1. Hvordan lage mojito

Å nei, plutselig kjenner du det: Du småfryser, begynner å nyse og snufse, eller kjenner at det murrer i halsen. En forkjølelse lurer. Og du har absolutt ikke tid til å bli syk nå! LES OGSÅ: Derfor er noen av oss frysepinner Virusene er der hele tiden Forkjølelsesvirusene florerer hele tiden, og hele året. Men det er typisk nok nå på høsten og vinteren vi blir syke. Hvorfor er det egentlig slik? Det er kalde temperaturer og det at du blir nedkjølt som er grunnen. I en tidligere artikkel om hvorvidt vi blir syke av å gå ut med vått hår, forklarte allmennlege og sjefssvarlege på, Brynjulf Barexstein følgende: – Når det er smitte tilstede vil det at du blir kald gjøre kroppen mindre motstandsdyktig mot forkjølelsesvirus. Når kroppens kjernetemperatur synker svekkes motstandskraften mot infeksjoner. LES OGSÅ: Er det forkjølelse eller influensa? Ta grep umiddelbart Det skal ikke mer til enn at du går litt for lenge uten å skifte ut av det våte treningstøyet, dropper tøflene og labber rundt med kalde føtter innendørs, eller glemmer skjerfet når du skal ut i den kalde høstlufta.

Hvordan lage mojito

  • Hvordan stoppe forkjølelse a woman
  • Hvordan stoppe forkjølelse finder
  • Hvordan lage
  • Hvordan stoppe forkjølelse a girl
  • Hvordan stoppe forkjølelse a man
  • Hvordan stoppe forkjølelse si
  • Barn i bergen
  • Hvor mye tjener en bilmekaniker
  • Jordan vet hvordan
  • KROPSSPRÅK: Lær deg å tolke kroppsspråket til folk!
  • Valg usa dato

Det er så mange som 200 ulike virus som farter rundt og er skyld i at mange av oss føler oss under vinden om dagen. Det er fortsatt ikke oppdaget noen mirakelkur mot forkjølelse. Men det er mye du kan gjøre for å forhindre og lindre plagene. Det er når været skifter, i overgangen mellom vinter og vår og sommer og høst, at det er høysesong. Aller verst er det i november og desember. Da oppsøker aller flest legevakten med slike plager. Ved juletider blir også de første tilfellene av årets influensavariant registrert. Folkehelsa vet ikke hvor hardt vi vil rammes i år, men at den kommer, er helt sikkert. Plagene varer i noen dager, mens influensavirus sitter i kroppen i om lag en drøy uke. Influensa kjennetegnes også ved verking i kroppen og feber. Dråpesmitte Forkjølelse spres ved dråpesmitte, og fra smitteøyeblikket kan det gå fra et halvt til tre døgn før de første symptomene melder seg. Deretter begynner nesen å renne, man hoster, nyser og får gjerne lett feber. Det er viktig å være oppmerksom på at en vanlig forkjølelse kan utvikle seg til infeksjoner i for eksempel bihuler, hals, lunger og ører.

Spis dette Skulle immunforsvaret likevel slå sprekker, kan kostholdet hjelpe til med å bygge det opp igjen. Dersom du brygger på noe, kan du spise mer av dette: Protein og fett: Når kroppen blir angrepet av virus, bruker den verktøy for å bekjempe betennelser – som proteiner og fettsyrer. Immunforsvaret ditt kan derfor trenge ekstra tilførsel av proteiner og nødvendig fett som du blant annet finner i egg og avokado. Antioksidanter: Antioksidanter beskytter cellene våre mot skadelige stoffer, og er noe av det viktigste du kan få i deg. Spis derfor frukt og bær med sterke farger, som inneholder de mest aktive antioksidantene. Gode eksempler er blåbær, brokkoli, nyper, paprika, epler og tomater. Ingefær: Ingefær kan dempe forkjølelsesplager. Ha noen biter i teen eller brygg din egen ingefær-te. Hvitløk: Fersk hvitløk inneholder antibakterielle virkestoffer som hindrer infeksjon. Honning og mørk sjokolade: Disse inneholder antioksidanter som styrker immunforsvaret. Unn deg en god kopp te med honning som søtningsmiddel og en bit mørk sjokolade – uten å få dårlig samvittighet.