1. Jon ewo bøker songs

(Omnipax, biografi for ungdom, 2003) I aller siste sekund. Fjerde bok om Trash Bazooka (Omnipax, barne/ungdomsroman, 2003) Kometer eller skjærlighet. En fortelling som ikke klarer å bestemme seg (Aschehoug, barne/ungdomsroman, 2003) Det navnløse landet i nord. Steinalder, bronsealder og jernalder i Norge, cirka 9000 f. Kr. til 793 e. Damms norgeshistorie – bind 1 (Damm, fagbok for barn/ungdom, 2004) Jakten på vikingene. Vikingtid i Norge, år 793 til 1066 e. Damms norgeshistorie– bind 2 (Damm, fagbok for barn/ungdom, 2004) Svart. Og cirka hvitt (Omnipax, ungdomsroman, 2004) Krigerske konger og farlige fiender. Middelalder i Norge, år 1066 til 1380 e. KrDamms norgeshistorie – bind 3 (Damm, fagbok for barn/ungdom, 2005) 434 år og et mirakel. Union med Danmark, år 1380 til 1814 e. Damms)norgeshistorie – bind 4 (Damm, fagbok for ungdom, 2005) Operasjon Sluttspill. Femte bok om Trash Bazooka (Omnipax, barne/ungdomsroman, 2005) Om det bare ville snø i helvetet. En fortelling om de små sakene i livet (Omnipax, ungdomsroman, 2005) Den siste unionen.

Jon ewo bøker songs

  • Klart for gravøl på Rygge flyplass
  • Forfatter Jon Ewo. Bøker, lydbøker, biografi og bilder | Cappelen Damm forlag
  • Jon ewo bøker o

Født i Oslo i 1957 Bor i Oslo Første bok: Det sies at oktober er en fin måned (1986) Første ungdomsbok: Vi tar ham! (1993) Jon Ewo er født i Oslo og bor i Oslo. Han begynte å skrive på videregående. Først i skoleavisen. Deretter dikt. I flere år skrev han bøttevis av dikt. Og noen kom på trykk i tidsskrift. Men det var fortellinger han skulle skrive. Flere dikt ble til en novelle. Novellen kom på trykk. Det gikk overraskende lett. Etter en stund hadde han skrevet flere noveller som ble samlet i en bok. Boken kom ut i 1986 og heter Det sies at oktober er en fin måned. Siden den gangen har Ewo skrevet nærmere 60 bøker! Hans første bøker var for voksne. Men snart begynte han å skrive for barn og ungdom. Og det er det han er blitt mest kjent for. Hvem har vel ikke hørt om Otto Monster? Ewo er utdannet bibliotekar. Han har jobbet som bibliotekar og hatt ulike strøjobber. Men nå lever han av å skrive. Han har sitt eget kontor i byen hvor han går på jobb som om han skulle ha en helt ordinær kontorjobb.

Eg likar det store formatet, den lesarvenlege typografien og rytmen det skaper når alle kapitla er like lange. Ingen konge får meir enn knappe to sider leseverdig tekst. Eit viktig bidrag til rytmen i boka er også dei flotte illustrasjonane til Geir Moen. Han portretterer heile gjengen, i representative posisjonar og situasjonar - som rå, melankolske, maskuline eller verdige. Med hundreåra blir kongane meir straumlinjeforma. Haakon og Maud er elegante, Olav hoppar på ski og Harald og Sonja har fått eit moderne portrett dei bør vera svært nøgde med. " "(…) morsom lesning for alle (…)" "Underholdende faktareise gjennom vårt langstrakte land, krydret med humoristiske illustrasjoner, fortalt med innlevelse (…) Anders Kaardahls illustrasjoner har skråblikk på det meste og står fint til teksten. " "Her er nyttig lærdom både for barn og sikkert også for mange voksne - og alt er skrevet på en måte som ligger barnespråket nær (…) Men sjelden overlever en barnebok uten spennende illustrasjoner. Og her i denne boken er krydderet både kreativt utformet og en veileder for de aller yngste (…) Dette er en bok som bør finnes i alle skolebibliotek i grunnskolen - og den kan dessuten sikkert være et supplement i undervisningen. "

"Med utgangspunkt i fire viktige menn får historien om 1814 kjøtt på benet. [... ] Ewo dikter seg elegant og driftig inn under huden på de historiske personene [... ] Særlig godt formidles skjebnetimefølelsen på begge sider, frustrasjon og angst, sinne og skrekk - fremtiden hang jo i en tynn tråd for flere parter og kongeriker. ] dette er godsaker for unge historienerder. Heldigvis skaper både Bjørn Ouslands solide illustrasjoner og humoristiske små faktakapitler gode hvileskjær. May Grethe Lerum, VG 1814 "Ewo bruker seg selv aktivt i teksten, og ser hendelsene gjennom humoristiske briller, godt fulgt av Ouslands morsomme strek. Her er kuler, krutt og krig, og litt lærdom på kjøpet. Anbefales barn og ungdom fra tolvårsalderen, eller voksne som ønsker en kjapp og underholdende innføring i hva vi egentlig feirer nå om dagen. " Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen 1814 "Mest dramatisk tyngde og forfattersprut [sammenlignet med to andre anmeldte bøker] er det i Jon Ewos bok "1814, nære på".

  1. Hvordan kjennes rier ut i star en 15