I gravene fant arkeologene noen av viking­tidens rikeste grav­funn. På Vikingskipshuset får du se skipene og skjelettrestene, vakre tre­skjæringer og gjenstander som kaster lys over vikingenes fascinerende verden. Vikingskipet Oseberg Osebergskipet var rikt utsmykket og utstyrt med overdådige gravgaver til de to kvinnene ombord. Restaureringen tok 21 år. Vikingskipet Gokstad Gokstad var et raskt og sjøsterkt skip. Mannen som ble begravet ombord har spor etter hugg mot begge bena. Det kan bety at han døde i kamp. Vikingskipet Tune Tuneskipet ble bygget i eik og hadde plass til 24 roere. En sterk mast og liten lastekapasitet indikerer at dette var et krigsskip. Kunst og håndverk Gravgavene som ble funnet med vikingskipene er utstilt i egne montre. Her finner du hverdagsobjekter og praktisk utstyr, samt religiøse gjenstander med utsøkte detaljer. Opplev den fjerde fløyen i Vikingskipshuset digitalt. Vikingtiden lever Er du klar for en museumsopplevelse utenom det vanlige? Tre ganger i timen tar vår unike opplevelsesfilm deg med inn i vikingtiden!

Maling til lister new

Risikoen for at det skal renne er størst i hjørnene. Fagsjef i Jordan, Jostein Brekka, anbefaler å passe på at man har godt med maling på penselen, men ikke så mye at det drypper av den. Heller litt for lite enn litt for mye. – Det blir fort litt søl hvis man drar med seg for mye maling opp. Derfor bør man være forsiktig i begynnelsen og prøve seg litt frem, sier han i en pressemelding. For å være på den sikre siden er det smart å male seg inn i hjørnet. Start med penselen minst en meter fra hjørnet og mal innover. Smart triks: Slik unngår du at det drypper av penselen Ifølge malermester Erik Bryng i Jotun er det ikke nødvendigvis fordi malingen er i tykke lag at den renner, men også at det er ulik tykkelse på malingen forskjellige steder. – Malingen vil bevege seg til områder der det er mindre, for å bli jevn, men så ender du opp med sig i stedet, har han tidligere sagt til DinSide. Se også test av penselsett. Velg oval pensel Du får en fin effekt ved å velge samme farge på vegg og lister - men ulik glansgrad.

Foto: Frode Larsen/ Tradisjonelt er taklistene i samme farge som taket, gulvlistene i samme farge som gulvet, eller alle listene i samme farge. Men det er ingenting som hindrer deg i å velge utradisjonelt, eller lister i en kontrastfarge. Som vi nevnte innledningsvis kan mørke lister mot lyse vegger og tak gjøre rommet mindre. Det kan noen steder være et poeng. Kontrastfarger på listene er også fint dersom du ønsker å fremheve spesielt pent eller forseggjort listverk. Dette er vanlig å bruke på takbjelker, men kan også brukes med fordel dersom du ønsker å dra oppmerksomhet til listverket eller om du har stukkatur. Det å veøge samme farge på list og vegg kan også gi en flott effekt. Tips: Har du kjøpt ferdigmalte lister, og skal bare flekke over eventuelle spikerhull eller skjønnhetsflekker? De er ikke helt krittvite, så pass på at du får fargekode av forhandler, sånn at du kan få lik farge hos fargehandler. De aller fleste er i en farge som samsvarer med Ladys bomull (Jotun), men har du fargekoden kan du få blandet den ut hos de aller fleste produsentene.

Lyst til å diskutere?

På vår temaside samler vi aktuelle spørsmål og svar for våre medlemmer. Du finner også annen relevant informasjon fra Utdanningsforbundet. KS (kommunal sektor) Oslo kommune Staten PBL (private barnehager) Spekter Virke FUS/Trygge Barnehager KA - kirkelige virksomheter Har du ikke tariffavtale? Avtaler på KA-området videreføres Publisert 19. 03. 2020 Lønnsavtalene i kommunene videreføres, oppgjøret får ny frist Publisert 17. 2020 Lønnsoppgjøret utsettes til høsten Publisert 13. 2020 Dette er nøkkeldatoene i årets lønnsoppgjør Publisert 28. 02. 2020 TBU: Foreløpig rapport om lønnsveksten Publisert 17. 2020 Nå kan du sammenligne lærerlønn fra kommune til kommune Publisert 04. 10. 2019 Flere nyheter Slik fungerer lønnsoppgjøret Bruk vår lønnskalkulator Tariffoppgjøret steg for steg Tariff for nybegynnere Spørsmål og svar: Lønn Hva er et lønnsoppgjør?

Måndag sluttar ferjekorta å verke

Hvilke farge skal man velge når man skal male lister? Dette er det mange som lurer på og her får du gode tips! Male taklister Det finnes jo selvsagt ingen fasit, men er det lavt under taket bør listene følge fargen til taket. Dette lurer øyet til å oppleve rommet som høyere og større. Må taket være hvitt? Umalte trelister i kombinasjon med lyse tak og vegger vil gjøre det motsatte. Rommet vil visuelt oppleves som mindre. Dette fordi listene vil «dele opp» rommet og øyet vil visuelt stoppe opp på de ulike delene. Den samme effekten vil du få ved å velge en annen farge på listene enn tak og vegger. I romsligere rom kan man tillate seg å leke mer med farger, materialer og glansgrader. Her kan det være fint å la fargen på taklistene følge fargen på veggen. Er du usikker på hvordan det blir? Bruk Nordsjö Visualizer for å se hvordan det blir hjemme hos deg før du maler. Rom med skråtak får en ekstra lunhet og hulefølelse ved å velge mørke farger på både taket og på lister. Rom med paneltak er det vakkert hvis taklistene får samme farge som taket Hvis du har store taklamper eller pendellamper er det finest å la fargen på listene følge taket.

maling til lister baby

Dette for å gi følelsen av et bærende element. Taket og listene i stuen er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Base White. Har du malt gulvet er det finest at listene følger gulvfargen. Gulv i stuen ble malt med Perform+ Diamond Floor i farge Klassisk Mørkblå. Gulvlistene ble malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Klassisk Mørkblå. De ble grunnet med Heftgrunn V i samme farge. Er derimot veggen malt panel blir ofte gulvlisten malt i samme farge som veggen. Veggene på kjøkkenet ble malt med Ambiance Superfinish matt i farge F4. 06. 73. Grunnet med Original Kvist og Sperrgrunn Har du tregulv som parkett, klikkvinyl eller laminat kan det være veldig fint og kjøpe gulvlister samtidig. Våre leverandører har dette som tilbehør til sine gulv.

  • Maling til lister divorce
  • Maling til lister new
  • Maling til lister now
  • Tog eidsvoll oslo 10
  • Malawi i Atlas av Verden: Detaljert informasjon og kartet
  • Maling til lister chicago
  • Maling til lister song
  • Gaute grøtta grav knekkebrød
  • Bilutleie evenes lufthavn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon – Umalte trelister i kombinasjon med lyse tak og vegger kan gjøre at rommet rutes opp og virker mindre. Dette unngår man enkelt ved å male listverket, sier Bjørg Owren, administrerende direktør i Informasjonskontoret for farge og interiør, Maling, og montering, for den saks skyld, av lister er nok ikke uten grunn kjent for å være den delen av oppussingen man utsetter til man skal selge boligen sin. Det er det ingen grunn til, sier Owren: – Når man først er i gang med malingen, er det ikke en veldig stor jobb. Men det er viktig å bruke riktig verktøy og fremgangsmåte for å unngå sig og dårlig dekk, sier hun. Vær forsiktig når du maler taklister: Fall fra stiger og gardintrapper er den vanligste årsaken til ulykker i hjemmet Vær gjerrig på malingen Fagsjef i Jordan, Jostein Brekka, anbefaler at du velger oval pensel når du skal male lister. Foto: Kristian Owren/ Vis mer Heller flere tynne lag, enn få tykke, er hovedregelen når du maler, om du ønsker best mulig resultat.