Bakgrunnen er at selskapet skylder 278. 000 kroner i moms. Onsdag måtte gründeren Tonny Kolås møte i Bergen tingrett. – Alt annet enn en liten utsettelse vil være helt tragisk, sier Kolås til BA i forkant at rettsmøtet. I 13 år har Kolås levd og åndet for brukte sykler og annet sportsutstyr. I en periode bodde han i butikken. – Vi har snudd utviklingen Han legger ikke skjul på at to flyttinger, mangel på kvalifiserte sykkelmekanikere i Norge og momskrav har tært på bedriften i oppbyggingsfasen etter at virksomheten ble organisert som et aksjeselskap i 2013. – Vi har hatt en del utfordringer, men jeg føler at vi nå har snudd utviklingen, sier gründeren. Da konkursbegjæringen ble behandlet i Bergen tingrett onsdag, erkjente Kolås kravet. Han viste også overfor retten til at det har vært en positiv økonomisk utvikling i selskapet den senere tiden. Totalgjelden ble opplyst til 3, 66 millioner kroner og eiendeler til 2, 98 millioner. Kolås fremhevet at han ønsker å gjøre opp gjelden og saksøkeren Skatt vest hadde ingen innvendinger mot at saken blir utsatt.

Bergen - Kirkens Bymisjon

den grønne sykkel bergen flesland

TIL SALGS: Coelophysisen vekket oppsikt da den ble tatt med på sykkeltur. Nå kan den populære dinosaursykkelen bli din. Foto:Henning Pedersenprivat, Kunststudent Markus Moestue (32) har tråkket land og strand på sin selvkonstruerte dinosykkel. Nå kan farkosten bli din. Oppdatert 10. august 2014 Artikkelen er over fem år gammel Markus Moestue Main: Markus Moestue Markus Moestue laget den morsomme dinosaursykkelen i forbindelse med et kunstprosjekt på skolen. Deretter tok han den selvlagde Coelophysisen med på sykkeltur til Stavanger og Kristiansand. Nå har imidlertid 32-åringen lagt den ut for salg. Til manges begeistring: - Den har bare ligget ute i to dager, men jeg har fått overraskende mange hendvendelser, sier han. RASK PÅ LABBEN: Markus Moestue trålet dalene rundt med sin nylagde dinosaur-sykkel. Foto:Henning Pedersen, Den unge kunstneren, som nettopp ble ferdig på Kunsthøyskolen i Bergen, legger ikke skjul på at noen bud vekker mer oppsikt enn andre. - Miljøpartiet De Grønne ringte meg og ville gjerne kjøpe den.

BERGEN DEN GRØNNE SYKKEL - DBS Norge

Gode partnerskap som engasjerer og begeistrer Fana Sparebank: En ny begeistring blant de ansatte Da byen gjorde seg klar til sykkel-VM i Bergen 2017, ville Fana Sparebank gi en fest til de som kjente seg litt på siden av det hele. En gatefest ble startet på ønsket om et tettere samarbeid med Kirkens Bymisjon. OBOS: En forlengelse av den ordinære virksomheten I over ti år har OBOS støttet Kirkens Bymisjons boligrelaterte arbeid. Samarbeidet passer perfekt inn i boligbyggelagets visjon og samfunnsansvar, eller samfunnsengasjement som de selv kaller det. NorgesGruppen: Samarbeidet er vinn–vinn Ved å fokusere samarbeidet med Kirkens Bymisjon på mat og måltidsfellesskap, hjelper NorgesGruppen andre samtidig som de kommer nærmere egne målsetninger.

  1. Vit hva du kjøper 2018
  2. Den grønne sykkel berger belge
  3. Den grønne sykkel bergen ny

Bergensavisen - Sykkel-Tonny får fem uker til å gjøre opp gjelden

Sykkel skal ikke være en risikosport bare for dem som tørr, sier Nguyen Berg. LES OGSÅ: Bort med bilene Bilfritt innen 2017 På tross av at det har vært sykkelplaner for Oslo siden 1979. Har ikke byen fått trygge sykkelveier, mener hun. – 94 prosent av dem som sykler i Oslo ønsker tryggere sykkelveier. Vi vil at sykling skal være for alle og da må sykkelen prioriteres, sier Nguyen Berg. MDG vil prioritere de som går og sykler foran de som kjører bil. – Vi ønsker et bilfritt sentrum innen 2017. – Vil det være et krav fra MDG – for å gå i byråd? – Det er et av våre viktigste programpunkt. Så klart det blir viktig i forhandlingene, sier Nguyen Berg. Følg oss på Twitter og Facebook! Vil avvikle osloprøvene Selv om miljø er hjertet nærmest er det ferske partiet opptatt av å vise at de har en fullverdig politikk også på andre områder. Blant annet ønsker MDG å avvikle osloprøvene. – Grunnen til det er at vi mener at elevene bør lære for livet, ikke prøvene, og at vi ser at de fagene som det ikke testes i nedprioriteres, som de estetiske og praktiske fagene, og at elevene bruker mye av tida sin på å forberede seg på prøvene, sier Nguyen Berg.

– Enkelte sykler har vi solgt tre, kanskje fire, ganger. Også kjøperne våre påpeker at vi må betale «dobbel» moms. 25 prosent moms er å leve eller dø for oss. Gründer og eier av «Den grønne sykkel» i Bergen, Tonny Kolås, har reparert og solgt brukte sykler i 15 år. Men jobben med å gi brukte sykler nytt liv, har kostet. Siden åpningen i 2003 har Kolås gått konkurs fire ganger. Han har også sonet to måneder i fengsel for å ha unnlatt å betale moms. Momsen har han kjempet mot i mange år. Uten den ville butikken overlevd, mener Kolås. Han syns det er helt unødvendig at en bedrift som reparerer eller selger brukte varer må betale moms av dette. – Det er innlysende hva det vil bety rent miljømessig å fjerne momsen på salg av brukte ting. Verdien av gjenbruk kontra gjenvinning er mange ganger større. MDG: – Ødelegger økonomien Miljøpartiet De Grønne har lenge støttet Kolås i synspunktet. Flere ganger har partiet foreslått å fjerne moms på reparasjoner og salg av brukte ting, men blir nedstemt hver gang.

Den grønne sykkel bergen mall

Den Grønne Sykkel Den Grønne Sykkel er sykkelbutikken med fokus på gjenbruk og miljø. Vi er et returpunkt for sykler og sportsutstyr. Vi bryr oss om deg, din sykkel og vårt miljø! Vi selger både brukte og nye sykler med garanti, alt av deler og utstyr. Vi reparerer og leverer alle merker til miljøvennlige priser, samt at vi tilbyr innbytte (lever inn din gamle, og få en god pris på ny! ) og kommisjon (vi selger ditt utstyr for deg). Samme konseptet som for sykkel har vi også for skiutstyr: Nye og brukte ski, snøbrett, skøyter og diverse vintersport utstyr. Skiverkstedet vårt utfører sliping, prepping og div reparasjoner. Vårt lager/verksted og snart butikk er i Damsgårdsveien 229. Inntil videre er vi tilgjengelig etter avtale.