1. Norges mest leste blogg e
  2. Norges mest leste blogg v

Rissa rådhus 70tallet. Foto: Eggen arkitekter Autentisitet interiør: Senking av tak og maling av teglveggene har dessverre blitt løsningen på utfordringene med lydproblematikk og manglende lysinnslipp samt for å skjule elektriske føringer. Og nye innvendige løsninger har heller ikke forholdt seg til opprinnelig materialvalg. Interiøret fremstår dermed ikke autentisk. Opprinnelig interiør i kommunestyresalen 1967 Kommunestyresalen slik den framstår i dag Kilde Susanne Saue Rissa kommune

Norges mest leste blogg e

Blant de andre innbyggerne er den ikke helt begavede sangeren og lyrespilleren Trubadurix (Assurancetourix), smeden Armamix (Cétautomatix), fiskehandleren Hermetix (Ordralfabétix) og den gamle mannen Senilix (Agecanonix). Asterix, Obelix og sistnevntes intelligente hund Idefix (fransk Idéfix) drar ofte ut på reiser sammen. Etter Goscinny Frem til Goscinnys død i 1977 ble det laget 24 Asterix-album. Siden laget Uderzo ni album alene, og det er i tillegg utgitt ett album med kortere historier av begge opphavsmennene. Samtlige album er oversatt til norsk, og i 2017 begynte en gjenutgivelse av albumserien i kronologisk rekkefølge – i stive permer, ny teksting og fargelegging, samt 16–18 sider ekstramateriale. I september 2011 kunngjorde 86 år gamle Uderzo at han ville trekke seg tilbake, og i 2013 kom albumet Asterix hos pikterne, skrevet av Jean-Yves Ferri og tegnet av Didier Conrad, etterfulgt av Cæsars papyrus (2015) som solgte 1, 6 millioner eksemplarer bare i Frankrike. Deres tredje album, og det 37. i rekken, Italia rundt på tvers (2017) hadde et førsteopplag på fem millioner eksemplarer da det ble lansert i 20 land.

Det kan være vanskelig å finne balansegangen mellom å være åpen og å lukke seg inne. Lag en informasjonsstrategi for hva du velger å si til hvem i hvilken situasjon. Hva trenger du at de vet, og hva trenger de å vite? Hvilken plass skal sykdommen få i parforholdet? • Sykdom kan fremtre som den tredje parten i et forhold. Det kan bli én for mye, men det kan også gå helt fint! Når vi er syke trenger vi hverandre. Snakk om hvordan sykdommen berører dere. Ikke gå i «han/hun-skjønner-jo-ikke-hvordan-jeg-har-det» fella. Hvordan kan du gi omsorg til deg selv? • Når barn får vondt, ser vi smertene og blåser på såret. Omsorg reduserer smerte. Hvordan kan du formidle omsorg til deg selv? Kanskje ved å vise raushet og toleranse for eget følelsesliv. En åpen holdning til egne følelser gjør at du kan forstå deg selv og dine behov bedre. Og sørg for god næring til identiteten din. Du er ikke sykdommen din, men så mye mer. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

  1. Datatilsynet kan stoppe populær GPS-klokke til barn - Har til over nyttår med å skjerpe sikkerheten - DinSide
  2. Norges mest leste blog.fr
  3. Rutetider fra 21.august - Brakar
  4. Norges mest leste blogg 10
  5. Norges mest leste blogg de
  6. Norges mest leste blogg.de

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon De fleste stikksager er av typen som har bøylegrep, ikke helt ulikt et strykejern. De fleste og rimeligste er også utstyrt med ledning og går på nettstrøm. Men det finnes andre varianter, Bosch har nylig lansert en ny utgave av en kompakt, batteridrevet modell, beregnet på proffe håndverkere. Men også krevende hjemmefiksere og hobbybrukere foretrekker profft verktøy på grunn av spesielle egenskaper og høyere kvalitet. Bosch GST 18 V-LIS Maskinen finnes i to varianter, den andre kalles GST 18 V-LIB og har bøylegrep og såle som kan justeres i vinkel. Maskinen på testbenken er beregnet på vinkelrette snitt og har ikke justerbar sålevinkel. Den har også et helt annet grep som gjør at den kan brukes på flere måter. For tyngre arbeider kan du bruke to hender, den ene på selve kroppen og den andre på toppen av maskinen, rett over sagbladet. Da får du langt bedre kontroll enn ved bruk av bare én hånd. MED BEGGE HENDER: Maskinen har grep for begge hender, for optimal kontroll.

Kanskje skal dere ha en løpeklubb med faste løpedager, eller en årlig Sankthans fest? I et helt nytt nabolag får du muligheten til å være med å skape nye tradisjoner – hvis du har lyst. En bolig i Bergen til familien Når barna koser seg, har foreldrene det bra. Et trygt og trivelig nabolag i Bergen er et sted hvor ungene kan løpe, leke og kose seg. Familielivet er fullt av magiske øyeblikk. Når små føtter tasser over parketten for første gang. Når barna kommer hjem med røde kinn og luen trukket nedover ørene, etter en aketur i snøen. Bonava bygger romslige boliger i Bergen slik at du har god plass til familien og øyeblikkene. Her skal du kunne skape gode opplevelser med familien, både inne og ute. De familievennlige boligene i Bergen bygges med trygge rammer slik at barn kan få være barn, og familien kan få være en familie. Det er ditt liv, dine drømmer og din hverdag. Vi er opptatt av at du skal få det sånn som du vil ha det. Vær trygg hele veien hjem Vi vet at det er en stor beslutning å kjøpe nytt hjem.

Norges mest leste blogg v

Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Kultur

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Fall i trappen er noe alle har et forhold til. De fleste har kjent følelsen av nesten å falle i trappen, og mange har også slått seg skikkelig som en følge av glatte trapper. Daglig oppsøkes legevaktene i landet av fallskadde nordmenn. Ifølge Erik Wibe hos Teppeabo har man i Norge et altfor lavt fokus på fallsikring av trapp. - I Norge er teppe i trapp lite brukt, men vi skal ikke lengre enn til Sverige før fokus på dette er langt høyere. Her til lands er vi altfor opphengt i glatt parkett, men i sokkelesten er lakkerte og malte trapper rene skøytebaner, sier han. De mest effektive teppetypene for å forhindre fall i trappen er heldekkende teppe eller løper. Sistnevnte er den enkleste varianten å legge, fordi heldekkende teppe stiller større krav til nøyaktighet av teppeleggeren. Begge formene for teppe er imidlertid gunstige når det kommer til fallsikring. Først og fremst gjør friksjonen mellom ben og teppe at man ikke glir så lett.

norges mest leste blogg.org

Mette-Marit sier at hun tror noe av livet handler om å lære seg å leve med usikkerhet. – Sånn er det også for meg. les også Sigrid lurte døden med ny lunge Lege Kristian Bjøro ved Rikshospitalet sier i TV-intervjuet at det vanligste er en langsom utvikling av sykdommen. På spørsmål fra NRK om hva som vil gis av medisinsk behandling, svarer han at det gjenstår flere undersøkelser før de kan vite hvilken behandling som kan bremse og kontrollere sykdommen. – Men vi har tro på at vi skal kunne kontrollere sykdomsutviklingen på en god måte, sier legen, og forklarer at Rikshospitalet har et apparat som skal jobbe med kronprinsessen. Bjøro forklarer at pasienter med denne sykdommen kan bli tungpustne, slitne og merke nedsatt allmenntilstand. Han sier at årsaken til den type fibrose kronprinsessen har fått påvist, i liten grad er kjent, men at det er bred enighet om at den ikke har sammenheng med miljø- eller livsstilsfaktorer, som er tilfelle ved andre mer vanlige typer av lungefibrose. Lungespesialist og indremedisiner Olav Kåre Refvem i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke sier til VG at lungefibrose er en betennelseslignende tilstand hvor kroppen går til angrep på egne celler.

Først 6 uker etter operasjonen tillates aktiv (bevegelser som du selv gjør) utadrotasjon og elevasjon. Etter 6-8 uker (etter operasjonen) starter fysioterapeuten med gradvis økende styrkeøvelser. Du må ikke løfte eller bære tungt de første 3 månedene etter operasjonen. Det kan 12 måneder eller mer før normal funksjon er oppnådd. Vi regner med at rundt 80% av pasientene får lindring av plager og bedret skulderfunksjon. Det kan på forhånd ikke gies garanti for vellykket resultat og i noen få prosent vil dessverre plagene kunne forverres. Komplikasjoner etter operasjon er sjeldne. Risikoen minkes ved nøyaktig kirurgi av erfarne operatører og grundig riktig etterbehandling, men kan aldri helt elimineres. Skade av nerver, infeksjoner og varig tilstivning er eksempler på alvorlige komplikasjoner, som heldigvis er svært sjeldne (<1%). Dersom du får uttalt og økende smerter, varme, rødhet og hevelse i skulderen og eventuelt feber og sykdomsfølelse, kan det representere en infeksjon, som i tilfelle må behandles raskt og ofte på sykehus.