Bønner og linser inneholder mye protein, jern, vitaminer, antioksidaner, fiber og mineraler. Både tørkede og hermetiske bønner er sunt Bønner er en viktig del av et sunt kosthold. Helsemyndighetene i USA anbefaler omtrent en halv kopp bønner per dag, og bønner teller både som grønnsak og protein siden de har det beste av begge. Dette skriver lege M Greger på nettsiden (1). Norske helsemyndigheter sier ikke at bønner er en av fem om dagen, heller ikke andre belgvekster, men de skriver at bønner hører med i et variert kosthold (2): «Belgvekster som bønner og linser, frø, krydder og urter inngår heller ikke i «fem om dagen». Disse har ofte et høyt innhold av næringsstoffer og hører med i et variert kosthold. » Les mer om bønner, linser, erter og kikerter Les hvordan koke bønner og linser Les om røde og gule linser, grønne puy linser og hvite linser og munkebønner Solid næringsinnhold Bønner er gode kilder til fiber, folat, planteprotein, plantejern, vitamin B1 og mineraler som magnesium, fosfor, kalium og kobber, og har samtidig naturlig lavt innhold av natrium (salt) (3).

Combat med

med-control

All råvare som Smedstuen bruker til elggryte, er godkjent og kontrollert av veterinær. På kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser. Informasjon om elgskav fra Smedstuen Gård

Slik gjør du Elggryte med stekt sjampinjong er et velsmakende middagstips. Elggryte er en perfekt middag på kalde høstdager, og gryteretten passer også når du venter gjester. Pass imidlertid på at du ikke steker for mye kjøtt av gangen. Da blir temperaturen for lav, og kjøttet vil bli kokt. Halvtin elgskav i romtemperatur i ca. en time. Brun deretter kjøttet og soppen i pannen på sterk varme. Legg kjøttet over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp. La det deretter trekke i 20 minutter. Tilsett rømme, melk og geitost. Bruk gjerne også knuste einebær og timian. La det trekke i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og pepper. Denne deilige elggryta passer godt sammen med potetmos, rosenkål og tyttebær. Be vennene dine på middag til en deilig og varm elggryte! Lag elggryta av det du har Du behøver ikke nødvendigvis å følge hele dette middagstipset for og få en god gryte av elgkjøtt. Bruk gjerne en annen sopp dersom du for eksempel har plukket kantareller. Flere andre typer grønnsaker passer også godt til denne gryteretten, slik som poteter, løk og gulrot.

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken! 800 g renskåret elgkjøtt 200 g bacon 2 ss TINE Meierismør 2 stk laurbærblader 1 stk nellikspiker 2 ts tørket timian 8 dl viltkraft 12 stk sjampinjong 3 stk gulrøtter ½ stk sellerirot 3 dl TINE Kremfløte ½ ts salt pepper Potetmos Slik gjør du det Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet. Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter. Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter. Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper. Tips Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.

Physical med

Kategori Vanskelighetsgrad Tid Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta. 500 g grytekjøtt av elg 50 bacon i terninger 1 pose stjerneløk (delikatesseløk) 100 frisk sjampinjong 2 ss margarin til steking hvetemel ts salt ½ pepper dl rødvin kjøttbuljong (utblandet) tørket oregano tørket timian Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut. Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme. Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer. Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter. Server med kokte poteter. Du kan også lage denne rødvinsgryten med grytekjøtt av hjort.

  • School med
  • Elggryte - Oppskrift fra TINE Kjøkken
  • Saidia med
  • Etteroppgjør for uføretrygd – inntektsåret 2018
  • Military med

by · Published 15. desember 2013 · Updated 31. desember 2016 Kirstens elggryte. Foto Arne Nohr I dag slår jeg et slag for Kirstens elggryte Denne gryta er prisbelønt, og den er enkel, god og genial. Den egner seg like godt til festmat som mat i førjulstiden. Kirstens elggryte (4 porsjoner) Denne gryta er genial, om jeg får si det selv. Kombinasjonen av grytekjøtt av elg og tilbehør – sjalottløk, gulrøtter, piggsopp og tyttebær – er fantastisk. Smakene passer sammen og utfyller hverandre. Og så fargen på gryta under tilberedningen! Rosaaktig – nesten som blomstrende røsslyng! Spesiell og vakker! 750 gram elgkjøtt 4 sjalottløk 2 gulrøtter 2 1/2 dl vann eller kraft litt piggsopp eller aromasopp 2 dl rømme 2 ss hvetemel 2–3 ss tyttebærsyltetøy salt, pepper og viltkrydder smør til steking Kjøtt skjæres i passende biter – cirka 2 cm tykke strimler. Disse brunes i panne, og legges deretter over i ei gryte sammen med vann eller kraft. Husk på å koke ut panna med vann etter stekingen. Sjalottløk hakkes, og gulrøtter skjæres i passe tykke skiver og freses i panna.

med waste

Repro med

A HD SDH Kids & Family 1 Hour 15 Minutes 2015 4. 6, 15 Ratings Endelig skal det avgjøres hvilken bygd som er best, Flåklypa eller Slidre. Øvelsen er det tradisjonsrike Osteløpet, og optimisten Solan er Flåklypas representant. Han er så seierssikker at han i hemmelighet har veddet bort både Reodor Felgens verksted og huset de bor i. Men Slidre stiller med meieribestyrer Kleppvold, som gjør hva som helst for å vinne. Han får med seg gorillaen Emanuel Desperados, i tillegg til muntrasjonsrådet Olram Slåpen fra Bergen. Og plutselig er seieren kanskje ikke så sikker som Solan trodde. Rent 39, 00 kr Buy 79, 00 kr Information Studio Maipo Film Released Copyright © 2015 Maipo Film. All Rights Reserved. Languages Primary Norwegian (Stereo, Dolby) Accessibility Subtitles for the deaf and hard of hearing (SDH) refer to subtitles in the original language with the addition of relevant, non-dialogue information.

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft. Pavlova Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær. Verdens beste - Kvæfjordkake "Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Oreokake Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer! Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke! Pannekaker Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. 12 pannekaker. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

lupus med

YES!! Torsdag 29. desember kl 18:30 skal vi igjen oppleve NM-finale i Oslo Spektrum. Motstander er Haslum. Vi skal gjøre alt for å vinne kampen både på banen og tribunen. Bli med og farg hovedstaden svart og hvit denne dagen. PRISER: SUPPORTERPAKKE kr 800, - inneholder: cupfinalebillett, cupfinaleskjerf, buss tur/retur og vorspiel på Scotsman på Karl Johan. Cupfinalebillett: fra kr 260, - til kr 355, - kommer an på seksjon. Cupfinaleskjerf: kr 165, -. Buss tur/retur: kr 250, -. Inngang vorspiel Oslo: kr 100, -. LØRDAG 3. desember: Taiga`nmedlemmer (sesongkortinnehavere og dugnadsgjengen) kan kjøpe billetter i Terningen Arena fra kl 12:00. Øvrige fra kl 14:00. SØNDAG 4. desember: Fortsetter vi salget av cupfinalebilletter i supportershop'en til Taiga'n fra kl 13:45. Det er fortsatt billetter igjen, førstemann til mølla gjelder. MANDAG 5., TIRSDAG 6. OG ONSDAG 7. desember: Billetter selges på Håndballkontoret. ONSDAG 7. desember: Salg av cupfinalebilletter i supportershop'en til Taigan fra kl 16:30 i Terningen Arena.