• Hva gjør jeg? Sjekk bremsevæskenivået og ta bilen til verksted for kontroll. ABS-systemet Fortsetter denne lampen å lyse etter at motoren har startet, er det en feil på systemet som skal sørge for at bilens hjul ikke blokkerer ved en kraftig oppbremsing. Bremsene vil fungere, men ikke med ABS-funksjonen. • Hva gjør jeg? Kjør til et verksted for sjekk. Antisladd-systemet Når denne lampen blinker, betyr det at bilens ESP-system er i funksjon for å stabilisere bilen slik at du unngår sladd. • Hva gjør jeg? Det er glatt. Sett ned farten. Kollisjonspute Lyser dersom det er oppstått feil på bilens krasjsensorer, kollisjonsputer eller tilhørende ledningsnett. Det kan bety at puten(e) ikke løser ut i en kollisjon. • Hva gjør jeg? Bilen må på verksted for feilsøking. Motorfeil Oppstår det feil eller forstyrrelse i bilens innsprøytings- eller motorstyringssystem, tennes lampen. Bilen går gjerne automatisk ned på nødprogram og motoren trekker dårligere for å unngå overbelastning. • Hva gjør jeg?

Beskrivelse Av Apparatet; Oversikt; Kontrollpanel - Indesit Idl 5055 Instruction Booklet [Page 15]

Madsen forklarer at utgangspunktet for prosjektet startet allerede i 2011, da det kun var snakk om ordinær oppussing. Siden har prosjektet vokst i omfang, og Multiconsult ble koblet på i 2013, blant annet for å tegne alt inn i 3D-modeller. Madsen er enig med Welde i at planleggingen av prosjektet ikke har vært god nok fra Stortingets side. – Det var tidskritisk, fordi det skulle være ferdig til 2017. Da begynte man å prosjektere med det som forelå, som var stort sett ingenting. Da konkluderte byggherren underveis med at man måtte ta avregninger med det som hadde blitt et stort rehabiliteringsprosjekt midt i byen. Det er det som var hovedforklaringen til at det har blitt så dyrt. Les også: Multiconsult mener stortingsledelsen har tatt feil i flere år – «Gjør det selv»-boka et godt tips Tidligere stortingsdirektør Ida Børresen. Foto: Beathe Schieldrop / Stortinget Budsjettsmellen på Stortinget ført til at stortingsdirektør Ida Børresen har gått av. Børresen skriver i en SMS til NRK at det er riktig at Stortinget som byggherre hadde det overordnede ansvaret for helheten i prosjektet.

El-biler det søkes mest etter på FINN motor nå: Volkswagen e-Golf Hyundai Kona Nissan Leaf Hyundai Ioniq BMW i3 Spørsmål du bør stille bilselgeren: Advokat Peter Skarbøvig om er en av drivkreftene bak nettstedet Biladvokaten, anbefaler i tillegg bruktbilkjøpere å spørre selgeren om følgende før de handler: Sjekk når registerreimen sist ble skiftet: En kostbar mangel som ofte oppstår er at registerreima ryker. Det kan derfor være lurt å få klarhet i når denne sist ble skiftet. Har bilen fullstendig servicehistorikk kan man be om å få se i serviceheftet og undersøke at servicene er foretatt. Om serviceintervallene er overholdt kan det indikere at bilen er bedre ivaretatt, og det kan igjen gjøre at man kan forvente mer av bilens kvalitet. Spør om bilen har vært reparert tidligere og be om eventuell dokumentasjon på hva som har blitt gjort: - Selger kan for eksempel opplyse om at det kun har vært et lite sammenstøt, men konsekvensene av dette kan ha blitt større enn selger har kunnskap om.

  1. Audun lysbakken kone et
  2. Dette betyr varsellampene på dashbordet | motor.no
  3. Hvordan bytte skole ved flytting
  4. Ettersending av post hva er det
  5. Endringer i regelverk og satser 1. januar 2019
  6. Dette må du vite om EU-kontroll av bilen | FINN.no
  7. Gjennomføring av privat skifte | Norges Domstoler
  8. Hva betyr varsellampene på dashbordet? | NAF
  9. Årets vakreste Bøker – Wikipedia
  10. Ulcerøs kolitt
  11. Trykknapper og varsellamper - Kraus & Naimer Norway
  12. Best betalte yrker i norge never

Hva betyr varsellampene på dashbordet? | NAF

På nettsidene til Statens vegvesen kan du taste inn registreringsnummeret, understellsnummeret eller personlig skilt for å sjekke den neste fristen for ditt kjøretøy. Etter kontrollen får du en lapp som viser eventuelle mangler på bilen. Dette må du gjøre hvis EU-kontrollen avdekker mangler: Har bilen kun mindre mangler er ikke etterkontroll nødvendig, men man bør sørge for å få ordnet opp i disse raskest mulig. Dette kan for eksempel gjelde manglende varselstrekant i bilen. Hvis manglene er så alvorlige at bilen ikke har blitt godkjent, må disse utbedres før bilen leveres til etterkontroll. Etterkontrollen må gjennomføres innen den originale fristen eller senest to måneder etter den første kontrollen (det som kommer først). Bilen kan også bli ilagt kjøreforbud hvis det oppdages trafikkfarlige feil på for eksempel bremsene. Statens vegvesen tillater ifølge NAF ikke at man gjennomfører EU-kontroll utenfor Norge, siden man mangler oversikt over godkjente kontrollorganer og kontrollomfanget i utlandet.

• Hva gjør jeg? Fyll spylervæske ved første anledning. Tåkelys Tåkelyset skal bare brukes i tåke, snø eller ved kraftig regn og sikt mindre enn 50 meter. Lampen viser at lyset er tent. • Hva gjør jeg? Bruk av tåkelys i god sikt blender andre trafikanter og er helt unødvendig. Sjekk lysbryterne slik at tåkelyset ikke står på ved et uhell. Parkeringshjelp Symbolet viser at avstandsvarsleren bak er innkoplet. Den piper når du rygger og nærmer deg et hinder. • Hva gjør jeg? Stol ikke blindt på denne. Snu på hodet i tillegg. Fartsholder Symbolet viser at fartsholderen, eller cruisekontrollen, er aktiv. • Hva gjør jeg? Trykk på knappen for å sette ønsket hastighet. Trår du bremsen inn, skrus cruisekontrollen av.

  1. Åpningstider storo storsenter
  2. Vikinglotto trekning i dag klokkeslett
  3. Hvordan lage taco
  4. Nytt batteri til elsykkel