1. Nytt pass bærum resort
  2. Nytt

På politiets egne sider for å reservere tid for nytt pass er det bare ved noen få politistasjoner det er ledig time de neste to månedene. På hele Sør- og Østlandet er det flere steder ikke engang mulig å reservere time. Heller ikke på Vestlandet er det mange ledige timer, mens det i Rogaland tilsynelatende er noe lettere. I Nord-Norge synes ikke situasjonen stort bedre. Verken i Bodø eller Tromsø var det noen ledige timer å oppdrive torsdag ettermiddag. – Politiet skal yte bedre service overfor publikum, og vi vil derfor anbefale politidistriktene å utvide åpningstidene, også til å gjelde kveldsåpent og eventuelt lørdagsåpent, hvis det er behov for det, skriver seksjonssjef Arne Isak Tveitan i Politidirektoratet til NTB. – Klarer ikke dekke behovet Seksjonssjef Heidi Vinsrud i Øst politidistrikt bekrefter at det er press på alle politistasjonene som utsteder pass om dagen. Jevnlig legges det ut nye timer, men de blir raskt revet vekk. – Det er så stort behov nå at vi ikke klarer å dekke alle som trenger nytt pass.

Nytt pass bærum resort

nytt pass

PASS: I deler av landet er ikke disse nødvendigvis enkle å få fornyet for tiden. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix Siden årsskiftet har ventetiden for å få nytt pass på Østlandet vært lang. Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener «passkrisen» er et symptom på et overarbeidet politi, samtidig med ombygging og nedleggelser. Vi har sjekket når ulike passkontorer har ledig. Artikkelen er over ett år gammel – Nå har vi fått enda en ny justisminister fra Frp, og hans første jobb må bli å rette opp i feil begått av de fem foregående, sier Vedum til VG. VG omtalte den pågående «passkrisen» i februar, og en ny gjennomgang viser at bedringene lar vente på seg. I skrivende stund opplyser kun 24 av landets passkontorer at de har ledige timer i april. Se fullstendig oversikt over ventetiden på landets passkontor nederst i saken Vedum mener de lange passkøene, også utenfor den normale passesongen, er et symptom på at politiet har for mye å gjøre. Les også: Slik blir de ny passene – Regjeringen har nå gjennomført en enorm politireform, som har blitt en sentraliseringsreform og skapt mye unødvendig byråkrati.

Fra 1. april øker Oslo politidistrikt bemanningen på sine passkontor på Grønland i Oslo og i Sandvika i Bærum for å møte behovet. Kontorene vil også holde lørdagsåpent fra 4. april til og med 27. juni, med unntak av på påskeaften, for å ta unna etterspørselen før sommeren. – Vi ber de som ikke har umiddelbart behov for nytt pass, om å vente til vi har bedre kapasitet i april, sier leder Lars Borge Blomquist ved passavsnittet i en pressemelding. Fra 15. april vil det i Oslo politidistrikt bare være mulig å søke om pass med forhåndsbestilt time. Det vil ikke lenger være mulig med fysisk oppmøte til drop-in, men det vil legges ut et begrenset antall ekstra timer per dag på passkontorets nettsider.

Samtidig har de kommet med nye rutiner for pass. Politiet blir overbelastet, og det er dyrt og krevende, mener Vedum. Må gi politiet pusterom Han forteller at regjeringen har gjort bestemmelser som om hele Norge var en storby. Vedum forteller at det er et gjennomgående problem i politiet, at de har for mye å gjøre. KLAR TALE: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier regjeringen må legge inn mer penger til politiet i budsjettet, sånn at politiet får mer pusterom. Foto: Frode Hansen, VG – Nesten uansett hvem i politiet og hvor du spør dem, så vil de si det samme: Det er et enormt arbeidspress på politifolk. De fleste av oss er ikke i kontakt med politiet annet enn når vi skal ha pass, men hvis du blir utsatt for kriminalitet, viser statistikken at også der er politiet presset og at flere saker blir henlagt på grunn av mangel på ressurser. Polititopper slakter politireformen: Oslo-politiet har ikke kraft til gjengbekjempelse les også Voldtektssaker lider etter politireformen: Flere erfarne etterforskere slutter Derfor er beskjeden fra Vedum klar: – Regjeringen gjør nå finpussen på det reviderte budsjettet, som de skal legge frem i mai.

  • Nytt pass bærum pass
  • Nytt pass bærum 2016
  • Nytt pass bærum test
  • Nytt pass bærum resort

Nytt

Vis bildetekst I vinter var det lange passkøer ved flere politidistrikter i Østlandsområdet, men pass er likevel ikke allemannseie i Norge. I september 2017 kunne Dagsavisen opplyse at så mye som om lag en halv million nordmenn mangler gyldig pass av ulike grunner, med henvisning til tall fra Statistisk sentralbyrå og Politidirektoratet. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix Sør-Vest politidistrikt vil mot slutten av mars tilby ordinære pass ved Stavanger lufthavn politistasjon. Sør-Vest politidistrikt prøver ut ordinære pass ved Stavanger lufthavn politistasjon Dette er en to uker lang prøveordning for å kartlegge om innbyggerne er interessert i tilbudet. – Allerede nå er det lagt ut ledige timer for potensielle kunder i uke 13 og 14. Vi vil i denne perioden tilby ordinære pass alle hverdager. Det er viktig at kunder bestiller time via politiets nettsider, da vi ikke har anledning til å legge til rette for drop in, forklarer Kjetil Optun, lokal innføringsansvarlig for pass og nasjonale ID-kort.

De er nødt til å legge inn mer penger til politiet, sånn at politiet får mer pusterom. Gjør flere tiltak Justisministeren er uenig med Vedum, og sier at de lange ventetidene ikke skyldes ombyggingsprosessen for ny utstedelse av pass, men av stor pågang. – I Oslo har det ikke vært noen strukturendringer, og i Øst er endringene gjennomført. I begge disse distriktene er ombygginger fullført og nytt utstyr rullet ut. At det likevel har vært lang ventetid, skyldes stor pågang, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til VG. STOR ETTERSPØRSEL justisminister Jøran Kallmyr sier årsaken til de lange ventetidene er stor pågang av folk som vil ha nytt pass. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix Han forteller at han har stor forståelse for at folk er frustrert over situasjonen, og at det gjøre tiltak for å forbedre kapasiteten. – På kort sikt håndteres dette med økt bemanning og utvidede åpningstider. På lang sikt arbeider vi med å få på plass nytt system som gjør at folk får varsling på SMS før passet går ut, og samtidig tilbud om en time.

Vi driver og tilsetter flere folk som vi skal ha inn både i Ski, Lillestrøm og Grålum, men det tar litt tid, sier Vinsrud til NTB. Fra politiets passkontor på Gardermoen er det så langt ikke kommet tilbakemeldinger om økning av reisende som behøver nødpass på grunn av lange ventetider. Bedre i Vest Også i Vest politidistrikt er det langt mellom de grønne feltene i passkontorets kalender. Men sjef Kristi Fürstenberg i forvaltningsseksjonen forklarer det med at ledige timer legges ut etter hvert som kapasiteten ved passkontorene endres. – Mange legger nok ut en grunnstamme av ledige timer. Etter hvert som vi vet hvor mange vi har på jobb, fyller vi på etter hvert når vi kommer framover i kalenderen, sier Fürstenberg. Hun sier det er ledig kapasitet i nesten hele Vest politidistrikt kommende uke, så folk som behøver nytt pass, kan bare komme. – Det er ingen utfordringer nå, men det blir nok litt mer trykk når vi kommer til april og mai, sier hun. Lørdagsåpne passkontor Politidirektoratet har anbefalt distriktene å utvide bestillingstidene for bestilling av pass på nett fra 30 til 60 dager, noe flere av distriktene har gjort.

Vi sjekket kapasiteten ved et knippe politistasjoner rundt om i landet – sjekk ditt lokale passkontoret for informasjon: STAVANGER Første ledige timer i Stavanger er ikke før mot slutten av juni, torsdag 21. og 22. juni, mens det i Sandes er kapasitet fra begynnelsen av neste uke. ÅLESUND Ved politistasjonen i Ålesund er det ifølge politiets nettsider ingen ledige timer før helt i slutten av juni. TRONDHEIM I Trondheim er første ledige nettbestilling fra 26. juni. KRISTIANSAND Første ledige time i Kristiansand er fra 27. MOLDE I Molde er det ledig kapasitet denne og neste uke. TROMSØ: Ved politistasjonen i Tromsø er det ingen ledige timer før helt i slutten av juni. NB: Vi utførte sjekken mandag formiddag 6. Tidspunktet for ledige timer oppdateres og endres daglig hos de ulike politikontoret. Noen steder er det også mulig med drop-in, sjekk ditt lokale politihus for informasjon. Kilde: smp-stories-bottom-widget matrix-tags curate-widget lfa

nytt pass bærum weather

Det skal vi etter planen klare å ha på plass i løpet av neste år, sier han. les også Altfor lang passkø Kallmyr mener det nye systemet vil være med på å gjøre etterspørselen mer jevnt fordelt utover året, og at man på den måten vil unngå perioder der etterspørselen er ekstra stor, som igjen gir de store køene. – For å håndtere den høye etterspørselen etter pass på Østlandet har det blitt ansatt 30 nye medarbeidere i Oslo, Øst og Sør-Øst politidistrikt, både faste og vikarer. I tillegg er det i en periode åpnet for timebestilling 150 dager frem i tid. Fra mars til august i år er det blitt lagt ut 200. 000 passtimer i de nevnte distriktene. Politidirektoratet mener at de med dette vil klare å møte etterspørselen, sier den ferske justisministeren. Se fullstendig oversikt over ventetiden på landets passkontor her: Publisert: 09. 04. 19 kl. 23:54 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

nytt pass bærum news