Ifølge en ny studie fra USA har 35 prosent av den voksne befolkningen søkt på internett for å finne ut hva som feiler dem. Halvparten av disse fulgte opp med et besøk hos lege i ettertid. Studien er en nasjonal undersøkelse utført av Pew Research Center Internet & American Life Project. Av de som forsøkte å finne en diagnose på internett, oppsøkte omtrent halvparten en lege etterpå. Mens nesten 40 prosent sa de søkte om hjelp til noe de mente de kunne ta hånd om selv. Kvinner oftere enn menn Forskerne spurte deltagerne om hvor nøyaktig diagnosen de fant på internett var. 41 prosent sa at en lege bekreftet deres første "nettdiagnose". 35 prosent sa de ikke spurte en lege til råds om diagnosen, mens 18 prosent sier at legen ikke var enig i diagnosen. Kvinner benytter oftere enn menn nettet for å finne en mulig diagnose. Yngre mennesker, folk med høy inntekt og høyere utdannelse oppsøker også oftere "doktor Google" enn andre. Forskerne bak studien skriver at det er viktig å være oppmerksom på hva disse funnene egentlig betyr – og hva de ikke betyr.

- Alle blir vi urolige når vi går og kjenner på et eller annet som vi ikke vet hva er – er det uskyldig eller kan det være alvorlig? Vi konsulterer våre nærmeste, vi sjekker i bøker og nå på internett – før vi tar vurderingen om å søke lege. Forskjellen fra tidligere er at tilgjengeligheten på sykdomsinformasjon er betydelig bedre. På den annen side er tilbudet så overveldende at det kan være vanskelig å velge nettside – hvilke nettsider kan du stole på? Og er informasjonen oppdatert?, sier Johannessen. - Tolkningen av informasjonen er en annen utfordring. Symptomer og tegn for ulike sykdommer overlapper, og det gjelder ofte også mellom trivielle og alvorlige tilstander. Det er lett å bli skremt opp og egentlig ubegrunnet frykte det verste, sier han, men mener at sett i et samfunnsperspektiv er det fornuftig at folk skaffer seg korrekt og oppdatert kunnskap om sykdommer. Det kan øke motivasjonen for egenbehandling, særlig gjelder det livsstilstiltak som kan redusere risikoen for å utvikle sykdom eller for å bremse utviklingen av en etablert sykdom.

  • DSB støtter sykkel-VM | Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
  • Nils olav bakken dokka inc
  • Hva feiler det meg 2017
  • BILLIGE FLYBILLETTER fra Oslo til Iqaluit - Tripadvisor - [OSL - YFB]
  • Gave til gravid

Det beste er nok likevel om du kan ha støtte fra foreldrene dine når du kommer til legen. De fleste foreldre vil gjerne hjelpe barna sine, og vi synes du skal prøve å fortelle det til dem. Du kan for eksempel vise dem det du har skrevet til oss, eller skrive det samme på en lapp som du viser dem og si at du gjerne vil prate. Dersom du synes det er veldig vanskelig å snakke med foreldrene dine bør du prate med helsesøster. Du sier hun har fullt opp, men hun skal ta seg tid til å snakke med deg. Det er nettopp sånne saker som du forteller om som det er jobben til en helsesøster å ta seg av. Ta kontakt å si at du har noe du vil snakke om så fort som mulig. Vi håper du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg så snart som mulig. Lykke til! Hilsen oss hos Barneombudet

Hva feiler det meg symptomer

  1. Med flere forkortelse program
  2. Norske skolen i spania
  3. Kylling og bacon salat time
  4. Maneter i norge
  5. Jordan vet hvordan