Tirsdag går lagkonkurransen som er blitt en populær parallell-slalåm med et konsept som i seg selv trekker store publikumstall. DETTE passer perfekt med tankegangen til IOC-ledelsen. Under president Thomas Bach har fornyelsesprogrammet Agenda 2020 nettopp jaktet på de nye publikumsidrettene. Den såkalte «lagkonkurransen» i alpint er svaret på dette. Der stiller nasjonene med to jenter og to gutter i en konkurranseform som kommer til å bli en olympisk hit når den står på programmet i vinter-OL 2018. De markedsbevisste sjefene i den internasjonale olympiske komite (IOC) har selvsagt skjønt hva dette dreier seg om. De nye OL-øvelsene blir plukket ut etter kriterier som appell blant unge, lav ekstra kostnad og likestilling. I OL 2018 vil ganske sikkert Norge være med i toppen etter alpinjentenes framgang de siste sesongene. Slik gikk det altså ikke med skiskytterne i dag, men miss for både Tirill Eckhoff og Johannes Thingnes Bø på andre -og tredjeetappen forteller ikke om noe annet enn at dette er en flott øvelse med flere nasjoner som er i stand til å utnytte svake norske løp.

Vm i skiskyting 2017 18

Mix stafetten kom på OL-programmet i Sotsji, og neste blandingsøvelse blir den nye alpine lagkonkurransen i OL 2018. DISSE nye øvelsene er tilpasset OL-sjefenes ønske om fornyelse; altså markedstilpasning. Da gjelder det å nå et større kvinnelig publikum. Der har skiskyting skilt seg ut ved å etablere seg som en bred publikumsidrett over hele Mellom-Europa. Den avgjørende kommersielle kraften ligger i de store tyske TV-kanalene. Slik var det perfekt at dette verdensmesterskapet ble innledet med et tysk stafettgull. Det er tyskerne som har åpnet gunstig TV-tid på ukedagene for sporten. Der for eksempel langrenn ikke har TV-appell nok til å konkurrere på hverdagene, får skiskyting nok av plass. DET gir sjansen til å eksperimentere med nye øvelser som igjen styrker sportens bredde. Mens hopp og langrenn ligger på rundt ti, tolv lag i mix-øvelsene sine, er skiskyting oppe i over tjue nasjoner. Det utgjør en stor kommersiell forskjell. Spesielt med eksperimenter som blir suksess. Alpint har en slik på VM-programmet sitt til uka.

Samtidig kan de dra til sesongavslutningen på hjemmebane i Holmenkollen og se tilbake på det beste mesterskapet siden 2013 da Tora Berger og Emil Hegle Svendsen herjet på landsbygda i Tsjekkia. Under VM i Nove Mesto var det kant inn på det meste, og medaljestatistikken skinte med åtte gull, to sølv og én bronse. Thingnes Bø bommet på alt på VMs siste dag: – Dette har vært et veldig bra VM. Vi har vært med og kjempet om medaljer i alle øvelser - selv på fellesstarten var Johannes med inntil siste skyting. Dette er bare helt utrolig. Vi har bare vært litt uheldig med vindforholdene, sier landslagstrener Siegfried Mazet og tenker på fellesstarten hvor Johannes Thingnes Bø ble tatt av vinden på siste skyting og bommet på alt (! ) og ble nummer 13, og hvor Tiril Eckhoff tidligere på dagen måtte ut og gå 600 meter ekstra (fire runder) i strafferundene etter vindkastene på standplass. les også Gråtkvalt Olsbu Røiseland: - I dag hadde jeg virkelig muligheten Likevel sto hun for den beste norske prestasjonen på VMs siste dag og ble nummer fem.

Vm i skiskyting 2017 date

Norges gulljenter fra kvinnestafetten i Oslo-VM 2016. Fra venstre: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu. Foto: NordicFocus. Skiskytter-VM i Hochfilzen og Østerrrike arrangeres 9. -19. februar 2017. Her er alle resultater. Her er alle resultatene for VM Skiskyting i Hochfilzen og Østerrike 9. februar 2017: nb!

Vm i skiskyting 2017 results

vm i skiskyting 2017 list vm skiskyting 2017 resultater
  1. Vm i skiskyting 2017 results
  2. Vm skiskyting 2017 resultater
  3. Vm i skiskyting 2012 relatif
  4. Vm i skiskyting 2017 calendar
  5. Vm i skiskyting 2014 edition
  1. Finn.no torget biker.com
  2. Sterke smerter i korsrygg og hofter