Løper for gleden Før Bislett Games fortalte Okparaebo i BA om hvordan hun nå «løper for gleden». Hun hadde konkurransepause i fjor høst, tenkte hardt på om hun ønsket å fortsette, og kom til at det ville hun. Men da på sine egne premisser. – Det er mange som har veldig mange meninger, spesielt når det ikke går bra. Det trives jeg ikke med å høre, sa hun den gang, og forklarte at det nå er hun som «styrer showet». – Jeg konkluderte jo med at løping fortsatt er utrolig gøy. Og siden jeg har tenkt så hardt på dette, og kom til den konklusjonen, tror jeg at jeg kan gå til dette mesterskapet med lavere skuldre, sier hun. – Jeg er vanligvis min egen verste kritiker, men nå har jeg bestemt meg for å være litt snill med meg selv. Gjør jeg mitt beste i EM, kan jeg ikke gjøre noe mer!

Vær snill med dyrene — Tiden Norsk Forlag

Der sa han klart ifra hvilken skjebne som ventet dem han mente var forrædere. – Å være spion er ulovlig og særdeles alvorlig. Det vil føre til dødsstraff. Det må jeg gjøre helt klart for dere, sa Amin til sine ministre. I Uganda ble hundretusener anklaget for å være involvert i spionasje. Koboko, 25. januar 1978. Idi Amin holder en tale i byen og markerer at det er sju år siden han tok makten ved et statskupp. Stablet lik i et hjørne Den anglikanske pastoren George Lukwiya var en av få som overlevde torturkamrene ved presidentpalasset i Kampala. Han var i midten av 30-årene da han ble arrestert av det beryktede ugandiske sikkerhetspolitiet, det såkalte State Research Bureau (SRB). Lukwiya ble anklaget for å ha planlagt et attentat mot Idi Amin. George Lukwiya fortalte sin historie til det australske tidsskriftet The Australian Women's Weekly. Det skjedde like etter at Idi Amin var blitt styrtet og 36-åringen fikk slippe ut. Artikkelen sto på trykk 20. juni 1979. En lignende artikkel havnet også i magasinet World Visions noen uker senere.

Men det er nok kritikken mot terapeutisk fagspråk som pirrer meg mest ved denne romanen. Et fuck you til det terapeutiske fagspråket Boken byr på praktisk informasjon – eller kanskje en liten advarsel – til de som enda ikke har vært på et familievernkontor. Der jobber fagfolk som vet akkurat når og hvordan en familie bør gå i oppløsning, sier Karen. I møte med disse opplever hun at ordforrådet utvides, eller innskrenkes, alt etter hvordan man ser på det. Fagfolkene bruker ord som gjennomgående er skrevet i kursiv; tilknytningsproblematikk, delt bosted, optimale utviklingsmuligheter og alderstilpasset kontaktflate. Og det tar ikke lang tid før Karen selv begynner å bruke «det unaturlige språket». Det okkuperer munnhulen hennes, forklarer hun, før hun legger til at hun en gang, når alt dette er ferdig, skal slå opp ordene for å se hva de egentlig betyr. Dét kan ikke leses som annet enn et aldri så lite fuck you til det terapeutiske fagspråket, som kanskje ikke er så opplysende og beskrivende når alt kommer til alt.

Dette fotografiet er tatt 17. januar 1975 i den ugandiske hovedstaden Kampala. Bildet viser hvordan tjenestemenn fra Idi Amins sikkerhetspoliti straffer personer som er arrestert. Foto: Ap KAMPALA, UGANDA (NRK): Han ble kalt «Slakteren fra Afrika». Det er 40 år siden Idi Amin rømte fra Uganda, men landet er fortsatt preget av hans terrorregime. I torturkamrene kom døden som en befrielse. 10. april 1979. Ugandas diktator Idi Amin flykter fra sitt hjem i hovedstaden Kampala. Han fraktes bort i et helikopter sammen med noen av sine koner og barn. Han ville fremstå som en landsfader og ønsket at folket skulle kalle ham «The Big Daddy». Nå var den storvokste generalen, med bakgrunn som tungvektsbokser, på rømmen. For uganderne var et åtte år langt mareritt over. Amins terrorregime var ekstremt. Hundretusener ble drept. Torturen de ble utsatt for var bestialsk, nærmest utenfor fatteevne. Her var det ikke slik at fangene tryglet for sine liv. De tryglet om å få dø. Står nærmest urørt I en av forstedene til hovedstaden Kampala ligger det tidligere presidentpalasset, Lubiri Palace.

Det er heller ikke lett og skal finne noe å fylle denne ekstra «fritiden» med men jeg tenker at det er viktig å fylle den med noe positivt. For meg ble Karen en som kun tenkte på seg selv. Jeg kan tildels forstå at det i en slik situasjon kan komme frem tanker og spørsmål om man strekker til som mor eller forelder, og at man kanskje i en periode er litt usikker på seg selv men Karen syntes for mye synd på seg selv, og kanskje karakteren er satt litt på spissen for at vi skulle se hvor fortvildende situasjonen var for henne, men for meg ble hun nesten satt i en slags offerrolle. Dette med skilsmisse og ikke minst hvordan man skal gjøre det med hensyn til barna i ettertid er viktige tema som berører veldig mange der ute. I de fleste tilfellene vil jeg tro at det beste for barnet er å ha like mye kontakt med begge foreldrene, samtidig vet jeg ikke helt om løsningen 50/50 egentlig er det beste for barna-men det blir en helt annen diskusjon. Det ble ikke full klaff for meg denne gangen men jeg kommer til å plukke opp flere bøker av Isakstuen i fremtiden så jeg håper hun har planer om å skrive flere bøker.

En liten familie på tre er i oppløsning. De klarte det ikke. Karen klarte det ikke. Koret av stemmer melder seg, fra venninner til familieterapeuter, med ord som skal hjelpe: Delt bosted. Mekling. Fordeling. Tilknytning. Forutsigbar adferd. Transitt-fase. Barn er robuste skapninger. Karen lytter til dem, slik en moderne kvinne skal, samtidig som alt i henne gjør opprør. Nei, barnet er mitt. Det er jeg som er dets mor. Det finnes ingenting moderne ved meg. Likevel kommer spørsmålene: I hvilken grad er rollen som mamma knyttet til det å være familie? Er datteren fortsatt hennes når hun er hos faren? Hvis man er mor den ene uken, hva er man i den andre? Vær snill med dyrene er en rå, akutt og opprivende roman om å befinne seg i ruinene av et ekteskap sammen med den man bryr seg om aller mest - annenhver Isakstuen ble tildelt Brageprisen i kategorien skjønnlitteratur 2016 for Vær snill med dyrene.

Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen | Beathes bibliotek

Den er høyaktuell i en tid der skilsmisser og samlivsbrudd dessverre er så altfor vanlig. For hvor finnes den familie som ikke på et eller annet vis er berørt av tematikken? Etter å ha lest " Vær snill med dyrene ", føyer jeg enda et forfatterskap til listen over dem jeg må følge med på i fremtiden.

ÅRETS BESTE ROMAN: Monica Isakstuen har fått et endelig gjennombrudd denne høsten og blitt en av de store snakkisene med sin skilsmisseroman. På onsdag vant hun også den mest høythengende litteraturprisen i Norge, Brageprisen, for boken. Foto: Paal Audestad Monica Isakstuen har skrevet en poetisk, energisk og svært vellykket skilsmisseroman der hun blant annet spør: Hvordan kan man være en mor når barnet bor hos far? Oppdatert 23. november 2016 Artikkelen er over tre år gammel Årets ferske Bragepris-vinner «Vær snill med dyrene» er en liten roman, hvis man tenker på formatet. Korte, episodiske scener på knappe 200 sider. Men selv om Monica Isakstuen har skrevet få ord, lever de lenge i leseren. Den episodiske stilen, med bruddstykker av tekst, illustrerer også hvordan minnene våre er: Fragmentert, ikke alltid i kronologisk rekkefølge. Slik knipser Isakstuen leserne fra scene til scene i den dramatiske hendelsen det er å oppleve at en familie går i oppløsning. Les: Disse vant Brageprisen 2016 En liten familie på tre.

Når forfatteren trekker inn Karens anstrengte forhold til sin egen mor, forstår leseren hva Karen selv frykter. VGs bokpod Pocket: Geir Gulliksen i samtale med Sissel Gran: Hvordan kan vi slutte å elske noen vi elsket så høyt? Dette når et klimaks når Karen må feire jul alene sammen med sin mor, mens datteren feirer med faren. Det Karen trenger er en som allerede har vært igjennom stormen og som kan stå og holde rundt henne og hviske at alt går bra til slutt. Men hvem skal gjøre det? Faren døde da hun var liten og søsteren har hun lite kontakt med. Og moren har selv opplevd å bli forlatt og er fremdeles bitter. Innimellom bryter Isakstuen opp fortellingen med små faktafortellinger om ulike dyrs mor-barn relasjon. For eksempel hvor kort tid kattemoren egentlig føler morskjærlighet overfor barna sine. Disse dyrehistorien bygger opp under Karens frykt for å ikke lykkes som mor. For hvordan skal hun klare det, når hun aldri har fått til relasjonen til sine nærmeste? Isakstuens roman er poetisk, energisk og svært vellykket.

vær snill med dyrene dr mmer

BRYNJULF JUNG TJØNN Ren poesi til folket: Hør VGs podcast om årets diktbøker - med blant annet Ruth Lillegraven og dama bak @renpoesi: Publisert: 23. 11. 16 kl. 18:35 Oppdatert: 23. 19:58 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

  • Vær snill med dyrene - roman av Monica Isakstuen
  • Vær snill med dyrene - Monica Isakstuen - innbundet(9788210055515) | Adlibris Bokhandel
  • Røde prikker barn
  • Oppfinnelser i middelalderen
  • Det tysk romerske riket
  • Kviselignende utslett hos barn farm
  • Helgøya Klatrepark – Norges vakreste klatrepark og lengste zipline i klatrepark!
  • Hva inneholder melk
  • Hva er budskap i en tekst
  • Beste bruktbil suv
  • Skjermbilde samsung s7
  1. Kampoppsett håndball vm 2019 kvinner e
  2. Hva betyr pr en
  3. Hvor bør man reise i thailand
  4. Daniel tysdal
  5. Kul i brystet mann