Et gedigent pengeregn venter Rosenborg om de går videre i Champions League-kvalifiseringen. Seier over Maribor vil være verdt minst 130 millioner kroner. 2. aug. 2019 16:18 16:19 smp-stories-top-widget Det har aldri vært mer lukrativt å kjempe om en Champions League-plass enn i sommer. Hele 20 milliarder kroner skal deles ut i løpet av 2019/20-sesongen, og for RBK vil det virkelig begynne å monne om de slår ut slovenske Maribor i kvalifiseringens nest siste hinder. Med avansement vil trønderne være sikret minst en plass i Europa League-gruppespillet. Samtidig vil drømmen om den gjeveste europacupen leve videre. Der har ikke Rosenborg deltatt siden høsten 2007. Daglig leder Tove Moe Dyrhaug uttalte tidligere i uken at jevnlig deltagelse i gruppespill er viktig for Rosenborg. – Vi budsjetterer aldri med gruppespill, men det er viktig for klubben å være i gruppespill to av fire år, sa hun til VG. LES OGSÅ: Rosenborg bommet og bommet, men Horneland var aldri i tvil Mye står på spill Seier over Maribor garanterer et betydelig tilskudd til klubbkassen på Brakka.

Champions league kvalifisering regler free

RBK vil få en såkalt solidaritetsbonus på hele 5 millioner euro om de senere skulle ryke ut i Champions League-playoffen. Det tilsvarer 49 millioner kroner. I tillegg kommer gjeve gruppespillinntekter i Europa League. I fjor mottok Rosenborg rundt 80 millioner for sitt europaeventyr. Det betyr at kampene mot Maribor 7. og 13. august vil være verdt minst 130 millioner. Og da kan man tenke seg summene et eventuelt gruppespill i Champions League vil gi. Her vil startbonusen alene være verdt 14, 5 millioner euro, som vil si 142 millioner kroner. I tillegg ligger det mange millioner i TV-pakken, som det er umulig å fastslå nå. Skulle Rosenborg ta poeng i et CL-gruppespill, vil det gi 26, 4 millioner per seier og rundt åtte millioner for uavgjort. SETT DENNE? Dette venter RBK i neste runde i Europa – God ekstrainntekt Molde kvalifiserte seg onsdag til tredje kvalikrunde i Europa League. På veien har de slått ut islandske KR Reykjavik og serbiske Cuckaricki. Også Haugesund er videre etter en knallsterk 3–2-seier sammenlagt over det østerrikske topplaget Sturm Graz.

I Europa League vil gruppespillkampene også spilles 18. 55 og 21. 00. Her vil også kampene i siste runde av gruppespillet spilles samtidig. Kvartfinalene, semifinalene og finalen vil spilles klokka 21. Disse reglene vil gjelde fram til 2020/2021-sesongen, hvor UEFA vil se nærmere på resultatet av dem for å avgjøre om turneringen skal fortsette med de nye tidspunktene. Klubber kan også registrere tre nye spillere uten restriksjoner etter at gruppespillet i Europa League og Champions League har startet. Føyer seg inn i rekka Tidligere i år meldte UEFA at de ville gjøre flere endringer før denne sesongens utgave av Champions League. Blant annet ville det bli vanskeligere for klubber som Rosenborg å komme til gruppespillet. Kun seks lag kom til gruppespillet gjennom kvalifiseringsspill. UEFA har bestemt at tittelforsvarer, vinneren av Europa League og totalt 26 lag vil bli direktekvalifisert til gruppespillet, som omfatter 32 lag. Tidligere har kun 22 lag vært direktekvalifisert, skriver NTB.

Slik blir nye Champions League

Det er det sportslige som er problemet, sier styrelederen. Trondheim 20161106. Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-Bodø Glimt. Rosenborgs RBK trener Kåre Ingebrigtsen og styreleder Ivar Koteng etter eliteseriekampen mellom RBK og Glimt på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned De to siste plassene i turneringen etter «champions route» skal lagene kjempe om i en såkalt «league route». Dersom vinneren av mesterligaen kvalifiserer seg til turneringen via seriespill tilfaller den ekstra plassen til landet som er nummer 11 på rankingen, som for øyeblikket er Tsjekkia. Skulle vinneren av europaligaen kvalifisere seg til mesterligaen gjennom serieplassering, vil den ekstra plassen gå til en tredje klubb fra Frankrike. Endret kamptid I selve mesterligaen gjøres det ingen endringer med unntak av kampstart. Det vil ikke lengre bli spilt kamper klokken 20. 45, som har vært fast tid siden mesterligaen ble innført i 1992, men klokken 18. 55 og 21. 00. I europaligaen vil 17 lag nå være direktekvalifisert.

champions league kvalifisering regler 2015
  • Champions league kvalifisering regler
  • Champions league kvalifisering regler table
  • Champions league kvalifisering regler download
  • Champions league kvalifisering regler 2017
  • 17 mai-frokost - norsk tradisjon med matglede | Oppskrift
  • Gratis musikk nedlasting download
  • Champions league kvalifisering regler 2018

RBK er to kamper unna enorm pengepott. Så mye tjener de norske lagene i Europa.

Hittil i sommer har MFK og FKH sikret seg 7, 6 millioner kroner hver i pengepremier fra UEFA. – Det er en ekstra god inntektskilde opp mot totalbudsjettet vårt. Vi budsjetterer nøkternt for sportslige usikkerheter, men det er betydelige summer ved å nå 3. kvalifiseringsrunde og playoff. Kommer vi så langt, snakker vi om tosifret millioner i bruttoinntekter, sier Molde-direktør Øystein Neerland. – Det vil være veldig tilfredsstillende å nå et gruppespill. Det vil bety mye for vår attraktivitet, og det gir inntekter som gjør at vi kan bygge klubben videre, legger han til. LES MER: Nytt show fra Wolff Eikrem sikret at Europa-drømmen lever For Molde venter greske Aris i den neste siste kvalikrunden, mens Haugesund har en storkamp i vente mot den nederlandske giganten PSV Eindhoven. – Dette er fantastisk. Det gjorde godt og betyr mye for oss. Pengene vi får inn er ikke budsjetterte midler, sier FKHs daglig leder Eirik Opedal om klubbens avansement. Ikke like bratt premiestige Skulle de norske lagene ta seg til Europa League-playoff, vil det gi 2, 9 millioner kroner.

Sergio Ramos løfter troféet som Mesterliga-vinner 2018. Foto: Handout UEFA gjør flere endringer før neste utgave av mesterligaen i fotball. Blant annet går de fire beste lagene i England nå automatisk til gruppespillet. Publisert 27. 02. 2018 Oppdatert Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Kun seks lag vil fra neste utgave av mesterligaen nå gruppespillet gjennom kvalifiseringsspill. UEFA har nå bestemt at tittelforsvarer, vinneren av europaligaen og totalt 26 lag vil bli direktekvalifisert til gruppespillet, som omfatter 32 lag. Tidligere har kun 22 lag vært direktekvalifisert. Foruten vinneren av de to turneringene går de fire øverste lagene i de øverste rankede landene, som nå er England, Tyskland, Spania og Italia, automatisk til gruppespill. Det samme gjør også de to beste lagene i seriene i Frankrike og Russland, samt serievinnerne i Portugal, Ukraina, Belgia og Tyrkia. Rosenborg er skuffet Nåløyet for å komme seg inn i turneringen blir trangere og trangere.

De fire store europeiske fotballigaene er sikret fire plasser i Champions Leagues gruppespill fra 2018/19-sesongen. NYE REGLER: De fire store europeiske fotballigaene er sikret fire plasser i Champions Leagues gruppespill fra 2018/19-sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Det bekreftet Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fredag. Endringene som nå er besluttet påvirker de fire ligaene som til enhver tid topper forbundets ranking. I øyeblikket er det spanske La Liga, tysk Bundesliga, engelske Premier League og Serie A i Italia. De nye reglene gjøres i første omgang gjeldende til 2021. I øyeblikket er reglene slik at de tre beste ligaene (Spania, England og Tyskland) er garantert tre plasser i gruppespillet. Lag nummer fire må gjennom kvalifisering. Liga nummer fire på UEFAs ranking (Italia) har to sikre plasser i gruppespillet og ytterligere én plass i kvalifiseringen. (NTB) Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Sport