1. Omregning km til knop
  2. Km til know what love
  3. Km til know us
  4. Fra km til knop

Det er teorien til oppfinneren og gründer Ivan Nilsen. Eksperter på hydrodynamikk er ikke entydig entusiastiske til konseptet, og mener det er urealistisk og neppe kommersielt gjennomførbart. Ivan Nilsen har startet selskapet InSvivia for å utvikle teknologien videre og etter hvert bygge en pilot. 3D-print og slepetank på loftet Han håper nå å få investorer med på laget slik at konseptet kan realiseres. For fire år siden kjøpte han en 3D-printer, bygget prototyper og en slepetank hjemme på loftet. I fjor høst fikk han patent. Patentet gjelder en del av skroget, som ligger under vannflaten, som skal minske friksjonen i vann. Et Swath-skrog (small waterplane area twin hull) har to nedsenkede pongtonger med et smalere parti gjennom vannlinjen. Dette gir redusert bølgemotstand samtidig som det skjærer seg upåvirket gjennom bølgene og unngår krengning. InSvivias skrogkonsept. Foto: InSvivia – Bieffekten er økt våt overflate og friksjon som gjør Swath-skrog lite attraktivt i stor skala. Dette har vi en løsning på.

Omregning km til knop

  • Verdens beste land, Levestandard | Norge rykker ned på 10. plass på verdens beste land-liste
  • Søtt + Salt Skostredet, Bergen - Restaurantanmeldelser - Tripadvisor
  • Amanda eller
  • Chevrolet deler norge 4
  • Heide-Steen jr. er død
  • Blogger i norge
  • Z Vanity Behandler rynker, linjer, lepper, trette øyne og mer - Skien, Норвегия
  • Oter som kjæledyr i norge
  • 50 km til knop
  • Musikkfeltet av Dag Østerberg (Heftet) | Cappelen Damm Undervisning

Km til know what love

Vi ønsker alle våre fine gjester velkommen 💚 Vi holder stengt i dag. Været bestemmer dessverre. Benytter anledningen til å ønske alle våre nydelige gjester en riktig god helg. Vi setter stor pris på dere 💚 Sjappa er åpen igjen 🎉 Enn så lenge skinner sola og stemningen på 2Knop 💚 Du kan nyte både inne og ute! I dag onsdag 7 august holder vi stengt pga været men er tilbake med god stemning, god mat og godt i glasset i morra. 💚 lig hilsen oss på 2knop! Åpningstider uke 32: Man-fre kl 1400 Lør-søn kl 1200 Velkommen 💚 Da er de endelig her 🦀 💚 Da skinner snart sola igjen og vi ønsker alle våre gjester velkommen til nye fine dager på 2knop 💚 På bilde er d et knippe av våre ansatte som er klare for å ta dere i mot. Gladmelding: i morra kommer krabbene 🦀 Hei fine gjester av 2knop 💚 Blomster og gress trenger også forfriskninger så derfor holder vi stengt i dag. Vi holder dere informert om ny åpningstid. Ønsker dere en nydelig tirsdag og gleder oss til å se dere snart igjen ☀️ Vi har sol, parasoller, nydelig utsikt, god mat og drikke.

Km til know us

Ifølge oppfinneren skal det patenterte spiralskrogets dreiemoment gi en stabilisert kavitasjon som kansellerer friksjonen og gir marsjhastigheter på 80 knop. Containerskip er bare ett eksempel av mange mulige bruksområder. De første tester av teknologien gjorde han i et hjemmebygget basseng på loftet. Modelltest på loftet av roterende spiralskrog. En modelltest på Stad Towing Tank på et tidlig stadium gikk ikke helt som forventet på grunn av unøyaktig modell, men ga Nilsen grunnlag for videre optimalisering. Nå har han fått gjort tester og analyser med CFD (computational fluid dynamics) som han mener bekrefter hovedidéene. Selvlært Spiralskroget sett undenfra. Foto: InSvivia Ivan Nilsen er bare 22 år, men har vært opptatt av hydrodynamikk siden guttedagene. Han har studert andre skrognyvinninger med interesse. Et japansk konsept, Resonance-Free Swath, ledet av fire professorer, har utviklet et 230 meter langt superkavitasjonsskip. Ivan Nilsen ble først kjent med dette konseptet lenge etter at han begynte sitt arbeid.

Fra km til knop

Ikke i trafikk Neste stopp: Destinasjon - Batterinivå { | getValue}% Ladestasjon I leieforhold Frittstående sykkel Foran rutetid: Forsinkelse: Hastighet km/h knop siden sist oppdatering Denne sykkelen kan du låne i appen Kolumbus Billett

Høy fart er ofte forbundet med høy motstand, men ikke i dette tilfellet. Tvert imot må man opp i fart for å redusere motstanden, akkurat som en liten båt må opp i fart for å oppnå vannplaning, sier Nilsen. Les også: Herfra kan syv personer fjernstyre en hel flåte skip Luft og kavitasjon Nøkkelen er skrueformede skrogdeler som roterer mens det «smøres» med luft. Framdriften besørges av vannjet. – To kompressorer høster luft fra luftmotstanden og forsyner skroget med et tjuemillimeters luftlag. Det roterende skrogets dreiemoment skal stabilisere skipet og fører luftkavitasjonen gjennom kontrollerte spiralriller. Forskjellen på luftsmøring av skrog og kombinering av luft med kavitasjon er at det blir mer effektivt og mindre komplekst med kavitasjon. Det er en vanlig misoppfatning at høy fart betyr mer kompleksitet, sier Nilsen. Et 400 meter langt skip med 16. 500 TEU-containere bruker 13 dager fra Shanghai i Kina til Los Angeles i USA. I teorien vil et containerskip bygget og konstruert med den nye patenterte teknologien, ta turen i 80 knop (ca. 150 km/h) på 2, 5 dager, og bruke 74 prosent mindre drivstoff.

  1. Kong olav barn
  2. Hjemmelaget potetsalat creme fraiche cheese
  3. Fysiske symptomer på stress