Her hjelper Skatteetaten deg med en steg-for-steg-guide. – Vær spesielt obs om det har vært endringer i din livssituasjon, for eksempel kjøp/salg av bolig, skifte av arbeidsgiver, eller endring i sivilstatus, blogger Figenschou. Fristen for å endre og levere skattemeldingen er 30. april for lønnstakere og pensjonister, og du kan kan endre og levere så mange ganger du vil. Du trenger ikke å sende inn dokumentasjon, men må kunne legge den frem hvis du blir spurt. Gjør du ingen endringer i skattemeldingen innen 30. april, regnes den som levert med opplysningene oppgitt på denne datoen. – Har du enkeltpersonsforetak må du levere skattemeldingen - selv om du ikke har endringer eller tilføyelser. Denne må leveres elektronisk innen fristen 31. mai, minner Figenschou om. Mer om skattemelding for personlig næringsdrivende her. Til gode eller restskatt? Nesten alle lønnstakere og pensjonister får sitt skatteoppgjør 20. juni, og dette er første mulige dato for utbetaling. – Neste pulje med utbetalinger kommer 2. august.

Svindel, skattemeldingen | Skattemeldingen kommer denne uken - eksperter advarer mot svindel

3. 2 omfatter renteinntekter av blant annet: norske fordringer norske leieboerinnskudd norske pantobligasjoner avkastning av indeksobligasjoner (IO) og banksparing med aksjeindeksert avkastning (BMA) andre innenlandske gjeldsbrev obligatoriske låneinnskudd i innenlandske samvirkeforetak mv. 4. 1 Bankinnskudd Her føres alle innenlandske innskudd (inkludert renter) per 1. januar 2018 i: bank forsikringsselskap fast organiserte spareforeninger samvirkelag borettslag, boligbyggelag og boligaksjeselskap 3. 10 Fradrag for barnepass (foreldrefradrag) Foreldre som har dokumenterte utgifter til pass og stell (barnehage, dagmamma, skolefritidsordning mv. ) av barn som er 11 år eller yngre (født i 2006 eller senere) kan kreve fradrag i denne posten for utgifter på inntil 25. 000 kroner for ett barn. Fradragsbeløpet øker med 15. 000 kroner per barn utover det første barnet. Det er uten betydning om alle utgiftene knytter seg til kun ett av barna. Det gis fradrag for oppholdskostnader, merkjøring til barnehage og lignende innenfor maksimalbeløpene, men ikke utgifter til kost (matpenger).

når kommer skattemeldingen 2012.html

Når kommer skattemeldingen 2018 predictions

Det er mulig å ikke gjøre noe med skattemeldingen. Fristen er satt til 30. april. Den kan utvides hvis man tar kontakt. Men Holte sier det er lurt å sjekke at alt er riktig. – Du kan gå glipp av fradrag. Det kan skje hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger, sier han. Et eksempel er reisekostnader. Det kan gi fradrag. Det kan du trekke fra på skatten, og da kan du få igjen penger. Pendlere kan trekke fra reisekostnader. Les mer om det her: Statsbudsjettet for din lommebok Men det er mange som lar være å se på skattemeldingen. Respons gjorde en undersøkelse for Sparebank1. Der sa én av seks at de bare leverer uten å kontrollere skattemeldingen. – Veldig mange gir blaffen, sier Magne Gundersen. Han er forbrukerøkonom i Sparebank1. Det er særlig de unge under 35 år som bare sjekker om de får penger tilbake eller må betale mer skatt. Gundersen håper flere tar seg tid til å sjekke tallene i år. – Dette er helt nødvendige tiltak. Mange unge synes skattemeldingen er vanskelig å forstå. De gruer seg til å gå gjennom den.

Det viser de foreløpige beregningene fra skatteetaten. De som får penger tilbake, får i gjennomsnitt 11. 800 kroner. De 800. 000 som må betale restskatt, må i snitt ut med 25. 900 kroner. Totalt har nordmenn drøyt 33, 7 milliarder kroner skatt til gode. Foreløpig beregnet restskatt er 20, 6 milliarder kroner. Beløpene er foreløpige. Det er først når du får skatteoppgjøret, at du får endelig beregning av skatt, påpeker skatteetaten. Skatteoppgjøret blir klart mellom juni og oktober. Viktig å sjekke Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Skattedirektør Hans Christian Holte sier det er viktig at alle selv sjekker skattemeldingen. Selv om meldingen er ferdig utfylt, kan det være opplysninger som ikke stemmer og fradrag som en kan gå glipp av. – Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Vi mottar stadig mer informasjon om deg, men du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din, sier Holte.

Når kommer skattemeldingen 2012.html

  • Når kommer skattemeldingen 2018 predictions
  • Når kommer skattemeldingen 2018 lineup
  • DE 10 BESTE spa- og velværesentrene i Østlandet
  • Legge inn bud på kvelden
  • Nå kommer skattemeldingen -
  • Når kommer skattemeldingen 2015 cpanel
  • Hjerte emoji ❤
  • Svindel, skattemeldingen | Skattemeldingen kommer denne uken - eksperter advarer mot svindel

Det er fort gjort at skattemeldingen forsvinner i påskekosen, påpeker Sandmæl. – Mange venter til i siste liten med å levere, men da kan det fort bli hektisk hvis noe ikke stemmer eller du er usikker på hvilke fradrag som gjelder deg. Sett heller av tid nå i forkant til å forberede deg: Finn frem relevant dokumentasjon og gå gjennom fradragsveilederen, avslutter Sandmæl.

Når kommer skattemeldingen 2018 schedule

Sjekk oppgitt lønn og betalt i skatt mot din arbeidsgivers sammenstilling av dine inntekter, fradrag og skattetrekk. Sammenstillingen finner du her. 2. Sjekk oppgitt gjeld og formue mot årsrapporter fra eksempelvis bank, livselskap eller forvalter. 3. Sjekk årsrapport/kontobeholdning per 31/12 opp mot tallene i skattemeldingen. – Du kan ha formuesobjekter med verdsettelsesrabatt, dersom du har rett til dette vil det være forhåndsutfylt på skattemeldingen. Husk at aksjer/aksjefond verdsettes til 80 prosent av markedsverdi per 31/12, noe som også medfører at en forholdsmessig andel av gjelden vil få tilsvarende formuesrabatt, minner Figenschou om. Les også: Skattemeldingen har kommet - hva gjør du? Endringer i livet ditt? Gjør du ingen endringer i skattemeldingen innen 30. april, regnes den som levert med opplysningene oppgitt på denne lustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Oppdager du feil i tallene, eller noe rett og slett mangler, er du altså ansvarlig for å føre opp det riktige.

Folk hadde spredt rykter om at jeg hadde blitt kastet ut av NRK på grunn av narkotiske stoffer, som skal ha skjedd på et russetreff, sa Thomas Hayes, som for øvrig avkreftet ryktene, under premieren onsdag kveld. - Bare vås Redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, tok avstand fra ryktene da Dagbladet tok kontakt. Han forklarte at ryktene ikke har noen sammenheng med Thomas Hayes' avgang. - Ryktet om at han ufrivillig gikk ut av produksjonen er bare vås. Det handlet om Thomas' eget ønske om å følge andre drømmer enn «Skam». AVKREFTER: I anledning sin nye serie, forteller Thomas Hayes om det verste ryktet han har lest om seg selv. Video: Frida Andersen / Reporter: Julie Solberg Hayes fikk sitt plutselige gjennombrudd i NRK-suksessen «Skam», der han spilte den smått klysete William. Den nye tv-serien tar derimot utgangspunkt i hans eget liv, og hvordan tilværelsen til skuespilleren har endret seg etter tv-debuten. - Jeg er nervøs og spent. Jeg har prøvd å spille meg selv så mye som mulig. Jeg er en rolig kar som ikke gjør veldig mye ut av seg, sa Hayes til Dagbladet i forkant av premierevisningen.

Når kommer skattemeldingen 2018 dates

16 prosent sier de har god oversikt, mens 35 prosent, en drøy tredel, svarer at de har en viss oversikt. Hele 39 prosent har liten eller ingen oversikt. Påloggingsvansker Etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig onsdag kveld, var det så stor pågang hos skatteetaten gjennom natten at innloggingen brøt sammen. Torsdag var ID-porten tilbake i stabil drift. – ID-porten er oppe og stabil, men innbyggere som logger på skattemeldinga må være forberedt på å få beskjed om å vente litt og prøve igjen senere i morgentimene. Dette er et tiltak for å sørge for at systemet ikke overbelastes i de alle travleste timene, og vi forventer at trafikken avtar noe etter kl. 10, lød driftsmeldingen fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) torsdag formiddag. Difi har ansvaret for ID-porten, som er flaskehalsen tusenvis av nordmenn må gjennom for å komme inn på nettsidene til Altinn og se skattemeldingen. (©NTB)

Skattemeldingen for inntektsåret 2017 er tilgjengelig fra 4. april. Illustrasjonsbilde: Skatteetaten 3. april 2018 Onsdag 4. april blir skattemeldingen for inntektsåret 2017 tilgjengelig. For å sikre deg at du ikke betaler for mye i skatt bør du sjekke at opplysningene faktisk stemmer. Skattemeldingen er en oversikt over dine inntekter, fradrag, formue og gjeld, og den er basert på opplysninger som var registrert på deg per 31. desember 2017. Vær klar over at skattemeldingen kun inneholder en foreløpig beregning av om du har betalt for mye skatt (skatt til gode) eller for lite (restskatt). Annonse: Du er selv ansvarlig for at skattemeldingen er riktig. Kontroller derfor opplysningene og korriger for eventuelle feil og mangler. At skattemeldingen viser at du har skatt til gode er absolutt ingen garanti for at tallene stemmer. Da skattemeldingen for 2016 ble tilgjengelig i fjor, hadde 2, 8 millioner foreløpig skatt til gode og 740. 000 hadde foreløpig restskatt, ifølge Skatteetaten. Les også: Skattekalender for 2018: Her er alle de viktigste datoene Mange vil sjekke skattemeldingen med en gang I fjor var det dessuten 2, 1 millioner personer som logget seg inn for å sjekke skattemeldingen i løpet av det første døgnet hvor den ble tilgjengelig.

Ellers kan plutselig de pengene bli fristende å bruke på andre ting, minner forbrukerøkonomen om. NB: Viktig oppfordring til alle som vil sjekke skattemeldingen: For å unngå at BankID bryter sammen, må du vente til du har fått beskjed om at skattemeldingen din er klar og hold plassen din i køen. I denne perioden er det ekstremt viktig at digitale tjenester er tilgjengelig for de som har mest behov for det.