). I Aftenposten for 15/2 bærer avisens EU-korrespondent Eirin Hurum ved til bålet under følgende overskrift med fete typer «TYSKERE OG FRANSKMENN STOLER MER PÅ PUTIN ENN PÅ TRUMP». Det er imidlertid ikke bare Aftenpostens EU-korrespondent som bærer ved til bålet. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide talte til Atlanterhavskomitéen tidligere i februar og uttalte blant annet (ifølge Klassekampens leder for 16/2): «Vi ser et USA som setter spørsmålstegn ved internasjonalt samarbeid på et mer grunnleggende nivå. Et USA som har trukket seg ut fra enkelte internasjonale institusjoner. » Og i lederen forteller Mari Skurdal videre fra et foredrag for Krigsskolens kadetter i januar i år, der Hæren følger opp. Ifølge Skurdal uttalte foredragsholderen, oberstløytnant Kåre Brændeland, at Norge befinner seg i en «schizofren sikkerhetspolitisk spagat» ved på den ene siden å holde et varmt forhold til USA som, på den annen side, utgjør en trussel mot den gjeldende verdensorden. Og dermed griper Klassekampen naturligvis muligheten til å propagandere for sin gamle målsetting (den har ligget i venstresidens ryggmarg siden 1917).

Hvor lenge varer pollensesongen and beyond

Politiske utopiers makt i Norge: Venstresiden mellom demokrati og diktatur 1911–2018». Den utkommer på 100-årsdagen for dannelsen av Komintern, og presenteres på et møte i Oslo Militære Samfund torsdag 7. mars kl. 19:00. Kommunismen slo inn i Arbeiderpartiet, og noe ble hengende igjen selv om Ap valgte parlamentarismen. ML-bevegelsen var en ny totalitær bølge. Nå er Norges frihet truet av islam, og Ap og MLs fortid har svekket vår motstandskraft. De lange historiske linjene betyr noe. Vi trekker dem på møtet. meld deg på her

Steinar R. Paulsen 19. februar 2019, 20:38 Bolsjevik-milits 1920 Den siste holdningsundersøkelsen som Folk og Forsvar foretok blant folk flest viste at et flertall ønsket et større forsvarsbudsjett og et sterkere forsvar. Tidligere i denne måneden (februar 2019) publiserte Aftenposten en undersøkelse som viste hvilke viktige samfunnsområder folk flest prioriterte. Mens skole, velferd og eldreomsorg toppet listen, var det kun 2 – 3 prosent som vektla forsvar og sikkerhet høyest. Så kan man undre seg over hvordan det kan ha seg at folk flest mener at man kan sikre en god skole, bra velferd, en verdig eldreomsorg osv. uten at vårt lands sikkerhetspolitikk og forsvar trygger land og folk. Skjønner ikke folk flest at det som er den største trusselen, eksempelvis, mot vårt oljefond er at noen tar det fra oss? Skjønner de ikke at dersom vi neglisjerer vårt forsvar i nord, vil andre gjøre jobben for oss? FAKTUM: Vi har kun tre stormakter. De er USA, Kina og Russland. Militært sett er EU en mini-makt.

Alle nordmenn ser at kristendommen, kulturarven, norsk skikk og bruk, kunnskapen om vår gamle historie, atlanterhavserklæringen, NATO-pakten, og den solide norske nasjonalfølelsen er under press, og at de embetsmenn (inkludert de geistlige) som skulle representere disse gamle dyder nå bidrar til å akselerere presset mot dem. I boken «REVOLUSJONENS BARN» gir Torgrim Titlestad, Frode Fanebust, Stéphane Courtois og Antonio Elorza forklaringen på hvorfor det er slik. Den 7. mars klokken 1800 åpner Oslo Militære Samfund sine dører for lanseringen av boken. Denne datoen er ikke valgt tilfeldig. Den 4. mars er det 100 år siden KOMINTERN, instrumentet for verdenskommunismens utbredelse, ble etablert. Måtte denne boken åpne nordmenns øyne, slik at de ikke lar ytre venstre får fortsette å skape grobunn for de samme idéer som la Muren og Sovjetunionen så ettertrykkelig i grus. Vennlig hilsen Steinar R. Paulsen Meld deg på til vårt møte i Oslo Militære Samfund torsdag 7. mars kl 1900 Torgrim Titlestad har vært redaktør og medforfatter til boken «Revolusjonens barn.

· Bytt laken ofte og vask håret før du går og legger deg - da tar du ikke med deg pollen i sengen. · Steng ventilasjonsluker. · Unngå å tørke klesvasken utendørs om våren og sommeren. · Unngå kontakt med husdyr, siden de ofte har pollen i pelsen. · Klipp gresset før det blomstrer og lek ikke på nyklippet gress. · Skyll nesen med vann eller saltvannsoppløsning for å få bort pollen i nesegangen. · Tren innendørs når det er mye pollen i luften. · Hvis behandlingen ikke hjelper - ta kontakt med legen for å få en annen type behandling. Les mer om andre allergityper; Referanser: 1. Undersøkelse utført av YouGov på vegne av Allergiguiden, februar 2016 2. Norges Astma- og Allergiforbund, Fakta om allergi, dato publisert 24. 10. 2006, sist oppdatert 23. 06. 2017 3. Pollenvarsel fra Astma- og Allergiforbundet, Om pollen og pollenallergi / BUROT 4., Er du allergisk eller forkjølet? Publisert 18. 05. 2013, oppdatert 15. 11. 2017 5. Norges Astma- og Allergiforbund, Fakta om pollenallergi, sist oppdatert 21.

  1. Hvor lenge varer pollensesongen er
  2. Hvor lenge varer pollensesongen and furious
  3. Hvor lenge varer pollensesongen far
  4. Hvor lenge varer pollensesongen man
  5. Hvor lenge varer pollensesongen and the beast
  6. Uv drakt barn
  7. Kjæresten til linni meister
  8. Mirmotahari-saken – hvor mye skal det til? – Document
  9. Hvor lenge vil unntakstilstanden vare? Dette sier forskere og erfaringene fra andre land.
  10. Hvor lenge varer pollensesongen du
  11. Hvor lenge varer pollensesongen 2020

Forskerne vet ikke sikkert hva som forårsaker pollenallergi, men risikoen for å bli rammet øker hvis en eller begge foreldrene har allergi. Hvis en av foreldrene er allergisk, er sjansen for at barnet skal utvikle allergi ca. 40% 2. Der begge foreldrene har allergi, er risikoen ca. 60- 80% 2. Hvis du mistenker at du er allergisk mot pollen, er det viktig å ta kontakt med lege for å få utredet dine plager. Pollenallergi kan ikke forebygges helt, men det finnes forebyggende tiltak du kan gjøre for å bli bedre, og med riktig behandling trenger ikke livskvaliteten bli dårligere i pollensesongen. Symptomer på pollenallergi Pollenallergi oppstår når immunforsvaret overreagerer på pollen i luften og danner antistoffer som fester seg på såkalte mastceller i slimhinnene i nese, luftrør og øyne. Mastcellene inneholder histamin og andre irriterende stoffer som frigjøres når pollenkorn pustes inn i kroppen, noe som fører til allergiske symptomer. Pollenallergi kan iblant forveksles med en langvarig forkjølelse fordi symptomene kan være like, men det finnes også viktige forskjeller 4.

hvor lenge varer pollensesongen

04. 2017 6. Norges Astma- og Allergiforbund, I dag er årets rekordpollensesong over! Sist oppdatert: 12. 10 2017 7. Norsk legemiddelhåndbok, T9. 1. 1 Allergisk rhinitt, publisert 26. 02. 2016 Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

Mari Skurdal skrev: «For første gang på flere generasjoner er det en åpning for å justere Norges sikkerhetspolitiske strategier. » Klassekampens Bjørgulv Braanen følger opp den 19/2 med artikkelen «SIRKELARGUMENTASJON». Der skriver han at Russlands forsvarsbudsjett er mindre enn Saudi-Arabias, og hevder at det er NATO som provoserer Russland til aggressiv oppførsel, ikke omvendt. Han mener at man bør tro på utenriksminister Sergej Lavrov som forteller at Russland egentlig ønsker et all-europeisk samarbeid under FN-paraplyen. Vil folk flest bite på dette? Tror Braanen virkelig at den militære – og politiske ekspertise som finnes i NATO tar feil, eller enda verre, at den unisont farer med regelrett løgn? München-møtet: Norges medlem av Militærkomitéen, viseadmiral Kjetil Olsens, holdt sitt foredrag i Oslo Militære Samfund (OMS) om møtet den 18/2. Foredraget (som anbefales varmt) vil bli lagt ut på (OMS) hjemmesider (). Fredag den 15/2 ble Bjørnar Moxnes (Rødt) og Audun Lysbakken (SV) hyllet av Magnus Marsdal (Manifest) i Klassekampen for stor fremgang på meningsmålingene.

Han gikk lengre enn langt i samme kronikk da han nærmest spikret det nasjonalkonservative SP i en allianse med Rødt og SV for å knekke en tafatt AP-ledelse. Men nok om det. Hans hyllest til Bjørnar Moxnes og SV bevirket trolig at Audun Lysbakken viste sine virkelige farger i Klassekampen for 19/2. Han hevder at supermaktene i dette århundret kommer til å hete Kina og USA, og at amerikanerne ikke kommer til å prioritere oss. Han vil frigjøre Norge fra USA, øke forsvarsbudsjettet og bygge en nordisk forsvarsallianse. Gjennom disse februardagene har vi sett en regjering og en utenriksminister som ved å så tvil om den nordatlantiske bærebjelken og snakke ned vår største allierte (og samtidig herje med Storbritannia), har gitt ytre venstre rom for å flagge sin egentlige anti-amerikanske, anti-vestlige og NATO-fiendtlige politikk, og kamuflere den ved å foreslå et høyt forsvarsbudsjett og bygging av en helt utopisk nordisk forsvarsallianse. Egentlig tjener denne nedbrytende virksomheten som et eksempel på tilsvarende aktiviteter på alle andre samfunnsområder.

En nordisk forsvarsallianse ville være et null. Ingen nordmann med vett og forstand ønsker seg å leve som kinesere eller russere. Vår eneste forankring ligger i atlanterhavserklæringen fra 1941. Den har formet de vestlige demokratiene, ja, for Norge selveste velferdsstaten, med aksen Norge – Storbritannia – Canada – USA i NATO. Dette har trygget våre demokratier siden 1945. Det vil også være situasjonen i overskuelig fremtid, med mindre ytre venstres strategier vinner frem. Forsker Asle Toje, medlem av Den norske Nobelkomité, som er godt forankret i foranstående, hevder at dersom NATO skulle rakne har Norge kun ett valg, og det er å knytte seg enda sterkere bånd til USA (Klassekampen 13/2-19). Vi trenger kun å lese Aftenposten og Klassekampen gjennom de siste dagene (medio februar 2019) for å finne ut hvordan ytre venstre ønsker å påvirke opinionen. Og det, kjære lesere, dreier seg om mer enn ufarliggjøringen av HUAWEI, som blant annet PST hevder har et svært betydelig spionpotensiale mot Norge.

  1. Barnebidrag etter 18 mars
  2. Tv 2 livsstil programoversikt
  3. Tilbud hos sport 1
  4. Norge i bilder
  5. Hva er videregående skole på engelsk