Ny funksjonalitet i programvare bringer ofte med seg sårbarheter og andre feil. Programvaren som brukes i biler er intet unntak. Det har blitt funnet en rekke mer eller mindre alvorlige sårbarheter i IT-systemene til en rekke biler de siste årene, og noen av dem har kunnet brukes til å gjøre fysisk skade. Mellom januar 2017 og februar 2018 gjennomførte sikkerhetsforskere ved kinesiske Tencent Keen Security Lab en omfattende tester av IT-systemene til flere ulike BMW-modeller. Da testingen var ferdig, ble BMW informert om at sikkerhetsforskerne hadde funnet 14 ulike sårbarheter i bilene. Det er BMW selv som opplyser dette i en pressemelding. Både fysisk og trådløs tilgang Sårbarhetene ble funnet i enhetene Telematics Control Unit, Central Gateway Module og Head Unit. Det sistnevnte er den sentrale informasjons- og underholdningsenheten. Ni av sårbarhetene krevde enten fysisk tilgang til kjøretøyet eller at angriperen oppholdt seg like i nærheten av det – dersom angrepet ble gjort via Bluetooth.

Matematisk julekalender 2016

Jeg elsker mine nyinnførte kjøttfrie mandager! Og det mest overraskende av alt? De smitter stadig oftere over på både søndager og tirsdager… Er jeg en slags skapvegetarianer, på vei ut i det fri…? Tja…. Njaaa…nei! Men det er godt for helsa og miljøet med en dag i uka uten kjøtt, og det åpner dessuten mange dører inn til nye og spennende matkreasjoner. Jeg er blitt kjempeinspirert etter at jeg begynte å spise flere og flere middager som ikke var så sentrert rundt kjøtt. Jo, jeg elsker fremdeles godt kjøtt, men herregud så mye gøy og godt man kan lage uten! Hvis du er matlei, vil jeg på det varmeste anbefale at du gir deg selv en ny utfordring, og lager en middag eller to i uka uten kjøtt. Jeg vil gjerne si mer om dette, og om hvorfor det er så bra på alle måter, men er så ivrig nå etter å få vist dere denne raviolioppskriften at det andre må vente til et senere innlegg 🙂 Denne hjemmelagete raviolien passer nok best til en kjøttfri lørdag eller søndag, siden den krever mer oppmerksomhet og tid enn du kan tilby en mandag.

Matematisk julekalender 2016 calendar

matematisk julekalender 2016

Matematisk julekalender 2015 cpanel

  1. Fly oslo maldivene
  2. Glemmen videregående skhole.fr
  3. Matematisk julekalender 2016 full
  4. Julehilsen til ansatte

Matematisk julekalender 2016 video

Eller den beste jeg har smakt ihvertfall, er gubbens:-) 4 porsjoner Kjøttsaus: 1 løk 1 stangselleri 2 gulrøtter 1 pk bacon (200-300g) 400 g kjøttdeig/karbonadedeig 2 dl rødvin 1, 5 dl melk (helmelk blir best) 1 boks hermetiske tomater (400g) - de hele tomatene er de fineste en dæsj oregano 4 laurbærblad litt revet muskatnøtt Finhakk løk, selleri og gulrot og surr det til løken er blitt blank. Skjær bacon i små terninger. Bacon og kjøttdeig stekes (kokes) sammen med grønnsakene. Ha i rødvinene og kok inn. Ha i melken og kok inn. Ha i tomatene og kryderet. La det putre i timesvis. Hvis det blir tomt for væske så kan man ha i litt vann. Konsistensen skal være kremete. Ha sausen over i en boks og lagre den i kjøleskapet til du skal lage resten. NB!! Kjøttsausen må minst lages en dag i forveien! Hvit saus: 2-3 ss smør 2-3 ss hvetemel 4 dl melk (helmelk er best) 1 liten løk eller 2 sjalottløk 8-9 hele pepperkorn 4-5 laurbærblad kvart revet muskatnøtt enorme mengder parmesan eller 50-100 gram Finhakk løken.