1. Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming fund
  2. Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming business

Rapporten fortutsetter også at vi kutter kraftig i bruken av kull og andre fossile brennstoffer. Hva kan jeg gjøre? – Vurder om du kan skru ned varmen hjemme, særlig om natten eller i rom ingen oppholder seg i, sier Kjartan Steen-Olsen, som har forsket på hvordan norske husholdninger kan redusere klimautslipp. – Man kan også se på hvor ofte man dusjer, hvor lenge og med hvor varmt vann, sier han. – Om man har oljefyring eller en annen fossil energikilde, kan man bytte til et miljøvennlig alternativ, som varmepumpe eller solceller, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender. 2. Grønne byer og bygninger Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Hva skal til: Rapporten beskriver en fremtid hvor vi bruker mye mindre energi i byene og bygningene våre. Hvordan kan verden få det til? Vi er avhengige av å bygge grønne, smarte byer om vi skal holde oppvarmingen til 1, 5 grader, ifølge rapporten. Poenget er å bruke så lite energi som mulig på alt fra transport i byer til vannforsyning. Også i hvert enkelt hus kan man spare energi, med alt fra bedre varmeisolasjon til å bygge flere hus i treverk.

Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming fund

– Det er usikkert om forpliktelsene kommer til å bli juridisk bindende. Og tiltakene som loves, monner for lite til at vi kan ha håp om å nå togradersmålet for global oppvarming, sier han. Les også: Klima i Norge 2100: Regn, skred og flom Full stopp om 25 år Han peker på at togradersmålet innebærer 25 år til med dagens CO₂-utslipp – og deretter null utslipp. I så fall må en stor del av verdens – og Norges – olje- og gassreserver bli liggende under jordskorpen. Her er de åtte største klimatruslene (VG+) – Da er vi i år 2040, men alle store aktører – som Det internasjonale energibyrået IEA og for eksempel Statoil – regner med fossil energiproduksjon lenge etter dette, sier Drange. Han tror likevel at det bare er et spørsmål om tid før vanlige personbiler blir elektrifisert, og tror at hydrogen-drift blir løsninger for større biler. Les også: Rekordlite is i Nordishavet kan gi mer ekstremvær - Hvordan stanse befolkningsveksten? - Vi vet at økt velstand fører til redusert befolkningsvekst.

Ingen land kan løse klimaendringene alene. Selv om det finnes politisk vilje i de fleste land til å rydde opp, gjelder det å sørge for at handlinger følger etter de gode intensjonene og de store ordene. Løsningene krever tiltak på høyeste politiske nivå, men også at hver enkelt av oss bidrar etter mulighet og evne. Les om disse NTNU-aktivitetene i lys av FNs bærekraftsmål 13: Miljø og samfunnsansvar ved NTNU NTNU skal være et foregangsuniversitet som benytter kunnskap fra forskning for å sikre en gjennomgående miljøforsvarlig virksomhet. Skrevet om Overraskende funn om karbonlagring. – Vi tenker ikke over hvor mye karbonlagring som faktisk foregår rett i nabolaget, sier Mia Vedel Sørensen. Hun forsker på karbonlagring i lavtvoksende vegetasjon på fjellet. Mer regn skaper trøbbel også for norske hus. I dag regner det 20 prosent mer i Norge enn det gjorde for 100 år siden. Samtidig mangler byggenæringa gode verktøy som kan veilede i kampen mot fukt og råte. Hvordan få lagret problemgassen CO2?

Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming business

  • Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming fund
  • Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming
  • Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming life
  • Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming services
  • Hvor høy blir barnet
  • Global oppvarming - Energi og Klima
  • Hva kan vi gjorde for å stoppe global oppvarming center

EKSTREM LUFT: Kina kommer til å forplikte seg til å få kontroll på sine CO2-utslipp under klimatoppmøtet i Paris. USA har lovet å redusere sine utslipp - noe som kan gjøre klimamøtet historisk. Bildet er fra 19. april i år i Shanghai, Kina - og viser sterk luftforurensning og høy biltrafikk. Foto: Johannes Eisele, Afp Her er ti konkrete tiltak som ifølge klimaprofessor Helge Drange og direktør Tore Furevik ved Bjerknessenteret vil sikre at vi stanser global oppvarming på to grader. Oppdatert 30. november 2015 Artikkelen er over fire år gammel 1. Utslipp av CO₂ fra de høyest industrialiserte landene EU, USA og Japan, må ned med 60 prosent innen 2030. Dette er svært kort tid og vil medføre voldsomme omlegginger. 2. Utslipp fra ikke fullt så industrialiserte land, som også har store fattige befolkningsgrupper å ta hensyn til, må også ned på sikt. Dette dreier seg om Kina, India, Brasil, Mexico og Sør-Afrika. 3. Det generelle forbruket må ned i de rikeste landene. Dagens høye forbruk er ikke bærekraftig hverken for klima eller miljø.