Har du lurt på hvorfor katter maler? Bilde: Getty Images Når du koser med katten din, begynner den ofte å male. Men hvorfor maler egentlig katten - og hvordan maler den? De fleste har opplevd at katten maler når vi koser med den og ofte tolker vi kattens malelyd som et tegn på at den koser seg og trives i vårt selskap - selv om det ikke alltid er tilfellet. Katter har et svært velutviklet kommunikasjonssystem, og det å male er en vesentlig del. Katter maler for å skape trygghet Hvorfor katter maler er man ikke helt sikre på, men en del av svaret er at malelyden skaper trygghet mellom kattemor og kattunge. Ofte begynner katten å male når den er i tett kontakt med oss mennesker når vi koser med den. Derfor tolkes det som et signal om at den har det godt og føler seg trygg. Men katten maler nødvendigvis ikke fordi den har det bra eller er fornøyd, og i disse tilfellene maler de for å roe seg ned: Skremte og redde katter maler ofte - størrelsen på pupillene avslører at katten er redd. Katter som har alvorlige fysiske skader, som for eksempel beinbrudd, maler ofte.

Forventet levealder verdon.fr

lavest forventet levealder i verden

Forventet levealder hele verden

forventet levealder verdon.fr

Lavest forventet levealder i verden

Høyeste forventet levealder i verden

Forventet levealder verden 2019

De enkelte inntekts- og formuesskattene til kommune, fylke og stat samt medlemsavgiften til folketrygden er oppgitt med brutto beløp, dvs. før fradrag og nedsettelser i skatt er trukket fra. I noen tilfeller vil ektefeller med felles skattefastsettelse bli slått sammen til én enhet (teller som én skattyter). I slike tilfeller er dette spesielt oppgitt i tabell eller figur. Medianinntekt Det inntektsbeløpet som deler en mengde i to like store grupper, etter at inntekten er sortert stigende (eller synkende). Det vil altså være like mange personer med inntekt over som under medianinntekta. Bruttoinntekt Omfatter lønnsinntekter, næringsinntekter, pensjoner og kapitalinntekter. Personinntekt lønn Omfatter lønn for utført arbeid og ulike pensjonsgivende stønader. Lønn og honorarer Utbetalt kontantytelse til arbeidstaker, som ikke er utført som ledd i selvstendig næringsvirksomhet Personinntekt pensjoner Omfatter tjenestepensjon og pensjoner fra folketrygden. Næringsinntekt Skattemessig overskudd fra næringsvirksomhet.

  1. Forventet levealder verdun.fr
  2. 180 no gule sider 10
  3. Aktiviteter og attraksjoner i Bodø - Offisiell reiseguide til Norge - visitnorway.no
achim verden

Sammen med advokat Trygve Staff hevder han at det er en ulovlig gjengjeldelse for varslingen. Derfor går han til sak med krav om å få tilbake jobben – og få erstatning. Mener kollega ble trakassert I Siemens varslet Monsen om aktiviteter han mente var ulovlige, og som han fryktet å bli holdt ansvarlig for. I Fretex er varselet helt annerledes. Det gjelder en kollega som hadde jobbet i bedriften i 25 år og avansert til kjedesjef. Vedkommende følte seg tilsidesatt og trakassert av konsernsjef Trond Ivar Vestre. Fra 2014 forsøkte han først å ta det opp med konsernsjefen, og etter hvert med styrelederen. Han sier han fikk to alternativer, enten måtte han innordne seg konsernsjefen – eller slutte. Sammen med ledergruppen i Fretex Øst-Norge varslet Monsen om det de mente var trakassering av kjedesjefen. Monsen var ansattvalgt vararepresentant i bedriftens styre. Han reagerte på at varselet ikke ble tatt på alvor. Offentlig utvalg: Varsling er lønnsomt. Kan spare samfunnet for inntil 12 milliarder kroner.

  1. Beste smørefrie ski