1. Godteri fra 70 tallet

Hvorfor er Kvikk Lunsj perfekt på tur? Og skal seigmenn skrives med stor eller liten S? I barndommen er lørdagsgodteriet nesten hellig, og som voksne tviholder vi på lørdagskosen. Les også: Husker du dette lørdagsgodtet? Vi har funnet bakgrunnshistorien til noen godbiter vi gjerne koser oss med i helga (eh... og kanskje på hverdager også). Sjekk Nettavisen for flere lørdagsfavoritter neste uke! Kvikk Lunsj Turfavoritten kan selvsagt også spises i sofaen. Men det er ikke tilfeldig at nettopp Kvikk Lunsj er regnet som tursjokoladen. En gang på slutten av 1800-tallet gikk kommende Freia-sjef Johan Thorne Holst seg vill da han var på skogstur med en forretningsforbindelse. Dette fikk ham til å innse at sjokolade alltid måtte ligge i tursekken. På 1930-tallet var anorakker noe av det kuleste du kunne kle deg i. Og hos Freia fikk de ideen om å designe en tursjokolade som passet perfekt i anorakklommen. Resultatet ble altså Kvikk Lunsj. I 1937 kom den første Kvikk Lunsjen - og de påsto at sjokoladen var like næringsrik som to brødskiver med smør og ett egg.

Godteri fra 70 tallet

Smågodt-utvalg hos en godtebutikk i Sverige. Smågodt er godteri som selges i løsvekt. Smågodtet ble utbredt i Norge på 1970-tallet, og frem til 1990-tallet ble det også solgt med stykkpris. [1] Det ble omsatt smågodt for 991 millioner kroner i Norge i 2012, noe som utgjorde 11% av det totale godterimarkedet. De to største smågodt-produsentene på det norske markedet er Nidar og Candyking. [2] Samme Hobby -sjokolade koster nesten 500 kr/kg i innpakket form, men bare 159 kr/kg i smågodtform. Nesten all sjokolade er langt billigere i løsvekt. [3] Prismessig ligger smågodt betydelig under prisen av innpakket godteri, og spesielt sjokolade er langt billigere om man kjøper det i løsvekt. [3] Smågodt selges som regel med pris per kilogram (kg). Tidligere ble smågodt i Norge solgt pris per hektogram (per 100 gram), men som for de fleste andre matvarer brukes kilogram i økende grad. Se også [ rediger | rediger kilde] Liste over Nidars produkter Liste over Freias produkter Referanser [ rediger | rediger kilde]

godteri fra 70 tallet d

Vi husker alle de hellige lørdagskveldene på 90-tallet da barne-tv varte ekstra lenge, ingen brydde seg om e-stoffer i godteriet, og iPaden fremdeles ikke hadde gjort sitt inntog. Om du var heldig fikk du 20 kroner du kunne kjøpe godteri for, og for tjue kroner den gangen kunne du få riktig så mye godteri, om du bare prioriterte riktig. Hvor bIe det egentlig av alle favorittene vi koste oss med den gang? Vi har samlet et knippe lørdagsgodt vi husker fra barndommen, men som vi ikke får tak i på butikken lenger. LES OGSÅ: Hva skjer om du går 100 dager uten godteri? 1. Tubble Gum Vi savner denne rosa tyggegummien du fikk på tube. Joda, den smakte ikke annet enn sukker, og ble til en seig gummimasse etter et halvt minutt i munnen, men det å kunne klemme tyggis ut av tube var helt magisk! Foto: Vis mer 2. Jawbreaker Vi kalte dem bare for evighetskuler. Det var egentlig ikke annet enn stor klump sammenpressa sukker, med forskjellige lag av farger innover. Men, det var så morsomt å slikke seg gjennom alle lagene, og se hvilken farge som dukket opp under neste lag.

  • Godteri fra 70 tablet z
  • Godteri fra 70 tallet song
  • Små gaver til voksne
  • Godteri fra 70 tallet de
  • NRK TV – Alle sammen sammen – 5. episode (Sesong 1)
  • Godteri fra 70 tallet d
  • Den fantastiske Mikkel Rev – Wikipedia
  • Namibia bilder
  • Beste skrekkfilmer på netflix free