Alle kvinnene var blitt henrettet for hekseri. Hekseprosesser hadde foregått i Skottland siden slutten av middelalderen, men opplysningene fra Danmark gjorde kongen personlig interessert i tilsynet av hekseprosesser. I november 1590, etter å ha blitt utsatt for langvarig tortur av sin arbeidsgiver, tilsto den unge tjenestejenta Gilly Duncan at hun og flere andre hekser hadde tatt del i en sammensvergelse mot kong Jakob. De medsammensvorne inkluderte, i følge Duncan, høytstående adelsmenn som sto kongen nær, deriblant Francis Stewart, jarlen av Bothwell. Botwell nektet for anklagene og etter et vellykket statskupp i 1593 sørget han for å bli frikjent av retten. Vitnemålene til Duncan og andre gjorde imidlertid sterkt inntrykk på kongen, som ofte var personlig til stede under avhør og rettssaker. Kongen var kanskje den viktigste drivkraften bak de nasjonale hekseforfølgelsene som varte fra 1590 til 1597. I denne perioden ble omkring 2000 personer ble henrettet for hekseri. Bothwell mistet grepet om makten i 1595, og Jakob tvang jarlen i eksil samme år.

Oversetter dansk norsk tale

oversetter dansk norsk classic

Om det hender at vi må legge ut en tekst umiddelbart og ingen oversettere finnes tilgjengelig, så vil posten redigeres i senere tid for å inkludere den relevante oversettelsen. Anledningen til denne endringen er at vi vil inkludere alle i subben, og at vi ikke vil fremstå som i en hovedsak svensk subreddit; den skal nemlig være til for hele Skandinavia. Ukens tekst kommer derimot ikke alltid være på alle språk men vil helle veksle litt, siden det da er vanskelig å finne samme tekst på alle tre språk. Vi oppfordrer gjerne hvis du finner en oversettelse av teksten og oversettelsen er ikke tilgjengelig, at du kommenterer om den på ukens tekst! Dessverre har vi ikke mulighet til å oversette til dansk, da vi mangler en dansk moderator. Om det finnes noen danske som er villige til å moderere og å hjelpe til med oversettningen, søk til moderator!

  1. Hvordan bli kvitt lus uten lusemiddel 4
  2. Fra norsk til nynorsk oversetter
  3. Oversetter dansk norsk bokmål
  4. Norsk bokmål nynorsk oversetter
  5. Google oversetter dansk norsk
  6. Oversetter dansk norsk bistro

1 Posted by 1 year ago Archived Hei har du egenskapen til å oversette fra norsk til svensk eller dansk? Da har jeg bruk for deg! Ta gjerne kontakt, så kan vi gå i dybden på hva som må bli gjort. Betaler selvfølgelig:) 0 comments 100% Upvoted This thread is archived New comments cannot be posted and votes cannot be cast Sort by no comments yet Be the first to share what you think!

  1. Vest-agder bunad
  2. Døgnåpen matbutikk oseo anvar
  3. Engelske sanger for barn kits
  4. Norsk tipping ekstra resultater