Norskspråklige elever kan være i mindretall i Oslo-skolen i 2021, om utviklingen fortsetter. Artikkelen er over ti år gammel Ved hele 58 grunnskoler i Oslo er norskspråklige elever kommet i et mindretall, viser helt ferske tall fra Utdanningsetaten i Oslo, som VG har fått tilgang til. Hva mener du om saken? Diskutér her! De fem siste årene er antall skoler hvor norskspråklige elever er kommet i mindretall økt med 18, fra 40 til 58. Ved årtusenskiftet hadde 31 prosent av elevene i Oslo minoritetsbakgrunn. Les også: Elevblanding ble stoppet Ti år senere er andelen steget til 40 prosent. Andelen minoritetsspråklige elever i Oslo-skolen har vokst med ett prosentpoeng i året, noe som betyr at elevene med norsk som morsmål vil være i mindretall i 2021, om økningen fortsetter som i dag. Har du tips om dette? Kontakt VG Netts journalister direkte her! Utviklingen vil imidlertid være avhengig av flere faktorer, som fruktbarhet, innvandringsmønster og flytting. Les også: 1500 førsteklassinger må ha ekstra norsk-opplæring - IKKE IDEELT: Det er ikke ideelt med skoler som har 80-90 prosent elever med etnisk minoritetsbakgrunn, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H) VG Ikke ideelt Men skolebyråd Torger Ødegaard (H) ser ingen grunn til å trekke fremskrivingen av elevtall i tvil.

Subhojit som

Nytteverdien av fysisk aktivitet var ikke like framtredende når medisinsk vitenskap utviklet seg på 1800- 1900-tallet. Hvile utgjorde i mange år den vanligste behandlingsform mot de fleste sykdommer. I de siste tiårene har mange studier bekreftet at fysisk aktivitet er svært viktig for forebygging og behandling av en lang rekke sykdommer. Fysisk aktivitet gir større overskudd, styrket immunforsvar og bedre evne til å mestre stress, det senker blodtrykket og gir redusert risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer, slag og diabetes type 2, det har en positiv effekt på muskel- og skjelettsykdommer og en positiv effekt på lettere angst og depresjon. Det tyder også på at du kan redusere risikoen for visse kreftformer, for eksempel brystkreft og tykktarmskreft, ved regelmessig mosjon. Med andre ord: fysisk aktivitet er god medisin. Og helt gratis! Selv om Norge er en idretts- og sportsnasjon, er det ikke like naturlig for alle å ikle seg fantomdrakt og styrte ut i skiløypa for å bli i stand til å gjennomføre Birkebeinern.

usc som

Som acronym

Omtale Fordeler og ulemper ved å være til Dette er en roman om en kvinne med et lyst sinn, ukuelig optimisme og tro på at alt vil ordne seg til sist. Hun elsker livet, i alle dets fasetter, og gjør det hun kan for å legge til rette for fest og glede. Det er ingen hverdag mer! Nina er enslig mor med en datter på ti, og har nettopp kjøpt gamle Grepan pensjonat på Tjøme, som har spisesal med utgang til egen strand. Her skal sommernettene nytes og livets høydepunkter feires. Ninas fascinasjon for alt menneskelig gjør henne til en spesiell og kanskje litt uforutsigelig pensjonatvertinne, men hva så? ville hun selv sagt. Spørsmålet er om en slik tiltro og livsglede tåler møtet med den virkelige verden? Er det å ha et lyst sinn bare en fordel - eller kan det ha sine ulemper? Vigdis Hjorths nye roman er både lystig og vemodig. Til toppen Anmeldelser "En bemerkelsesverdig god roman. (... ) Språket tynes for alt det har å gi, og på sitt beste får Hjorth setningene sine til å gløde. Her er vindskeive og merkelig vakre bilder og situasjoner, som vitner om en forfatter som strekker og strekker seg. "

Antikristens ånd Å avsløre og aktivt motstå Antikrists ånd bør være av største interesse og betydning for enhver kristen. Bønn Bønn er en livline for alle disiplene, og et av de viktigste aspektene ved det kristne liv. Det er en absolutt nødvendighet for åndelig fremgang. De siste tider Mange ting peker på at vi lever i «de siste tider». Hva er de siste tider, hva er tegnene, og hva kan vi forvente? Den Hellige Ånd Hvorfor trenger vi Den Hellige Ånd? Les mer om hvem Den Hellige Ånd er og den nødvendige og livsforvandlende rollen han kan spille i våre liv. Forhold og seksualitet Hvordan kan våre forhold bli velsignet av Gud? Hva sier Guds ord om seksualitet, og er det mulig for oss å holde oss rene? Frelse og helligjørelse Les hvordan vi kan bli frelst fra synd og få evig liv, og hvordan evangeliet fører oss utover syndenes forlatelse til helliggjørelse!

Uaf som

Den har en velegnet form som kan tilpasses demokratierklæringen. En sterk støttespiller for FN -rådet må være Europarådet (Den Europeiske Unions Det Europeiske Råd ( DER). I tillegg kan internasjonale hjelpeorganisasjoner med høy aksept, som norske FN -sambandet, Røde kors og tilsvarende i andre nasjoner, som Amnesty International, bidra til spredning av demokrati-charteret som et fredsbevarende tiltak. Disse instanser har i likhet med FN solid innsikt i autoritære regimers adferd. Menneskerettighetsrådet gjennomgår selv menneskerettighetssituasjonen i alle land i verden. 48 land blir vurdert hvert år, og det skal gå fire år mellom hver gang et land blir vurdert. Denne ordningen kalles «Universal Periodic Review» ( UPR) og kan med fordel utvides til nasjoners demokratiske habitus. En grunntanke må være at alle mennesker har rett til å vite hvilken styreform som kvalifisert og autoritativt anses som den beste for mennesket. Da trengs fokus både på demokratiet og de udemokratiske som ofte skjuler seg som skinn-demokratier.

  1. Gom som
  2. Hvor lenge virker paralgin forte baisse
  3. Freese som forsoning group
  4. Ku som
  5. Som courses
  6. Gpi-som
  7. Abhigyan som
  8. Som internship
  9. 44 år siden det var like få drap i Norge som i 2015
  10. Freese som forsoning de
i.mx6 som

Mer informasjon og søknadsskjema finner du her! Hva med sparingen din når aksjemarkedet svinger? Her er gode råd:-) Det nærmer seg søknadsfristen 27. april. Del gjerne slik at flere får muligheten! Vi tar en for laget og bidrar med ytterligere 1 million kroner til frivilligheten! Vi vil bidra til at hjulene holdes i gang i våre lokalsamfunn, og midlene skal være et økonomisk bidrag til lag, organisasjoner og foreninger som går gjennom en vanskelig periode i den krisen som nå rammer oss alle. Mer informasjon og søknadsskjema finner du her! Gledelig at boligmarkedet går bra 😊 våre venner i Aktiv hjelper deg! Nå er kontantstøtteordningen for næringslivet åpnet, og vi bistår gjerne. Les mer om ordningen her! Vi i Odal Sparebank følger myndighetenes oppfordring til å ha hjemmekontor. Det betyr at vi nå har «kontorer» på flere steder i Kongsvingerregionen og på Øvre Romerike 😊 Vi har fortsatt noen som jobber i banklokalene, og de passer på å holde god avstand til hverandre. Uansett hvor vi er – husk at vi er her for deg!