1. Norges farligste mann brothers
  2. Avisa Nordland - Han var Norges farligste mann. Nå skal han lære unge ikke å gå i de samme fellene som ham

Mannen i slutten av 50-årene som i går ble drept av en annen innsatt i Ringerike fengsel, var dømt for overgrep mot en rekke unge gutter. John Arild Aasen, som har forsvart mannen i sedelighetssakene, fortalte søndag ettermiddag til NRK at hans klient har følt seg utsatt og redd i fengsel, fordi han hadde begått sedelighetskriminalitet. Trond Henriksen ble på begynnelsen av 1990-tallet omtalt som «Norges farligste forbryter», en beskrivelse han selv mener er urettferdig, etter at han blant annet var med på kidnappingen av en politimann. Henriksen har i mange år jobbet med forebyggende arbeid og engasjert seg innen kriminalomsorgen. Henriksen påpeker at han ikke kjenner bakgrunnen for lørdagens drap, men sier han ikke er overrasket over at en sedelighetsdømt mann har blitt drept bak murene. – Dette er ikke en overraskelse for oss som har sittet inne. I store deler av min soningstid var de (overgrepsdømte, ) utsatt for mye vold, sier Henriksen. Han mener at blant annet hensynet til de overgrepsdømtes sikkerhet tilsier at de overgrepsdømte bør skjermes fra øvrige innsatte.

Norges farligste mann brothers

Marius Ihlebæk, som forsvarer den drapssiktede, sier det er for tidlig å si hvordan klienten stiller seg siktelsen. Samtidig sier Ihlebæk at det er« en forhistorie bak drapet», uten å ville kommentere dette nærmere på det nåværende tidspunkt. – Nederst på rangstigen Knut Are Svenkerud i Kriminalomsorgens Yrkesforbund sier de sedelighetsdømte er nederst på rangstigen i norske fengsler. Knut Are Svenkerud, leder i Kriminalomsorgens Yrkesforbund (KY), sier på generelt grunnlag at han kan bekrefte Henriksen oppfatning av at sedelighetsdømte er nederst i det uformelle hierarkiet blant kriminelle i norske fengsler. Dette byr på utfordringer i fengslene, sier Svenkerud. – De som sitter inne for seksuelle overgrep mot barn, er de som sitter lavest i hierarkiet. Det betyr at kriminalomsorgen hele tiden må gjøre risikovurderinger når det gjelder sammensetningen i fengselet. – Overgrepsdømte vil i mange tilfeller oppleve utfordringer tilknyttet til straffegjennomføring. Derfor påligger det Kriminalomsorgen et veldig stort ansvar, for å finne ut hvordan vi organiserer dette.

Avisa Nordland - Han var Norges farligste mann. Nå skal han lære unge ikke å gå i de samme fellene som ham

valutakurser norges norges farligste mann center
  1. Hva er terror? – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer
  2. Norges farligste mann songs
  3. Norges flagga
  4. Norges farligste mann university
  5. Norges farligste mann movie
  6. Norges
  7. Ble kalt «Norges farligste»: – Overgrepsdømte ble utsatt for mye vold – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
  1. 3 bukkene bruse vs
  2. Visa kort uten kredittsjekk
  3. Tv 2 livsstil programoversikt
  4. Hvordan oppstår jordskjelv
  5. Nader og simin et brudd e