1. Hva lønner seg å handle i sverige b

Kjøtt, brus og søtsaker, ost, smør og andre meieriprodukter, alkohol, vaskemiddel, tobakk og snus, tørrvarer, dyremat, glutenfrie produkter, vegan- og vegetarprodukter. Det er særdeles mye å spare på å kjøpe kjøtt i store pakninger. Med plass i fryseren og litt jobb fryser du enkelt ned i mindre porsjoner. Det samme gjelder for ost og smør også – fungerer finfint å fryse ned. Når det gjelder hva slags kjøttvarer, så pleier rutinerte harryhandlere å peke på grillmat, kjøttdeig, andebryst, lammecaré, bacon, kyllingvinger, kebabkjøtt. Av meieriprodukter lønner det seg å kjøpe alt av vanlige oster, vel kanskje unntak for brunosten, men også mozzarella, fetaost og smør. Mange tror at man er nødt til å kjøpe alkohol, tobakk, brus og søtsaker for at en svensketur skal lønne seg, men det stemmer definitivt ikke. Men er du på jakt etter slike ting, lønner turen seg rimelig raskt. Handler du mer de dagligdagse matvarene, er kanskje ikke gevinsten like stor, men så snart du har spesielle matbehov, blir handleturen kjapt lønnsom.

Hva lønner seg å handle i sverige b

Særlig gjelder dette for veganere, vegetarianere, glutenallergikere og andre med spesielle matbehov. Her er det store penger å spare – du kan oppleve å få varene til halve prisen av det du må punge ut hjemme i Norge. Husk tollgrensen De fleste vet vel om tollgrensen på 10 kilo for kjøtt, men denne inkluderer også meieriprodukter. Blir du tatt med mer enn dette, er kanskje ikke turen like lønnsom lenger. Husk også verdigrensen på 3 000 kroner om du ikke er utenlands mer enn 24 timer. Det kan fort være smart å ha med seg i alle fall én person over 12 år for å sikre seg flere kjøttkvoter om du virkelig vil slå til.

Og for all del: Glem ikke at mange trøndere reiser til Storlien eller Åre, eller at nordlendinger som bor gunstig handler i Finland. Men media fokuserer som oftest på steder som Svinesund, Charlottenberg, Strømstad – for det er dit folkemassene fra Norge strømmer til. Les kommentaren: Slik outer du deg selv som en gjerrigknark Husk å regne med kostnadene til selve reisen Mange antar at det ikke lønner seg å reise til Sverige for å handle – bilturen og bompengene må man jo ikke glemme. Men å regne på utgiftene er jo ikke all verdens vanskelig. Jeg har regnet ut hvor mye det koster for vår bil å ta turen til Svinesund. Dersom jeg kun regner med bompenger og drivstoff, ligger utgiften på 350 kroner. Man skal selvsagt også ta høyde for andre kostnader i forbindelse med bilholdet, slik som slitasje, vedlikehold, spylervæske osv. Det er jo vanskelig å regne på, så jeg har ganske enkelt satt utgiften vår til Sverigetur til 500 kroner for å ha noe enkelt å forholde meg til. Kloke økonomer hevder også at det innebærer en kostnad at man i seg selv bruker noen timer på en handletur, men dette er jo ikke aktuelt om jeg bytter ut sofakosen eller ettermiddagsturen i skauen med en tur til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon For nordmenn på svenskehandel er kursen på svenskekrona gunstig om dagen: 11. april betalte du 91, 87 norske kroner for 100 svenske kroner. Ifølge Norges Bank, var månedsgjennomsnittet på drøye 95 kroner både i desember og januar, og i mars var gjennomsnittskursen på 92, 55 kroner. Dermed kan det være ekstra gunstig å legge en handletur til over svenskegrensa nå. Men du blir nok ikke alene dersom du velger å legge turen til Sverige for litt påskehandel. Ole Jørgen Lind, butikksjef hos MaxiMat på Nordby Shoppingcenter, har tidligere sagt til Dinside at det er de første dagene i påskeuka det er travlest. – Det er mest folk fra og med lørdag før palmesøndag og til og med onsdag før skjærtorsdag, har Lind tidligere sagt til Dinside. For folk på Østlandet er spesielt Skjærtorsdag forbundet med elleville nordmenn som inntar Strömstad – med tilhørende trafikalt kaos. Butikkene holder åpent alle dager i påsken, men skal du innom Systembolaget samtidig så bør du sjekke åpningstidene der før du reiser –for det er stengt noen av dagene i påsken (Strömstad-polene er stengt Skjærtorsdag, i tillegg til Langfredag og 2. påskedag.

Jeg handler karbonadedeig, guldfugel kyllingfilet, brett med kylling, bacon, hamburger, bogskinke, pålegg, salami, vaskepulver, oppvaskmaskinbriketter, et par brett med brus, litt biff, hvitløksbrød og båtpoteter. Noen ganger et par dunker med vin. Jeg er enig med innlegget over her at kjøper man feks masse brus så drikker man det fordi det er tilgjengelig. Samme med masse snop. Potetgull er heller ikke billigere der. Er veldig lurt å sette seg inn i hva som er billigere der fordi noe er mye dyrere enn i Norge. Bra kurs kommer deg tilgode, så vi sparer ganske mye på å handle i Sverige. Hos oss går det mye mat, ca 4-5000 pr mnd. Da er husholdningsartikler og alkohol inkludert. Jeg banker karbonadeigen flat slik at det er lett å tine. Ellers kjøper jeg ofte koteletter på Coop når de har tilbud. Å hente mat i fryseren hver dag koster mindre enn å handle hver dag her hjemme i Norge. Raspolje er råbillig i sverige. Det tømmer jeg over på småflaske hjemme ved behov. Det er også den beste oljen å bruke ved matlaging/steking.

  1. Hva lønner seg å handle i sverige stand
  2. Hva lønner det seg å handle i sverige
  3. Hva lønner seg å handle i sveriges radio
  4. Hva lønner seg å handle i sverige 2
  5. Elektrisk chords
  6. Hva lønner seg å handle i sverige list
  7. Selvstendig-næringsdrivende-sjåfør-med-egen-varebil jobb - 2020 - 12256 Selvstendig-næringsdrivende-sjåfør-med-egen-varebil aktuelle ledige stillinger | Jooble
  8. Fotball em kvinner
  9. Hva lønner det seg å handle i Sverige? - Forbruker, jus og økonomi - Kvinneguiden Forum

Og ja, ferdigpizza og tacomiddagen blir generelt ganske mye billigere om du handler inn på grensa. Og tro det eller ei: Norsk ost er faktisk billigere i Sverige enn i Norge! #2: Husk rabattkupongene I Norge er vi vant til lojalitetsprogrammer som Æ hos Rema 1000, Trumf hos Kiwi og Meny og Coops medlemsbonus - som alle krever at du registrerer deg som kunde for å få rabatter eller «bonusopptjening». I Sverige har de en annen type rabatter, som krever at du har øynene med deg i butikken: Rabattkuponger plassert på hyllekanten gir deg direkte prisavslag i kassa - men da må du huske å ta med deg rabattkupongen og levere den i kassa når du skal betale. Hvis ikke, får du ikke rabatten! Men du finner også rabatter på kjøp av flere pakker der - som vi kjenner fra norske matbutikker. #3: Ikke kjøp dette Nei, det er ikke alt som er billigere i Sverige. Smør er en av de tingene som tradisjonelt sett har vært billigere i Sverige, men som nå faktisk er dyrere: Det er melkemangel og dermed høye smørpriser i hele EU.

Husk også på at det kan være ugunstig å handle store mengder frukt og grønt, for dette er jo matvarer som blir kjapt dårligere. Så om du ikke har planer om å handle inn sunne saker til konfirmasjon, bryllupsfeiring eller andre festligheter, bør du være forsiktig med slike ting. Som alltid bør du også for svenskehandelen ha en handleliste – dette er jo faktisk enda viktigere når du kommer til svenske matvarebutikker som jo inneholder mange flere varer og dermed fristelser enn norske Kiwi, Rema, Meny eller hva de nå heter. Les kommentaren: Hvordan spare penger på fastfood Hva handler nordmenn i Sverige? Planlegger du godt og handler for så mye du har lov til å innføre og har plass til i bilen, er det selvsagt nok av penger å spare på å handle i Sverige. Men det er nok smart å ha plass i fryser og kjøleskap – vi vil jo ikke spise opp alt i løpet av få dager, ikke sant? Jeg tok en kjapp spørreundersøkelse blant medlemmene i Facebook-gruppa Sparetips og triks i hverdagen for å finne ut hva de handler på harrytur til Sverige.

I Sverige koster meierismør nå rundt 95 kroner per kilo - mens det i Norge koster rundt 65 kroner per kilo. Har du intensjoner om å «spare» penger på å grensehandle, bør du holde deg orientert om norske priser og tilbud også. For velger du billigste vare i norske butikker, er det også ganske mye å spare. Og norske kampanjepriser på for eksempel kjøtt og sjokolade kan faktisk slå svenskeprisene - som vi så på lammestek rundt påsketider i fjor. Og er du ute etter billig sjokolade eller godteri, er det ikke lenge mellom kampanjetilbud som gir deg for eksempel fire store sjokoladeplater for under 100 kroner i norske butikker - og det er omtrent det samme tilbudet du får også i svenske grensehandelsbutikker. Lyst til å diskutere?