1. Bli kjent leker barn collection
  2. Bli kjent leker barn owl
  3. Bli kjent leker barn shop

Leken kan også brukes som en lagkonkurranse. For større barn blir det ekstra spennende å stå i mørket og gjette på hvilken lyd de hører. Månen er laget av en grønn ost En lek som merkelig nok er mest morsom hvis ikke alle kan den! Passer for litt større barn og fire-fem deltakere. Den som kan leken, starter som leder, og sier: «Månen er laget av en grønn ost. » Samtidig skal den som sier det, sprike med fingrene, klø seg i øret, holde hånden under haken, se opp i taket eller lignende. Så skal én og én av de andre deltakerne gjenta. Det gjelder for disse å følge med i det som blir sagt - og å legge merke til hvilke bevegelser som blir utført samtidig. Deltakere som ikke forstår dette med en gang, får beskjed om at de ikke har gjentatt utsagnet korrekt, og de må gjøre et nytt forsøk. De som har skjønt poenget, kan få lede leken, eller gå ut av leken til alle har oppdaget hemmeligheten. Navnelek med ball Passer for ti deltakere og oppover. Informasjon til deltakerne før leken begynner: Be dem huske hvem de får ballen av og hvem de kaster den videre til.

Bli kjent leker barn collection

» Hele gruppa svarer med å si: «Hei, [navn], du gjør sånn. » (Hele gruppa gjentar bevegelsen. ) Bytte navn Denne leken virker enkel, men er vanskeligere enn man tror. Den krever at alle har ørene åpne og virkelig lytter til hverandre. Alle skal gå rundt og håndhilse på hverandre. Man hilser ved å ta en annen person i hånden og si navnet sitt. Alle «får» et navn fra den man hilser på, og det er dette nye navnet man skal bruke neste gang man hilser. Man bruker altså et nytt navn hver gang man hilser. Når man «får» sitt eget navn tilbake, er man ferdig og går ut av gruppa. Eksempel: Siri og Hanne hilser på hverandre. Siri hilser ved å si «Siri», og Hanne sier «Hanne». De har nå fått hverandres navn. Neste gang Siri hilser på noen, sier hun «Hanne», og Hanne sier «Siri» neste gang hun hilser på noen.

bli kjent leker barn n

» Alle som har den samme egenskapen, skal nå bytte plass. Hvis noen for eksempel sier «jeg heter Jorunn, og jeg har en katt, » skal alle som har en katt, bytte plass. Den i midten prøver å ta en plass når byttet skjer, slik at en ny person havner i midten. Pek på En fin og litt annerledes bli kjent-lek som skjerper sansene og konsentrasjonen. Alle går fritt rundt i rommet. Når lederen klapper, skal alle stoppe momentant og lukke øynene med en gang. Lederen sier så «pek på» og nevner en ting i rommet eller navnet til en av deltagerne. Alle skal da med øynene lukket peke dit hvor de tror tingen eller personen står. Fleip eller fakta? To og to går sammen. De skal presentere seg for hverandre og fortelle noe som er riktig, og noe som er galt. Den andre skal finne ut hva som er fleip og fakta. For eksempel kan man gi fire opplysninger om seg selv, tre riktige og en gal. Ta gjerne en gjennomgang i plenum etterpå. «Jeg heter …, og jeg gjør sånn» Alle står i ring. En og en presenterer seg ved å si: «Jeg heter [navn], og jeg gjør sånn [man gjør en enkel bevegelse].

bli kjent leker barn hours

Bli kjent leker barn owl

  1. Bli kjent leker barn online
  2. Selge bil privat oppgjør
  3. Bli kjent leker barnum
  4. Bli kjent leker barn store
  5. Cisco forsterker samarbeidet med Telenor om 5G i Norge - Cisco
  6. Hva skjedde i 2002
  7. Bli kjent leker barn collection
  8. Bli kjent leker barney
  9. Dag backup
  10. Larvik håndball damer

Bli kjent-leker Gjennom lek får vi kontakt med hverandre, enten vi er få deltakere eller en stor gruppe. Her er noen morsomme forslag. Foto: Illustrasjonsfoto: Slik kan du få vennskap til å blomstre Legg til rette for lek og aktivitet i små grupper. «Åpne» dører til andre avdelinger. La barn som du ønsker skal finne hverandre, gjøre hyggelige ting sammen, som å bake, gå på biblioteket, gå tur i skogen og leke inne når de andre er ute. Legg til rette for møter i rutinesituasjoner: La dem vaske hender sammen, dekke på bord, hjelpe hverandre med påkledning og sitte ved siden av hverandre under måltidet. Hjelp til i samspillet, sett i gang aktiviteter og følg opp slik at det kan vare over tid. Kilde: Professor i pedagogikk Stein Erik Ulvund. Hva sier katten? Fra 8 deltakere. Forberedelser: Sett stoler i en ring, én stol mindre enn det er deltakere. Velg en blindebukk som kan starte. Alle minus én sitter på hver sin stol. Sistemann får bind for øynene og står i midten av ringen. En voksen som hjelper til, snurrer blindebukken rundt noen ganger.

Latterlek Trenger mye plass. Et av barna legger seg ned på ryggen, nestemann legger seg med hodet på magen til førstemann osv. til alle barna har hodet på magen til noen. Den første i rekka sier ha, nestemann ha ha, tredjemann ha ha ha osv. Til slutt er latteren ustyrlig. Parsisten To og to holder hverandre i hendene. Et av parene har sisten og skal ta de andre parene. Det paret som blir tatt har sisten videre osv. Rekkesisten Et barn begynner med å ha sisten, når førstemann er tatt skal disse to holde hverandre i hendene og går videre for å ta flere. Alle nye som blir tatt skal holde i hendene til de andre som er tatt (på en rekke), etter hvert blir det en ganske stor rekke som kan være vanskelig å komme seg forbi. Speiløvelse To og to barn sammen. En er speil, den andre speiler seg. Den ene skal altså gjøre en bevegelse, den andre skal "herme" etter denne som om hun/han var et speil, altså gjøre parallelle øvelser. Bytt roller. Statuebygging Del barna inn i smågrupper 3-4 personer. Gruppa skal sammen lage en statue med seg selv som materiell.

Bli kjent leker barn shop

SubjectMaterial Fagstoff Fagartikkel Det er viktig at du lærer navn så fort som mulig og bruker dem. Derfor kan en del navneleker og bli kjent-leker være nyttige. Her er finner du noen eksempler. Time Sist oppdatert 01. 06. 2018 Hva er du flink til? Gruppen sitter i ring, og alle sier en ting de er flinke til. Eventuelt kan man ta med ting hjemmefra for å vise fram til de andre. Denne samtalen kan lede til ulike aktiviteter hvor man lærer av hverandre. Den som er god til å sy, kan lære de andre. Den som er god til å gå tur, kan vise de andre turløypene i området, og så videre. Variasjoner Deltagerne kan få i oppgave å mime det de er flinke til. To og to forteller hverandre hva de er flinke til, og så skal alle mime det partneren deres er flink til. Denne øvelsen kan naturligvis også handle om hva man blir glad av, hva man blir trist av, hva man synes er kjedelig, hva man blir sint av, og så videre. Tilpass det gjerne til dagens tema. Hva har vi til felles? To og to sitter sammen og finner ut hva de har til felles.

Det kan være sånn at alle er en del av statuen, eller at en eller to lager en statue av de andre. Man må etterpå fortelle gruppen hva dette er en statue av. Tegne på ryggen To og to sammen. Den ene sitter med ryggen til den andre. Den andre tegner noe på ryggen, det kan være å tegne bokstaver eller annet. Den som blir tegnet på skal gjette hva som blir tegnet. Konsentrasjonsøvelse og trygghet. Navnelek 1: Alle ligger på magen i en ring. Hver enkelt sier navnet sitt + tre ting de liker og tre ting de misliker. Eksempel: Jeg heter Guro. Jeg liker ikke fisk, sure mennesker og regnvær Jeg liker sjokolade, kino og håndball Navnelek 2: Alle står i en ring. Førstemann begynner med å si navnet sitt og samtidig gjøre en bevegelse (hvilken som helst bevegelse) Andremann gjentar førstemanns navn og bevegelse, deretter sier han/hun sitt eget navn og gjør en bevegelse (ikke samme bevegelse som den første) Tredjemann gjentar førstemanns og andremanns navn og bevegelse, sier så sitt eget navn og viser en egen bevegelse.

Det er alltid spennende med nytt skoleår og nye klassekamerater. Noe av det viktigste i oppstarten er å lære navnene til hverandre og ikke minst bruke dem. Her har jeg samlet noen navneleker som kan være fine å bruke: Navnelek 1: Alle står i ring og har øyekontakt med hverandre. En i ringen starter med å si sitt eget navn. Personen til venstre følger opp med å gjenta det første navnet og legge til sitt eget. Nummer tre gjentar nummer en, to og legger til sitt eget. Slik går det videre hele veien rundt. Sistemann må si alle navnene. Navnelek 2: Alle står i ring. Førstemann sier navnet sitt samt en ting som man later som om han/hun har med seg med samme forbokstav. Deretter lager personen en lyd som forbindes med tingen. «Jeg heter Britt, jeg har med en bjørn, grrrrrrrrrr». Deretter skal nestemann gjenta hva førstemann sa for så å presentere seg selv på samme måte. «Hun heter Britt, hun har med seg en bjørn, grrrrrrr. Jeg heter Stein, jeg har med meg en slange, sssssssss». Slik fortsetter det til alle i ringen har presentert seg.

En voksen bør lede leken i starten. Barna setter seg i ring på gulvet foran den som leder. Lederen tenker så på en gjenstand, barna får vite hvilken fagre den har og skal gjette hva det er. For eksempel: «Jeg tenker på noe som er blått og er her i rommet». Det kan være genseren til et barn eller gardinene i vinduet. Barna kan gjette flere ganger før de kommer frem til riktig svar. Noen ganger kan du ta flere farger om gangen. Hva er både gult og grønt? Kanskje enn hestehov utenfor vinduet, eller en stripete genser! Troll og stein Passer for en hel skoleklasse eller en gruppe på SFO. To eller tre er troll og blir merket med skjerf eller lue. Alle de andre løper fritt rundt i lekefeltet. De som trollene berører, må sitte ned på huk (blir til stein). De blir befridd når en av de andre tar på dem. Trollene prøver å gjøre alle om til steiner mens de andre forsøker å komme unna trollene og redde dem som er forsteinet. Kilder: «Inneleker for barna» av Tone Joner og Beth Boysen (Orion), «Leker til alle anledninger» av Tove Riiser og Synøve Smedal (Gyldendal).

Deltagerne skal flytte seg en gang mot venstre hver gang du gir beskjed om det, for eksempel: "Alle som liker fiskepinner flytter seg en stol mot venstre. " Hvis det sitter en eller flere på stolen til venstre skal man sette seg på fanget til denne personen. Når en person har kommet tilbake til sin egen stol har han/hun vunnet. Forslag til beskjeder: - Alle som har øredobber flytter seg - Alle som har to ører - Alle som har bursdag i januar - Alle jenter - Alle med svarte sko Alle med r i fornavnet

  1. Norges 10 høyeste fjell version
  2. Skoda superb stasjonsvogn models
  3. Gryte med elgkjøtt
  4. Geir kvarme fangene på fortet oslo