1. Vg norge
  2. Norge fotball

level 1 Jeg er personlig for EU, og jeg har blitt mer for de siste årene, men jeg forstår jo at det ikke blir aktuelt å søke medlemskap med det aller første. EØS fungerer for så vidt i dag, og jeg er ikke så naiv at jeg tror vi kan forhandle oss til en bedre avtale om vi melder oss ut. Det hadde vært gøy, nå som det nærmer seg 25 år siden vårt foreløpig siste "nei", å se en studie om nordmenns forhold til EU. Det er litt pussig at vi kan være så knallharde motstandere av EU-medlemskap, mens vi slutter veldig opp om EØS. Det virker som EU-motstand har blitt en del av folkesjela, og at vi er veldig stolte over å ha sagt nei to ganger og allikevel klart oss godt. level 2 Etter å ha sett kordan dei stemmer over ting blei eg ganske sikker på at det faenskapet der er ikkje sunt for Europa når fordeler og bakdeler summeres opp. Avstemminga over dei infamøse artiklene 11 og 13 gjekk omtrent sånn: kva skal eg stemme her no igjen? Hei du som tar imot penger på vegne av meg, Ja? Okay: eg stemmer ja... Etterpå avstemminga blei et par spurt om dei visste kva dei stemte på, dei sa nei level 1 Selv synes selv dette er interessante og viktige spørsmål, håper Brexit og Europaparlamentsvalget til våren setter EU og EØS skikkelig på dagsordenen.

Vg norge

  1. Vg norge
  2. Norge refrigerator
  3. Chartis norge

Så... er det noen som har erfaring med dette fra før? Tenker da om noen har satt seg inn i lover og regler om dette. Jeg ønsker gjerne å starte en underskriftskampanje for å stanse denne massive diskrimineringen mot nordmenn, men vet foreløpig ikke hvem man kunne rettet denne mot. Kanskje Norge's representant i ITF Ketil Solvik-Olsen? Andre forslag. Nei til handelsdiskriminering av Nordmen!

Det har nå snart gått to år, og det er lite som tyder på at uk får en bedre avtale enn Norge. Bare se på hvor mange politikere der nå har begynt å snakke om EØS-medlemskap. Det begynner å demre der borte om at det ikke bare er å melde seg ut etter 40 års samarbeid. Det er vanvittig mye lovverk, avtaler og reguleringer som vil måtte bli gjort på nytt. Likevel, det er for tidlig å dømme før alt er ferdig forhandlet. EØS-avtalen er god. Selvfølgelig udemokratisk, men man kan ikke få i pose og sekk. På lengre sikt tror jeg EU-medlemskap ville vært bedre for Norge. Det eneste elementet jeg absolutt ikke ville hatt i dag er fiskeripolitikken. Landbrukspolitikken ville også neppe vært gunstig for våre bønder. Så hadde Norge fått unntak fra de to ville jeg stemt ja til EU. Både rød og blå side i politikken bør heller gjøre mer for å dempe de negative effektene av avtalen. Bare for morroskyld tenk hva politiet kunne ha utrettet mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping hvis de hadde slutta å løpe etter folk med et par gram grønt i lomma.

Noen prøver å unngå regelverket med vilje (med risiko for at det slår tilbake på dem og de må tilbakebetale med full skatt) og noen aksepterer vilkårene NAV stiller og forholder seg til avkortede ytelser uansett. Jeg kan kun uttale meg litt generelt og her og nå. Kan hende jeg tar litt feil. Spør juristene. Uansett, deler av dette er muligens noe NAV faktisk ikke hadde rett til å gjøre. Dette kan komme til å koste mye.

norge

Norge fotball

Om vi skal svekke banksikkerheten med mer enn halvparten bare for å ikke såre EU-land som ikke ønsker like god beskyttelse for sine kontohavere, så kommer det til å tære ytterligere på EØS-avtalen.

ansa norge

Siden har antallet steget som følge av regelmessig inkorporering av rettsakter og har passert 2000 rettsakter. Med beslutningen om å innlemme regelverk for kontroll, tredjelandsforbindelser og dyrevelferd, i Vedlegg I (veterinære og plantesanitære forhold), vil antallet snart nærme seg 3000 rettsakter. Avtalens 49 protokoller gir utfyllende bestemmelser. Noen er basert på reglene i EU, mens andre er særegne for EØS. Forhåndsvarsling Det ble vedtatt en endring i EØS-avtalens protokoll 10 1. juli 2009. Det er dermed offisielt at Norge har en avtale med EU og er innenfor EUs sikkerhetssone i forbindelse med forhåndsvarsling av vareforsendelser til og fra tredjeland.

Dette må du vite om EØS-avtalen. 12 spørsmål og svar | FriFagbevegelse

EU-regelverk som innlemmes både i EØS-avtalen og i Sveits' bilaterale avtaler, innarbeides i EFTA-konvensjonen slik at regelverket også fungerer mellom EØS-landene og Sveits. EØS ble utvidet samtidig med EU i 2004 og 2007 og omfatter nå 27 EU-medlemsland, inkludert de tolv nye medlemsland i Sentral-Europa og Middelhavsområdet, og de 3 EFTA/EØS-landene. DIVERSE LENKER • EØS-avtalen: konsolidert norsk versjon (Lovdata) • EØS-avtalen: konsolidert engelsk versjon (EFTA-sekretariatet) • Europaportalen og Norges EU-delegasjon • Europakommisjonens delegasjon til Norge • EUs hjemmeside • Europabevegelsen • Nei til EU • nr. 23 (2006-2007) Om gjennomføring av europapolitikken • St. meld. nr. 27 (2001-2002) Om EØS-samarbeidet 1994-2001

Norge, Island og Liechtenstein bidrar gjennom EØS-avtalen også til sosial og økonomisk utjevning i Europa, spesielt i EUs nye medlemsland, via et norsk og et felles EØS-fond. Nye EØS-relevante rettsakter vedtatt i EU-institusjonene innlemmes i EØS-avtalens vedlegg og protokoller gjennom beslutninger i EØS-komiteen. Sakene forberedes i EØS-organene med assistanse fra EFTA-sekretariatet. Omfattende rettsakter som krever nasjonale lovendringer, må normalt parlamentsbehandles i Norge, Island og/eller Liechtenstein før EØS-beslutningene er rettskraftige. En oppdatert (konsolidert) versjon av EØS-avtalens vedlegg og protokoller er tilgjengelig på Lovdatas åpne sider her. En engelsk versjon fins på EFTA-sekretariatets nettsider her. EFTAs overvåkingsorgan, og i siste instans EFTA-domstolen, overvåker at rettsakter innlemmet i EØS-avtalen innarbeides i nasjonale over og forskrifter i Norge, Island og Liechtenstein og at myndigheter og bedrifter overholder avtalen. Samtidig er EU, både EU-landenes myndigheter og EUs sentrale organer, som Kommisjonen og EF-domstolen, forpliktet til å sørge for at våre rettigheter blir respektert i EU.

Enn så lenge er det litt sånn at hvis man er kritisk til EØS blir man satt i bås med hardbarkede nasjonalister som vil styre ALT selv, mens de som er for blir fremstilt som at det skal være fritt frem for EU å bestemme ALT over oss. Tror det kan være interessant å se hvordan SV og SP fremmer denne problemstillingen mot AP opp mot et forsøk på å danne regjering ved neste valg. Nå var jo også FrP på tv i dag hvor de talte mot avtalen, så de som ivrer mest for denne er vel AP, Høyre og til en viss grad Venstre/KrF. level 2 Hva i allverden er galt med frihandel? level 1 Synes EØS avtalen funker bra for norge jeg. Vi står utenfor CAP og EU's fiskeriforvaltning. Vi er del av det indre marked som er bra for økonomien på alle plan. Jeg vet at den fri flyten på arbeidskraft er litt kontroversiel, men jeg synes egentlig det er helt greit med litt europeisk invandring og det gjør det lett for nordmenn å flytte på seg. Også bare så det er sagt, vi kan lage egne handels avtaler under EØS siden vi er del av EU's fellesmarked men ikke tollunion.