1. - Jeg hadde ikke trodd på så gode resultater - Dagbladet

De norske spillerne protesterte, og heldigvis for de norske gutta skjøt Zambia over det norske målet etter den noe kontroversielle situasjonen. Norge slet med å spille seg til sjanser, og 1. omgangs største sjanse fikk hjemmelaget etter 39 minutter. Zambia rullet opp et fint angrep på høyresida, men Rainford Kalaba banket ballen noen centimetre utenfor det norske målet fra rundt ti meter. En sjansefattig 1. omgang ebbet ut 0-0. Nesten for Huseklepp Zambia åpnet best etter pause, og kampbildet fortsatte som før hvilen. Hjemmelaget hadde ballen klart mest, og Norge hadde en tydelig strategi om å ligge lavt på banen. Rundt 10 minutter før slutt fikk innbytter Erik Huseklepp en kjempesjanse etter et gjennomspill, men Brann-spillerens lobb-forsøk fra 20 meter gikk rett over tverrliggeren til Zambia. Zambia og Mulenga Mukuka fikk en kjempesjanse i sluttminuttene, men avslutningen ble blokkert av stopper Jørgen Horn. Til tross for stort Zambia-press i sluttminuttene, klarte Norge og keeper Hansen å unngå baklengsmål.