877 tok hun tittelen keiserinne av India. Hun satte preg på Storbritannias historie i så stor grad at hennes regjeringstid ofte blir kalt Viktoriatiden. Foto fra 1860. Victoria, dronning av Storbritannia og Irland og keiserinne av India. Victoria (nummer fem fra høyre, sittende) og Albert (stående bakerest til venstre) og barna i 1857. Victoria og Albert fikk ni barn: fire sønner og fem døtre. Fotografiet er tatt da parets yngste barn, prinsesse Beatrice, var baby, hun ligger kledd i hvit kjole på Victorias fang. Victoria som keiserinne av India Victoria var dronning av Storbritannia og Irland fra 1837 til 1901. I Storbritannia kalles 1800-tallet ofte for Viktoriatiden, oppkalt etter dronningen. Hun var en svært nærværende monark og regjerte over et land, og etter hvert et imperium, i sterk vekst.

Victoria av

I 1840 giftet Victoria seg med sin fetter, prins Albert av Sachsen-Coburg-Gotha. Ekteskapet var meget lykkelig, og de fikk ni barn; blant dem var hennes etterfølger Edvard 7 og den senere tyske keiserinne Victoria. Prins Albert, som fikk tittelen Prince Consort ( prinsgemal), var en alvorlig og samvittighetsfull mann som fikk sterk innflytelse over Victoria. Han var imidlertid ikke populær, særlig ikke i det britiske aristokratiet, og dette påvirket også dronningens stilling. Hun brydde seg også mer om utenrikspolitikk enn innenrikspolitikk, og var heller ikke videre opptatt av å hjelpe irske bønder under den irske hungersnøden (The Great Famine) i 1840-årene. Victoria støttet prinsens arbeid i forkant av verdensutstillingen (The Great Exhibition) i Londons Hyde Park i 1851, en utstilling hun selv åpnet. Med sitt internasjonale tilsnitt var verdensutstillingen noe dronningen var veldig stolt av, og hun kunne like stolt trekke frem sin kjære mann som en av hovedarkitektene bak den suksessrike utstillingen.

  • Hvor mye tjener fastleger i norge
  • Dronning Victoria avskydde sine «stygge og froskaktige barn» - Dagbladet
  • Victoria av storbritannia barn
  • Hvordan få motivasjon til å trene
  • Ring på finger betydning 1
  • Konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea / Spørsmål og svar / Nord-Sør-Biblioteket / Læring
  • Julekalender: Slik ser «Snøfall»-barna ut i dag - KK
  • Victoria av storbritannia barnum
  • Hagepraten • Se emne - Rhododendron - gjødsel

Min side Start Strømming Sport Min side Dokumentar, Historie • Storbritannia Lær mer om Storbritannias ikoniske dronning Victoria gjennom denne fascinerende serien som tar for seg hennes personlige forhold til sin mann og deres ni barn. Medvirkende Denys Blakeaway Produsent Lucy McDowell Produsent Martin Davidson Produsent Nicholas Rowe Forteller Sesonger og episoder Sesong 1 Sesong 1 Episode 1 - Det var en god plan Dokumentar, Historie, S1:E1 En titt på Victorias stormfulle forhold til prins Albert, og deres forsøk på å kontrollere barnas oppvekst og redde monarkiet ved å skape et moderne bilde av kongefamilien. Episode 2 - En tyrann i hjemmet Dokumentar, Historie, S1:E2 Vi fokuserer på Victorias forhold til sine døtre. Victoria klynget seg til dem, mobbet dem og arrangerte ekteskapene deres etter Alberts død, men prinsessene kjempet for sin uavhengighet. Episode 3 - Prinser er prinser Dokumentar, Historie, S1:E3 Vi lærer om Victorias forhold til sine sønner. De slet med å leve opp til Alberts hederlige liv etter hans død, spesielt da kvinnebedåreren Bertie tok over tronen.

Victoria – britisk dronning – Store norske leksikon

Da hun av sin egen mor ble spurt om hvordan hun orket å høre barna gråte så mye, skal hun ha svart: «Når du først har fått ni, mor, da legger du ikke lenger merke til det. » Sjokkerte ektefellen Selv hennes egen ektefelle skal ha blitt sjokkert over hennes oppførsel overfor barna. «Det er synd at du ikke finner noe trøst i selskap med dine barn. Problemet ligger i din misforståtte oppfatning av at en mors oppgave alltid er å korrigere, kjefte og gi dem ordrer, » skriver han i et brev til dronninga. FAMILIEN SAMLET: På dette fotografiet datert 26. mai 1857 er Albert og Victoria omgitt av de ni barna Alice (t. v), Arthur, prinsen av Wales (seinere Edward VII), Leopold, Louise, Beatrice, Alfred, Victoria og Helena. Foto: Wikipedia / The Royal Collection Albert var Victorias fetter. Ifølge programmet var ekteparet svært betatt av hverandre seksuelt. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

Victoria ble mer og mer konservativ i innenrikspolitiske spørsmål. Selv om Albert mente hun måtte heve seg over den nye partistrukturen som vokste frem på 1840- og 1850-tallet, var hun sterkt politisk påvirket av sin subjektive vurdering av politikerne hun forholdt eg til. Hun likte ikke statsministrene Henry Palmerston og William Gladstone spesielt godt, mens hun satte stor pris på Benjamin Disraeli. Hun godtok imidlertid parlamentarismen, og gjorde ikke noe forsøk på å føre en personlig politikk i viktige spørsmål. Utenrikspolitikken interesserte henne mest, blant annet fordi hun hadde familieforbindelser med en rekke fyrstehus, som det danske, det tyske og det russiske. Hun fulgte også godt med på den britiske kolonialismen som for alvor skjøt fart etter verdensutstillingen i 1851. Sen regjeringstid Etter prins Alberts død i 1861 isolerte Victoria seg i mange år på Windsor slott utenfor London og Balmoral -slottet i Skottland. Alberts påvirkning på Victoria endret monarkiet for godt.

Dronning Victoria bli ofte kalt for Europas bestemor. Mange av hennes barn og barnebarn giftet seg inn i forskjellige europeiske fyrste- og kongehus. Hennes første datter Victoria ( oppkalt etter dronning Victoria), ble gift med Prins Frederick som var prøyssisk kronprins i 1858. Prins Fredrick ble etterhvert keiser i Tyskland. Prinsesse Victoria og Prins Frederick fikk tilsammen 8 barn. Deres sønn Wilhelm II ble tysk keiser, og deres datter Sophia ble gift inn i kongehuset i Hellas. Dronning Victorias sønn Prins Albert Edward giftet seg med Prinsesse Alexandra av Danmark. De fikk blant annet barna Kong George V av Storbritannia, og Maud som ble dronning i Norge. Kongehuset i Norge stammer fremdeles fra denne slekten og dronning Victoria. Prinsesse Alice, Victoria og Alberts tredje barn giftet seg med greven av Hesse og Rhinen, Louis IV. Av deres 7 barn ble deres datter Alexandra keiserinne av Russland. Prins Alfred født i 1842 giftet seg med Maria Alexandrovna av Russland, de fikk 6 barn deriblant Marie som ble dronning av Romania.

Han påvirket henne i partipolitikken og hva slags rolle monarken skulle spille, både politisk og i samfunnet ellers. Etter Alberts død var det Disraeli dronningen skulle ha det tetteste arbeidsforholdet til, og Disraeli hjalp henne med å finne sin konstitusjonelle plass etter prinsen død. Dronningen støttet aktivt opp om Disraelis utenrikspolitikk. Fremfor alt førte den nye imperialismen til at dronningen i stigende grad ble et symbol på imperiets enhet. Hun hadde mange tjenere fra det indiske subkontinentet, selv om aldri selv dro til India, landet som ble omtalt som juvelen i hennes egen krone. Ettertidens vurdering Victoria var pliktoppfyllende og arbeidsom, meget myndig og fulgte godt med i sin samtid like til sine siste år, selv om hun aldri kom ut av den offisielle sorgen etter tapet av ektemannen. Hennes rojale karakter, hennes mot, verdier og skarpsindighet gjorde henne til en populær monark som har satt dype spor i britisk historie. Les mer i Store norske leksikon