1. Den vesle bygda som glemte at det var jul 18
  2. Det som engang var translation

Den første filmen om «Snekker Andersen og Julenissen» fikk kritikk fra undertegnede for å være traust og gammelmodig. Den ble likevel sett av over 500. 000 på kino i 2016, så det er ikke overraskende at filmskaperne legger seg på nøyaktig samme linje i oppfølgeren. Dette er lun og ufarlig julemoro for de aller yngste, samt at den har et mimrepotensial blant godt voksne som vokste opp med Alf Prøysens univers. Det er også en svært enkel film, der det ikke ligger noe som helst under den ytre handlingen, og der det ikke gjøres mange sprell i forhold til materialet den er bygget på. «Den vesle bygda som glømte at det var jul» gjør jobben, men heller ikke så mye mer enn det. Elise (Miriam Kolstad Strand) sammen med sin Tante Maja (Marie Blokhus) i «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» (Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon) Må redde jula Denne historien foregår i ei lita bygd med glemsomme innbyggere. Det er slutten av desember, og lille Elise (Miriam Kolstad Strand) har en fornemmelse av at noe viktig står for døra, men hun husker ikke hva.

Den vesle bygda som glemte at det var jul 18

  • Når er valget i usa
  • Var-som-om37
  • Oslo til sarpsborg
  • Kredittsjekk meg selv
  • Flytoget fra gardermoen
  • Den vesle bygda som glemte at det var jul 1
  • Norske datingsider
  • Den vesle bygda som glemte at det var jul 4
  • Den vesle bygda som glemte at det var jul 2

Høgt oppi åsen lå det ei lita bygd for seg sjøl. Folk som bodde der var akkurat slik som andre folk i andre var store, og noen var små;noen var flinke, og noen var late;og noen likte fiskeboller bedre en kjøttkaker, og noen likte kjøttkaker bedre enn fiskeboller. så de var nokså forskjellige, men når det gjaldt en ting, var de helt like alle sammen. De var så fæle til å glø da glømte de de merkeligste ting, alle på en gang! En gang glømte de å ta på seg hadde vært veldig varmt hele sommer'n, så alle hadde gått da det ble høst, glømte de å ta på seg sko. -Du verdens rike så kaldt det er nå da! sa de til hverandre. -Ja, jeg skjønner ikke åssen det skal gå hvis det blir kaldere enn det er nå, sa de. -Det blir verst når snøen kommer, sa de. Og da snøen kom, gikk de barbeint ut og sa:-Å, nå må det være mange kuldegrader! Og slik gikk de og fraus. Men så var det en dag det sto to kjerringer på et vegkryss og prata med hverandre og fraus på beina. Da fikk de se en guttunge som spurte smeden om hvorfor han skodde hesten, og da skjønte kjerringene at de hadde glømt å ta på seg sko.

I ei lita stue aller øverst ibygda, like ved skaubrynet, gikk ei lita jente og tenkte og var bare fem år, og ellers så brukte hu å hoppe og danse og leke og ha det moro, men nå gikk hu bare og gikk inn i skauen og sto og så på de små granbuskene. -Det er noe vi har glømt nå igjen, sa den vesle jenta til seg sjøl, -det er noe med ei lita gran, men jeg husker ikke hva det er. Så gikk jenta inn i stua og fant ei saks og litt gråpapir. -Det er noe med ei saks også, tenkte jenta, -men jeg kan ikke huske hva det er. Så gikk jenta på låven, og der fikk hun se et kornband som far hennes hadde hengt høgt under en takbjelke så musa ikke skulle få tak i det. -Det er noe med dette kornbandet også, tenkte jenta, og så sto hu der og så seg omkring, og så fikk hu se den lange stanga som de brukte å ha juleneket på. Og da husket den vesle jenta at det snart var jul! -Å, det er jo lille julaften, det er jo lille julaften, ropte jenta og sprang inn for å fortelle det til mor og far, men de var ikke inne.

Det som engang var translation

Boka kan ikke i noen form eller sammenheng lastes ned til egen maskin, kopieres eller gjenbrukes uten uttrykkelig samtykke fra den enkelte rettighetshaveren.

Riktignok har ingen av dem all verdens å spille på, men gjør likevel en del fornøyelige ting med sine glemsomme og forvirrede roller. Anmeldelse: «Familien Addams» er en mild og lettbent oppdatering for en ny generasjon Elise (Miriam Kolstad Strand) sporer opp Snekker Andersen (Trond Espen Seim) i «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» (Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon) «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» er laget av Fantefilm Fiksjon, med produsenter og manusforfattere bak suksesser som «Bølgen» og «Skjelvet». De vet nøyaktig hva de skal lage for å trekke et stort publikum på kino, og de kommer til å klare det denne gangen, også. De har aldri hatt som ambisjon å lage frekk og anarkistisk Prøysen-satire. Dette er tradisjonell og overfladisk julehygge som ikke setter publikum på store utfordringer, men beveger seg trygt innenfor den folkekjære forfatteren og visesangerens univers. I så måte, må det kunne konstateres at filmskaperne har lykkes.

den vesle bygda som glemte at det var jul 2017