Irma Salo Jæger, som debuterte i 1962, er kjent for sine store, fargesterke malerier. Hun regnes som en av de betydeligste kunstnerne i norsk kunstliv. I Kunstnernes Hus fyller hun de to salene i første etasje med malerier fra det året som har betydd så mye for ettertida. Reaksjonene den gang lot ikke vente på seg. - Den første utstillingen var i overlyssalen, og det var stor ståhei rundt den. Men også positiv interesse. Mye ros og ris. Kunstnernes Hus inviterte barn til å komme for å tegne og male. Og barn har et åpent sinn, sier Irma Salo Jæger (84) som ivrig og entusiastisk viser Dagsavisen rundt i utstillingen. Avisene hadde overskrifter som «Om kunst og smøreri», «Operette i Kunstnernes Hus» og «Den famøse utstilling». Morgenpostens konservative kunstskribent omtalte utstillingen på en måte som gjorde at han ble erklært uønsket i Kunstnernes Hus. Avisen protesterte og det hele endte med en beklagelse. Det gikk roligere for seg i den andre salen der Kåre Tveter stilte ut, men også han fikk mye oppmerksomhet.

Stor ståhei for ingenting free

Dramaet er basert på forvirring og falske premisser, og fred og fordragelighet erstattes lett av intriger. Et fascinerende paradoks åpenbarer seg: Hvis ingenting er alt, må ikke alt også være ingenting? Runar Hodne har i en årrekke gjort seg bemerket som en nytenkende og moderne teaterregissør, blant annet gjennom forestillingene En handelsreisendes død, Hamlet og Medmenneske ved Trøndelag Teater, og har samarbeidet tett med scenograf Serge von Arx, kostymedesigner Maria Gyllenhoff og lysdesigner Andreas Fuchs. Teamet er nå tilbake for lage Stor ståhei for ingenting. Se teater på en ny måte. I november åpner vi hele teaterhuset til fest.

Stor ståhei for ingenting use

Du har valgt: Dagbladet Pluss 1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795, -/år Du vil nå bli sendt videre til aID for innlogging. Dersom du allerede har en aID kan du logge deg inn. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår. Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795, -/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Stor ståhei for ingenting? - Nyhet | NUPI

Særlig lar hun vittighetene og skjellsorda hagle over Claudios venn Benedikt, som er henne en verdig motstander når det gjelder munnhuggeri. For å korte tida fram til bryllupet mellom Hero og Claudio bestemmer Don Pedro og hans menn seg for å prøve å koble Beatrice og Benedikt. Oppgaven kan synes håpløs; hun er like avvisende mot mannfolk i sin alminnelighet og mot Benedikt i særdeleshet som han er en overbevist ungkar. Don Pedro klarer likevel å få forløst den gjensidige tiltrekninga som tydeligvis er der mellom de to ved å la Benedikt får høre at Beatrice sukker og lengter etter han og vice versa. Til slutt må de bite i graset og motvillig innrømme at de faktisk vil ha hverandre: Benedikt: Så kom, da: jeg vil ha deg; men ved dagens lys, jeg tar deg av medlidenhet. Beatrice: Jeg skal ikke si nei; men ved denne klare dag, jeg gir bare etter for sterkt påtrykk. Før Claudio og Hero kan få hverandre, må de igjennom store prøvelser. Den falske Don Juan, som er fyrstens uekte halvbror, vil også gjerne ha Hero.

  • Norske Bunader - Pris og Kvalitetsgaranti - Nettbutikk
  • Mye Ado Om Ingenting Sammendrag | William Shakespeare Spiller
  • Solceller i norge
  • NybaktMamma.no - Spørsmål og svar til mamma'er og pappa'er
  • Stor ståhei for ingenting skin
  • Systembolaget sverige åpningstider vs
  • Du er OK - Samtalebok for barn og voksne om følelser og aksept by Eli Rygg
  • To skritt frem og ett tilbake – heiaheidi
  • Akutt psykisk hjelp
  • Madeleine av sverige

Teateranmeldelse - «Stor ståhei for ingenting»: - Svinger - Dagbladet

  1. Mitt skip er lastet med
  2. Stoff til båtputer summer
  3. Hva feiler det meg 2