Håløygætten var en norsk herskerslekt med opphav i Hålogaland. Deres historie er beskrevet i mytiske dikt fra 900-tallet, først og fremst i Håløygjatal, Øyvind Skaldespillers hyldningsdikt til Håkon jarl. Ladejarlene som hersket i Trøndelag og Nord-Norge fra slutten av 800-tallet stammet fra håløygætten. Navnet håløyg [ rediger | rediger kilde] Det er gjort flere forsøk på å forklare opphavet til navnet håløyger (norrønt: háleygir) og Hålogaland. Det knyttes til myten omkring kong Hølgi og hans datter eller hustru Torgerd Hølgebrud. Andre forklaringer på ordet knyttes til den mytiske Logi, sønn av Fornjot. Historikeren Jordanes nevner i sin saga om goterne fra rundt år 551 et folkeslag han kaller adogit som bor i et land hvor det er dagslys i 40 dager og netter midt på sommeren. Adogit hevdes å være avledet av ordet håløyg [1]. Håløygjatal [ rediger | rediger kilde] Håløygjatal ble sannsynligvis diktet rett etter 986 [2] og er bare bevart i enkelte fragmenter. Hovedideen har vært å skape en historisk forankring for ladejarlene ved å vise at de nedstammet fra gudene og hadde lik rett til den norske tronen som Harald Hårfagre og hans etterkommere av ynglingeætten.

Hvor lenge er stemmelokalene åpne clinic

Melk inneholder viktige næringsstoffer Melk og meieriprodukter kan kalles næringstette fordi de inneholder flere viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger hver dag. Dette får du i deg gjennom et glass melk: Kalsium er en av de viktigste byggesteinene i skjelettet vårt. Kalsium bidrar også til å styrke tennene og til at musklene og nervesystemet vårt fungerer normalt. Jod bidrar til en normal energiomsetning, vedlikehold av hud og nervesystem, til normal vekst hos barn og det er et viktig mineral for hjernen vår. Jod er også viktig for fosterutvikling, og derfor bør spesielt gravide passe på å få nok. Det er få kilder til jod i det norske kostholdet. Melk og meieriprodukter er sammen med hvit fisk og fiskeprodukter de største kildene. Proteiner gir oss energi og er byggemateriale for kroppens celler og vev. Proteiner bidrar til muskelvekst og vedlikehold av skjelettet, og de deltar i kroppens stoffskifte. Proteinene i melk har høy kvalitet, med det menes at melkeproteinene tilsammen inneholder alle de essensielle aminosyrene som vi må få gjennom maten vi spiser.

Foreløpig er følgende tjenester støttet: Netflix Viaplay C More Mubi HBO Apple Google Play Microsoft Alt du trenger å gjøre er å søke etter filmen eller TV-serien du ønsker å se, og så får du opp hvilke steder den kan leies, kjøpes eller strømmes. Du kan også utforske listen over de mest populære titlene, sortere på kritikk eller lanseringsår. Hver film eller TV-serie vises med bilder fra filmen, trailer og karakterer blant annet fra IMDb og Rotten Tomatoes. I tillegg kommer direktelenker inn til de forskjellige tjenestene slik at du raskt kan sette i gang filmavspilling. På en egen tidslinje kan du se viser hvilke nye titler som har ankommet de ulike tjenestene de siste dagene, der du også kan filtrere på én og en tjeneste om du for eksempel vil se hva Netflix har lagt til mens du var på ferie. APP: Tjenesten finnes også som app for iOS og Android. Foto: JustWatch JustWatch er også tilgjengelig som app for iOS og Android. I appen kan du legge til filmer i en watchlist slik at du kan bokmerke dem til senere, og du kan også se hvilke filmer som er på tilbud hos aktørene med leie- og kjøpefilm.

Hvor lenge er stemmelokalene åpne form

  1. Hvor lenge er stemmelokalene åpne meaning
  2. Hvor lenge er stemmelokalene åpne 1
  3. Hvor lenge er stemmelokalene åpne video
  4. Friidrett statistikk alle tider
  5. Helsestasjon for ungdom | Sinn - Studentsamskipnaden i Innlandet
  6. Hvor høy crp ved kreft
  7. Hvor lenge er stemmelokalene åpne cast
  8. Hvor lenge er stemmelokalene åpne lyrics

Derfor har jeg bedt om dokumentasjon dette, forteller Aris advokat, John Christian Elden, til VG. Regissør og dokumentarskaper Katharina Gellein Viken mener at dette punktet i kontrakten ikke henviser til at Ari skal «godkjenne» innholdet, men at han skal «konsulteres». – Uheldig og leit – Den avtalen sier ingenting om at han skal godkjenne det som sendes. Det er for øvrig også høyst uvanlig i TV-produksjon. Han fikk se det, og godkjente det skriftlig og muntlig. Så gjør han en helomvending nå. GIKK FRA HVERANDRE: I dokumentaren «Ari og halve kongeriket får vi se Ari i tiden etter skilsmissen med prinsesse Mæartha Louise. Foto: Hallgeir Vågenes Og: – Konsultert, det ble han. Og han godkjente det både muntlig og skriftlig. Jeg synes situasjonen er veldig merkelig. Vi snakker om en dyr og krevende jobb, og når han godkjenner produktet, blir det også godkjent «i rekkene» og gjort klart til å sendes. At han da snur rett før det skal på lufta er uheldig og leit. Hun stiller seg uforstående til at Ari plutselig skal ha snudd etter først å ha godkjent dokumentaren.

Hvor lenge er stemmelokalene åpne movie

Å lære et nytt språk kan synes å være en større utfordring enn hva det faktisk er. Om du skal ut og reise og bare trenger de mest grunnleggende ordene og frasene, eller ønsker å gå dypere inn i materien, får du i denne artikkelen flere gode tips til hvordan du kan lære deg et nytt språk enkelt, raskt og effektivt. Imponer deg selv, venner og familie! Selv om noen synes å ha et medfødt talent for å lære seg et nytt språk, et såkalt språkøre, kan vi alle lære oss det mest grunnleggende med de rette teknikkene og metodene. Så hva skal til for at du skal kunne imponere venner og familie når du er på besøk i Italia og viser at du kan bestille restaurantmiddagen på klingende italiensk? Vær du sikker: Kelneren blir umiddelbart langt mer forekommende og yter dere langt bedre service. Det kan jo i tillegg være et bra sjekketriks... Lei av den tradisjonelle måten å lære seg språk på? De fleste av oss har erfaring med pugging, gloser og grammatikk, med tilsvarende dårlige erfaringer med ferdighetene som kom ut av den gammeldagse måten å lære seg språk på.

God musikk for enhver smak! Få ting er mer effektivt for humøret enn velklingende musikk på øret. Musikktjenestene flyter over av mange svært gode spillelister – her er noen av våre favoritter! På Spotify Have a Great Day! En spilleliste med essensielle gladlåter. Her er alt fra Toto og Hall & Oates til a-ha og Wham!, med hundre låter som garantert løfter humøret noen hakk. Smil! Som navnet antyder, er også dette en temmelig glad spilleliste fra Spotify. Last ned Spotify til iPhone Last ned Spotify til Android På Tidal Sunny Springtime Songs: Her er en blanding av både nye og gamle låter som alle har noe til felles: De passer perfekt når du ser vinteren i bakspeilet. Femte gir: Dette er strengt tatt en løpeliste med energisk musikk – perfekt driv til en rask joggetur. Last ned Tidal til iPhone Last ned Tidal til Android På Apple Music Inspired by The Beach Boys: Sol, sommer... og surf. Få band har inspirert så mange som The Beach Boys, og her er noen av dem. Kanskje noen av dem vil overraske deg?